500 рецептів
Рецепти з овочів

М’ясо з баклажанами в духовці, запечене з червоним вином

by admin 1 Липня, 2025 No Comments
М'ясо з баклажанами в духовці, запечене з червоним вином

Баклажани чудово підходять не тільки для смаження, а й для запікання в духовці. Наприклад, якщо запекти їх у жароміцній формі або глиняному горщику, чергуючи з іншими овочами і м’ясом, то вийде смачно. Але буде ще смачніше, якщо томити все це з додаванням червоного вина. Пробуємо?

Для приготування м’яса вам буде потрібно

  • баклажани – 1 кг
  • м’ясо (свинина без кісточки) – 600г
  • крохмаль – 1 ст.л.
  • морква – 300г
  • цибулю ріпчасту – 2 шт.
  • перець солодкий – 2 шт.
  • олія рослинна – за смаком
  • вино червоне (сухе) – 200 мл
  • сіль – за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком
  • часник – 2 зубчики
  • зелень свіжа – за смаком

Рецепт м’яса

М'ясо з баклажанами в духовці, запечене з червоним вином, Крок 01

Підготувати овочі. Баклажани вимити, обтерти насухо паперовим рушником. За бажанням зрізати з баклажанів шкірку, але робити це не обов’язково. Нарізати кружечками завтовшки близько 1 см, розкласти на обробній дошці в 1 шар, посипати сіллю і прикрити іншою дошкою, а зверху встановити невеликий тягар. Залишити в такому вигляді на 20 хвилин.

М'ясо з баклажанами в духовці, запечене з червоним вином, Крок 02

Очищену цибулю порізати півкільцями. Перці розрізати навпіл, видалити насіння і перегородки, порізати соломкою. Моркву очистити і порізати кільцями.

М'ясо з баклажанами в духовці, запечене з червоним вином, Крок 03

Шматок безкісткової свинини (корейки, окосту, лопатки або шийки) порізати кубиками 2х2 см або побільше.

М'ясо з баклажанами в духовці, запечене з червоним вином, Крок 04

Приготувати панірування для м’яса. Для цього достатньо змішати крохмаль з 1/4 ч. л. крохмалю.л. солі, 2 щіпками меленого чорного перцю. Пересипати цю суміш у миску або в пакет, додавати шматочки мису і перемішувати, щоб м’ясо з усіх боків було вкрите цією сумішшю.

М'ясо з баклажанами в духовці, запечене з червоним вином, Крок 05

У пательні розігріти олію і невеликими порціями обсмажити на ній шматочки м’яса до золотистої скоринки. Перекласти м’ясо в жароміцну форму (або в глиняний горщик для запікання).

М'ясо з баклажанами в духовці, запечене з червоним вином, Крок 06

Додати в пательню, на якій смажили м’ясо, ще трохи рослинної олії та обсмажити цибулю до апетитного золотистого кольору. Злегка посолити і перемішати.

М'ясо з баклажанами в духовці, запечене з червоним вином, Крок 07

Викласти цибулю поверх м’яса.

Інші рецепти:

Картопля, фарширована грибами в духовці

Конвертики з капусти з фаршем

Смажене м'ясо з кабачками та часниковими стрілками

Картопля з грибами і сиром в духовці

Пастила з помідорів (з паприкою та часником)

Смажена картопля по-селянськи - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Смажене м’ясо з кабачками та часниковими стрілками2 дні ago
  • Next Конвертики з капусти з фаршем2 дні ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Побутова техніка
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли