Цей рецепт я взяла з книги «Єврейська кухня, що стала легендою. Авторські страви Андрія Епельбаума». У книзі написано, що рецепт у родині Епельбаумів передавався з покоління в покоління. Я б не сказала, що від смаку печінки не відрізниш. Швидше ситна баклажанна ікра по-єврейськи. Домінують баклажани та смажена цибулька. Душевно, смачно і дуууже ситно, в сенсі ситності, мабуть, і ситніше за печінку. Добре для сніданків.
Для приготування вам буде потрібно
- чайний пакетик
- баклажани (середнього розміру) – 2 шт. (або 4 маленьких)
- ріпчаста цибуля – 4 цибулини
- яйце – 4 шт.
- борошна – за смаком
- рослинна олія для смаження, сіль, перець – за смаком.
Рецепт
Спочатку зварити яйця. У цьому рецепті яйця варяться в підсоленій воді з чайним пакетиком не менше 4 годин. Виходять такі бежеві яйця з топленим таким смаком. Їх треба подрібнити. Я потерла на дрібній тертці.
Потім протушкувати до золотистості цибулю на олії. Цибулі виходить багато.
Баклажани дуже дрібно нарізати 0,5 на 0,5 см.
Обваляти в борошні і посмажити у великій кількості олії, потім відкинути на сито.
Змішати всі готові компоненти, посолити-поперчити за смаком. У книзі рекомендується ще перекрутити все на м’ясорубці, але я не стала цього робити. Прикрасити зеленню і подавати з житнім хлібом. Я б не сказала, що від смаку печінки не відрізниш. Швидше ситна баклажанна ікра по-єврейськи. Домінують баклажани та смажена цибулька. Душевно, смачно і дуууже ситно, в сенсі ситності, мабуть, і ситніше за печінку 😀 Добре для сніданків.