500 рецептів
Рецепти з овочів

Баклажани зі смаком печінки

by admin 1 Липня, 2025 No Comments
Баклажани зі смаком печінки

Цей рецепт я взяла з книги «Єврейська кухня, що стала легендою. Авторські страви Андрія Епельбаума». У книзі написано, що рецепт у родині Епельбаумів передавався з покоління в покоління. Я б не сказала, що від смаку печінки не відрізниш. Швидше ситна баклажанна ікра по-єврейськи. Домінують баклажани та смажена цибулька. Душевно, смачно і дуууже ситно, в сенсі ситності, мабуть, і ситніше за печінку. Добре для сніданків.

Для приготування вам буде потрібно

  • чайний пакетик
  • баклажани (середнього розміру) – 2 шт. (або 4 маленьких)
  • ріпчаста цибуля – 4 цибулини
  • яйце – 4 шт.
  • борошна – за смаком
  • рослинна олія для смаження, сіль, перець – за смаком.

Рецепт

Баклажани зі смаком печінки, Крок 01

Спочатку зварити яйця. У цьому рецепті яйця варяться в підсоленій воді з чайним пакетиком не менше 4 годин. Виходять такі бежеві яйця з топленим таким смаком. Їх треба подрібнити. Я потерла на дрібній тертці.

Баклажани зі смаком печінки, Крок 02

Потім протушкувати до золотистості цибулю на олії. Цибулі виходить багато.

Баклажани зі смаком печінки, Крок 03

Баклажани дуже дрібно нарізати 0,5 на 0,5 см.

Баклажани зі смаком печінки, Крок 04

Обваляти в борошні і посмажити у великій кількості олії, потім відкинути на сито.

Баклажани зі смаком печінки, Крок 05

Змішати всі готові компоненти, посолити-поперчити за смаком. У книзі рекомендується ще перекрутити все на м’ясорубці, але я не стала цього робити. Прикрасити зеленню і подавати з житнім хлібом. Я б не сказала, що від смаку печінки не відрізниш. Швидше ситна баклажанна ікра по-єврейськи. Домінують баклажани та смажена цибулька. Душевно, смачно і дуууже ситно, в сенсі ситності, мабуть, і ситніше за печінку 😀 Добре для сніданків.

Інші рецепти:

Картопля, фарширована грибами в духовці

Смажене м'ясо з кабачками та часниковими стрілками

Паркі лобіо - стручкова квасоля з овочами

Конвертики з капусти з фаршем

Картопля з грибами і сиром в духовці

М'ясо з баклажанами в духовці, запечене з червоним вином

  • Previous Конвертики з капусти з фаршем2 дні ago
  • Next Пастила з помідорів (з паприкою та часником)2 дні ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Побутова техніка
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли