500 рецептів
Рецепти з овочів

Конвертики з капусти з фаршем

by admin 1 Липня, 2025 No Comments
Конвертики з капусти з фаршем

Це не голубці, хоча інгредієнти ті ж самі. Іноді їх називають капустяними чебуреками. Принцип приготування простий: на лист капусти кладуть м’ясний фарш, складають конвертом, вмочують у кляр і смажать до готовності на сковороді з рослинною олією. Готові конвертики з капусти з м’ясним фаршем подають зі сметаною, часниковим соусом або кетчупом.

Для приготування конвертиків вам знадобиться

    • капуста – 16 аркушів (близько 500г)
    • фарш м’ясний – 300г
    • цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • морква – 1 шт.
    • сіль – 1 ч.л.
    • кумин (мелений) – 1/3 ч. л.л.
    • паприка солодка (мелена) – 1 ст.л.
    • олія рослинна для смаження

для кляру:

  • яйце – 1 шт.
  • молоко – 50 мл
  • сіль – за смаком
  • перець чорний (свіжомелений) – 1 щіпка
  • борошно – 50-60г.

Рецепт конвертиків

Конвертики з капусти з фаршем, Крок 01

Підготувати листи капусти. Акуратно відокремити їх від качана,

Конвертики з капусти з фаршем, Крок 02

скласти у велику каструлю і залити окропом. Прикрити каструлю кришкою і бланшувати капустяні листи при слабкому кипінні приблизно 7-10 хвилин. Точний час варіння залежить від сорту капусти та розміру її листя.

У деяких рецептах пропонують відварювати цілий качан капусти, а потім відокремлювати від нього листочки.

Конвертики з капусти з фаршем, Крок 03

З бланшованого капустяного листя злити воду, дати йому трохи охолонути і обсушити на паперових рушниках. Центральну жорстку жилку в кожного капустяного листа відбити молотком для м’яса або просто вирізати.

Конвертики з капусти з фаршем, Крок 04

Для начинки можна взяти готовий фарш або прокрутити шматочки свинини з яловичиною на м’ясорубці із середньою решіткою.

Цибулю дрібно нарізати або на дрібній тертці. Моркву натерти на тертці. Змішати овочі з фаршем. Посолити, поперчити, приправити меленим кумином і паприкою, добре перемішати. Начинка для готова.

Конвертики з капусти з фаршем, Крок 05

Тепер можна формувати капустяні конвертики з м’ясом. На середину листа капусти покласти 1-2 ст. л. фаршу.л. фаршу, трохи розрівняти його, щоб він не лежав гіркою.

Конвертики з капусти з фаршем, Крок 06

Підвернути краї капустяного листа збоку до центру, накриваючи фарш.

Конвертики з капусти з фаршем, Крок 07

Потім скласти конвертом, щоб фарш був повністю запакований, як показано на фото. Те саме проробити з рештою капусти та м’ясом.

Інші рецепти:

Паркі лобіо - стручкова квасоля з овочами

Картопля, фарширована грибами в духовці

Смажена картопля по-селянськи - Покроковий рецепт з фото

Картопляно-кабачкові оладки - Покроковий рецепт з фото

Картопля з грибами і сиром в духовці

Смажене м'ясо з кабачками та часниковими стрілками

  • Previous М’ясо з баклажанами в духовці, запечене з червоним вином2 дні ago
  • Next Баклажани зі смаком печінки2 дні ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Побутова техніка
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли