500 рецептів
Рецепти з овочів

Квасоля з морквою в томатному соусі

by admin 2 Липня, 2025 No Comments
Квасоля з морквою в томатному соусі

Не секрет, що квасоля багата рослинним білком і є корисним і ситним пісним продуктом. Сьогодні приготуємо тушковану квасолю з додаванням попередньо обсмаженої моркви та томатної пасти. Страва чудово підійде для домашньої вечері або обіду. Готується дуже просто, і буде ще простіше, якщо заздалегідь замочити квасолю в холодній воді з додаванням чайної ложки харчової соди.

Для приготування квасолі вам знадобиться

  • квасоля червона (сушена) – 200г
  • морква – 1 шт. (велика)
  • томатна паста – 3 ст.л.
  • перець чорний (мелений) – за смаком
  • хмелі сунелі – за смаком
  • сіль – за смаком
  • олія рослинна.

Рецепт квасолі

Квасоля з морквою в томатному соусі, Крок 01

Підготувати всі необхідні продукти для рагу з квасолі з морквою з томатною пастою.

Квасоля з морквою в томатному соусі, Крок 02

Сушену червону квасолю ретельно промиваємо. Пересипати в каструлю, залити холодною водою і варити до першого кипіння. Воду злити, квасолю промити під холодною водою, потім повернути в каструлю і ще раз залити холодною водою. Повернути каструлю на плиту, довести воду до кипіння, після чого зменшити вогонь під каструлею і варити близько 40 хвилин.

Квасоля з морквою в томатному соусі, Крок 03

Моркву вимити, очистити та натерти на крупній тертці.

Перемістити сковорідку на плиту, розігріти і влити трохи рослинної олії. Висипати в сковороду з олією терту моркву. Обсмажувати кілька хвилин, помішуючи лопаткою.

Квасоля з морквою в томатному соусі, Крок 04

Додати до моркви пасту томатну, влити трохи води і потихеньку перемішувати.

Квасоля з морквою в томатному соусі, Крок 05

До цього часу квасоля вже готова. Злити воду і додати варену квасолю в сковороду.

Квасоля з морквою в томатному соусі, Крок 06

Перемішати і посипати хмелі сунелі або іншою приправою на ваш смак.

Квасоля з морквою в томатному соусі, Крок 07

Слідом посолити і поперчити за смаком. Залишити на маленькому вогні томитися ще хвилин 10. Все просто. Квасоля в томатному соусі вже готова. Залишилося розкласти по тарілках і можна подавати до столу. Смачного!

Інші рецепти:

Пастила з помідорів (з паприкою та часником)

Картопляно-кабачкові оладки - Покроковий рецепт з фото

Смажена картопля по-селянськи - Покроковий рецепт з фото

Смажене м'ясо з кабачками та часниковими стрілками

Картопля, фарширована грибами в духовці

Кабачки запеченные с сыром

  • Previous Пастила з помідорів (з паприкою та часником)22 години ago
  • Next Перець, фарширований м’ясом, овочами та гречкою по-кубанськи22 години ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Побутова техніка
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли