Горлодер із помідорів із часником на зиму – чудове рішення для господинь, які люблять експериментувати із закатками. Смачна і пікантна закуска прекрасно доповнить м’ясні та рибні страви, а також будь-які каші. У статті зібрано 7 різноманітних рецептів горлодера.
Горлодер із помідорів і часнику на зиму з кип’ятінням
Горлодер знаменитий своїм оригінальним і дуже гострим смаком. Ця вогняна закуска розігріває апетит, а в зимовий час посприяє зміцненню імунітету.

Інгредієнти
- Помідор 4 кг
- Очищений корінь хрону 250 гр.
- Часник 16 зуб.
- Сіль 8 год.л.
- Цукор-пісок 4 ч.л.
Приготування
-
Як заготовити горлодер із помідорів із часником на зиму? Помідори помийте, виріжте плодоніжки та розріжте навпіл.
-
Корінь хрону очистіть і наріжте на частини.
-
Очищений хрін ще раз помийте.. Часник очистіть від лушпиння.
-
Подрібніть помідори в блендері або прокрутіть їх через м’ясорубку.
-
Більшу частину томатної маси перелийте в іншу ємність.
-
Потім у томатну масу частинами додавайте часник і корінь хрону, продовжуйте подрібнювати. Наприкінці додайте цукор і сіль, доведіть масу до однорідності. Далі отриману гостру масу змішайте з томатною.
-
Кришки та банки для горлодера простерилізуйте.
-
Розкладіть горлодер по банках, прикрийте їх кришками, залийте теплою водою на 2/3 висоти банок і простерилізуйте в каструлі, дно якої застеліть рушником, 15-20 хвилин.
-
Після стерилізації закатайте кришки й остудіть закатки, укутавши теплим пледом.
Смачного!
Як приготувати горлодер із помідорів і часнику без кип’ятіння
Горлодер – проста російська народна закуска, яку зазвичай готують без кип’ятіння під капронову кришку. Завдяки великій кількості гострих інгредієнтів вона відмінно зберігається всю зиму в холодильнику.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
- Помідори – 1 кг.
- Часник – 100 гр.
- Корінь хрону – 100 гр.
- Сіль – 1 ст.л.
- Перець червоний мелений – 0,5 ч.л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Корінь хрону та часник очистіть. Великі частини кореня розріжте на кілька частин.


Крок 2. Через м’ясорубку прокрутіть часник і хрін.

Крок 3. Помідори помийте, виріжте плодоніжки. Пропустіть овочі через м’ясорубку.

Крок 4. Додайте в томатну масу часник і хрін, всипте спеції, добре перемішайте.

Крок 5. Горлодер готовий, розкладіть його по стерилізованих банках і щільно закрийте кришками. Зберігайте закатки в холодильнику.

Смачного!
Гострий горлодер із помідорів, часнику та хрону в домашніх умовах
Любителі гострих закусок однозначно оцінять горлодер гідно. Крім помідорів до його складу входять часник і хрін – досить поширені рослини, які можна знайти практично на будь-якому городі.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
- Помідори – 1 кг.
- Корінь хрону – 100 гр.
- Часник – 1 головка.
- Сіль – 1.5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Помідори помийте і наріжте часточками.

Крок 2. Корінь хрону помийте та очистіть. Часник очистіть від лушпиння.

Крок 3. Прокрутіть помідори, хрін і часник через м’ясорубку.

Крок 4. Додайте в отриману масу сіль і добре перемішайте.

Крок 5. Розкладіть горлодер по стерилізованих банках, закрийте їх чистими кришками і помістіть на зберігання в холодильник.

Смачного!
Горлодер із помідорів і болгарського перцю з часником на зиму
Серед домашніх заготовок горлодер займає почесне місце. Готується він швидко з найдоступніших інгредієнтів. Навіть без стерилізації закуска відмінно зберігається в холодильнику кілька місяців.
Час готування: 5 днів.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Помідори – 1,2 кг.
- Перець болгарський – 1 кг.
- Часник – 220 гр.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
- Коріандр мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Овочі помийте, часник очистіть від лушпиння.

