Це не голубці, хоча інгредієнти ті ж самі. Іноді їх називають капустяними чебуреками. Принцип приготування простий: на лист капусти кладуть м’ясний фарш, складають конвертом, вмочують у кляр і смажать до готовності на сковороді з рослинною олією. Готові конвертики з капусти з м’ясним фаршем подають зі сметаною, часниковим соусом або кетчупом.
Для приготування конвертиків вам знадобиться
-
- капуста – 16 аркушів (близько 500г)
- фарш м’ясний – 300г
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- сіль – 1 ч.л.
- кумин (мелений) – 1/3 ч. л.л.
- паприка солодка (мелена) – 1 ст.л.
- олія рослинна для смаження
для кляру:
- яйце – 1 шт.
- молоко – 50 мл
- сіль – за смаком
- перець чорний (свіжомелений) – 1 щіпка
- борошно – 50-60г.
Рецепт конвертиків
Підготувати листи капусти. Акуратно відокремити їх від качана,
скласти у велику каструлю і залити окропом. Прикрити каструлю кришкою і бланшувати капустяні листи при слабкому кипінні приблизно 7-10 хвилин. Точний час варіння залежить від сорту капусти та розміру її листя.
У деяких рецептах пропонують відварювати цілий качан капусти, а потім відокремлювати від нього листочки.
З бланшованого капустяного листя злити воду, дати йому трохи охолонути і обсушити на паперових рушниках. Центральну жорстку жилку в кожного капустяного листа відбити молотком для м’яса або просто вирізати.
Для начинки можна взяти готовий фарш або прокрутити шматочки свинини з яловичиною на м’ясорубці із середньою решіткою.
Цибулю дрібно нарізати або на дрібній тертці. Моркву натерти на тертці. Змішати овочі з фаршем. Посолити, поперчити, приправити меленим кумином і паприкою, добре перемішати. Начинка для готова.
Тепер можна формувати капустяні конвертики з м’ясом. На середину листа капусти покласти 1-2 ст. л. фаршу.л. фаршу, трохи розрівняти його, щоб він не лежав гіркою.
Підвернути краї капустяного листа збоку до центру, накриваючи фарш.
Потім скласти конвертом, щоб фарш був повністю запакований, як показано на фото. Те саме проробити з рештою капусти та м’ясом.