Баклажани чудово підходять не тільки для смаження, а й для запікання в духовці. Наприклад, якщо запекти їх у жароміцній формі або глиняному горщику, чергуючи з іншими овочами і м’ясом, то вийде смачно. Але буде ще смачніше, якщо томити все це з додаванням червоного вина. Пробуємо?
Для приготування м’яса вам буде потрібно
- баклажани – 1 кг
- м’ясо (свинина без кісточки) – 600г
- крохмаль – 1 ст.л.
- морква – 300г
- цибулю ріпчасту – 2 шт.
- перець солодкий – 2 шт.
- олія рослинна – за смаком
- вино червоне (сухе) – 200 мл
- сіль – за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
- часник – 2 зубчики
- зелень свіжа – за смаком
Рецепт м’яса
Підготувати овочі. Баклажани вимити, обтерти насухо паперовим рушником. За бажанням зрізати з баклажанів шкірку, але робити це не обов’язково. Нарізати кружечками завтовшки близько 1 см, розкласти на обробній дошці в 1 шар, посипати сіллю і прикрити іншою дошкою, а зверху встановити невеликий тягар. Залишити в такому вигляді на 20 хвилин.
Очищену цибулю порізати півкільцями. Перці розрізати навпіл, видалити насіння і перегородки, порізати соломкою. Моркву очистити і порізати кільцями.
Шматок безкісткової свинини (корейки, окосту, лопатки або шийки) порізати кубиками 2х2 см або побільше.
Приготувати панірування для м’яса. Для цього достатньо змішати крохмаль з 1/4 ч. л. крохмалю.л. солі, 2 щіпками меленого чорного перцю. Пересипати цю суміш у миску або в пакет, додавати шматочки мису і перемішувати, щоб м’ясо з усіх боків було вкрите цією сумішшю.
У пательні розігріти олію і невеликими порціями обсмажити на ній шматочки м’яса до золотистої скоринки. Перекласти м’ясо в жароміцну форму (або в глиняний горщик для запікання).
Додати в пательню, на якій смажили м’ясо, ще трохи рослинної олії та обсмажити цибулю до апетитного золотистого кольору. Злегка посолити і перемішати.
Викласти цибулю поверх м’яса.