Не секрет, що квасоля багата рослинним білком і є корисним і ситним пісним продуктом. Сьогодні приготуємо тушковану квасолю з додаванням попередньо обсмаженої моркви та томатної пасти. Страва чудово підійде для домашньої вечері або обіду. Готується дуже просто, і буде ще простіше, якщо заздалегідь замочити квасолю в холодній воді з додаванням чайної ложки харчової соди.
Для приготування квасолі вам знадобиться
- квасоля червона (сушена) – 200г
- морква – 1 шт. (велика)
- томатна паста – 3 ст.л.
- перець чорний (мелений) – за смаком
- хмелі сунелі – за смаком
- сіль – за смаком
- олія рослинна.
Рецепт квасолі
Підготувати всі необхідні продукти для рагу з квасолі з морквою з томатною пастою.
Сушену червону квасолю ретельно промиваємо. Пересипати в каструлю, залити холодною водою і варити до першого кипіння. Воду злити, квасолю промити під холодною водою, потім повернути в каструлю і ще раз залити холодною водою. Повернути каструлю на плиту, довести воду до кипіння, після чого зменшити вогонь під каструлею і варити близько 40 хвилин.
Моркву вимити, очистити та натерти на крупній тертці.
Перемістити сковорідку на плиту, розігріти і влити трохи рослинної олії. Висипати в сковороду з олією терту моркву. Обсмажувати кілька хвилин, помішуючи лопаткою.
Додати до моркви пасту томатну, влити трохи води і потихеньку перемішувати.
До цього часу квасоля вже готова. Злити воду і додати варену квасолю в сковороду.
Перемішати і посипати хмелі сунелі або іншою приправою на ваш смак.
Слідом посолити і поперчити за смаком. Залишити на маленькому вогні томитися ще хвилин 10. Все просто. Квасоля в томатному соусі вже готова. Залишилося розкласти по тарілках і можна подавати до столу. Смачного!