Крок 2. Болгарський перець очистіть від насіння, і наріжте кубиками середнього розміру.

Крок 3. Подрібніть овочі в блендері.

Крок 4. В отриману масу додайте сіль, цукор і мелений коріандр, добре перемішайте.

Крок 5. Перекладіть горлодер у трилітрову банку і залиште на 5 днів для бродіння в прохолодному місці. Періодично протикайте горлодер дерев’яною паличкою.

Крок 6. Після бродіння розкладіть горлодер по чистих пластикових пляшках і щільно закрийте їх кришками. Перед подачею додайте в горлодер трохи рослинної олії.

Смачного!
Горлодер із помідорів і гіркого перцю з часником на зиму
Горлодер із гірким перцем виходить ароматним і ядреним. Варто зазначити, що сіль у заготівлю додають як консервант, тому для зберігання слід злегка пересолити горлодер.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Помідори – 2 кг.
- Корінь хрону – 0,5 шт.
- Перець гострий – 2 шт.
- Сіль – 1 ст.л.
- Часник – 1/3 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Овочі помийте. Корінь хрону і часник очистіть.

Крок 2. Інгредієнти наріжте на частини.

Крок 3. Щоб смак горлодера був м’якшим, гострий перець попередньо очистіть від насіння.

Крок 4. Помістіть частину інгредієнтів у чашу блендера, подрібніть. Таким чином невеликими частинами перекрутіть усі інгредієнти.

Крок 5. Отриману масу перекладіть в емальовану каструлю, додайте сіль і добре перемішайте.

Крок 6. Готову закуску розкладіть по стерилізованих банках, щільно закрийте їх чистими кришками і помістіть у холодильник на зберігання.

Смачного!
Горлодер із зелених помідорів із часником на зиму
Особливий гострий соус на зиму можна приготувати із зелених помідорів. Називається він горлодером. Завдяки великій кількості часнику і хрону в його складі, він відмінно зберігається і підтримує організм вітамінами в зимовий період.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Корінь хрону – 2 шт.
- Помідори зелені – 400 гр.
- Часник – 4 зубці.
- Сіль – 1 ст.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Оцет 9% – 1 ст.л.
- Зелень – 1 пучок.
Процес приготування:
Крок 1. Зелені помідори помийте, виріжте плодоніжки та розріжте їх на четвертинки. Зелень помийте, її можна взяти будь-яку на свій смак. Часник очистіть від лушпиння.

Крок 2. Прокрутіть усі підготовлені інгредієнти через м’ясорубку для м’яса.

Крок 3. Корінь хрону очистіть і ошпарте окропом.

Крок 4. Натріть хрін на дрібній тертці.

Крок 5. Додайте до подрібнених інгредієнтів оцет, сіль і цукор, добре перемішайте. Горлодер перекладіть у стерилізовану банку і щільно закрийте її. Зберігайте заготовку в холодильнику.

Смачного!
Простий рецепт приготування горлодера з помідорів і часнику без хрону
Горлодер можна робити різними способами. Наприклад, цей рецепт не містить корінь хрону. Його можна подавати з різними м’ясними стравами і використовувати як домашній кетчуп.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Помідори – 1,5 кг.
- Часник – 150 гр.
- Перець чорний мелений – 1 ч.л.
- Перець червоний мелений – 1 ч. л.л.
- Сіль – 1-1,5 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Часник очистіть від лушпиння.

Крок 2. Помідори помийте та виріжте плодоніжки.

Крок 3. Часник пропустіть через прес.

Крок 4. Помідори розріжте на четвертинки і прокрутіть через м’ясорубку.

Крок 5. Змішайте томатну масу з подрібненим часником, додайте сіль і спеції, добре перемішайте.

Крок 6. Горлодер готовий, розкладіть соус по стерилізованих банках і відправте на зберігання в холодильник.

Смачного!