Хрусткі малосольні огірки в пакеті з часником і кропом – швидка, проста і смачна закуска, яка стала дуже популярною в останні роки. Для багатьох це просто знахідка. Хрусткі та швидкі малосольні огірки можна зробити з ароматом часнику й кропу, з пекучим перцем і ароматною кінзою, а для когось найсмачніші огірки – тільки з сіллю.
Малосольні огірки в пакеті з часником і кропом за 5 хвилин
Для приготування смачної закуски за пропонованим рецептом вам знадобляться тільки огірки, приправи та пакет, більше нічого. Швидкість приготування забезпечує нарізка огірочків.

Інгредієнти
- Огірок 1 кг
- Сіль 1.5 ст.л.
- Цукор-пісок 1 ч.л.
- Часник 3 зубчики
- Перець чорний горошок 6 шт.
- Кріп 1 пучок
На порцію Калорії: 284 ккал Білки: 0.6 г Жири: 0.1 г Вуглеводи: 72.9 г
Приготування
-
Малосольні огірки в пакеті з часником і кропом приготувати дуже просто. Для цієї закуски виберіть середні огірочки і заздалегідь замочіть їх на кілька годин у дуже холодній воді, що надасть їм хрусткого смаку.
-
Потім огірочки промийте, просушіть рушником і видаліть кінчики.
-
Підготовлені огірочки наріжте на поздовжні або круглі шматочки.
-
Очистіть часник і подрібніть його будь-яким способом.
-
Перець, чорний і запашний, перед приготуванням огірочків подрібніть у ступці або кавомолці, щоб добре розкрився їхній аромат.
-
Свіжий зелений кріп помийте під проточною водою, обсушіть серветкою і дрібно наріжте.
-
У пакети (візьміть два пакети) помістіть нарізані огірки, покладіть до них подрібнені кріп і часник та посипте меленим перцем, сіллю і цукром.
-
Пакети щільно зав’яжіть, залишаючи в них трохи повітря, і потім активно кілька разів струсіть, щоб огірки добре змішалися з приправами. Потім закуску охолодіть у холодильнику. Малосольні огірки в пакеті з часником і кропом готові!
Смачного!
Хрусткі малосольні огірки в пакеті з часником і кропом – швидкий рецепт на 1 кг
Вашій увазі надається класичний рецепт приготування цієї хрусткої та смачної закуски в пакеті. Швидко, смачно і дуже зручно, адже не потрібна скляна тара. Розрахунок інгредієнтів надано на один кілограм огірків, які можна з’їсти за один раз, адже такі огірочки довго не зберігаються.
Інгредієнти:
- Огірочки – 1 кг.
- Зубки часнику – 4 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Свіжий кріп – 1 пучок.
- Перець духмяний – 3-4 шт.
Процес приготування:
1. Для цієї закуски візьміть огірочки середніх розмірів, інакше не засоляться за обмежений час. Бажано витримати їх 2 години в холодній воді.

2. Потім огірочки добре помийте проточною водою і видаліть кінчики з обох боків.

3. Підготовлені плоди покладіть у поліетиленовий пакет.

4. Промитий зелений кріп дрібно наріжте і додайте його до огірків.

5. Почистіть від лушпиння зубки часнику, наріжте їх тонкими слайсами і пересипте в пакет.

6. Огірочки посипте зазначеною в рецепті кількістю солі, цукру і покладіть у пакет перець.

7. Пакет щільно зав’яжіть шпагатом і добре перемішайте огірки зі спеціями, щоб кріп і часник рівномірно розподілилися між ними.

8. Залиште огірочки на 4 години в умовах кімнатної температури. За цей час вони набудуть свого неповторного смаку. Потім помістіть їх у холодильник.

Їжте на здоров’я!
Хрусткі малосольні огірки, порізані часточками в пакеті
Цей рецепт – альтернатива салату зі свіжих огірків. Готуються огірки швидко, оскільки соляться шматочками. Форму нарізки можете обирати на свій смак з урахуванням того, що огірки, нашатковані кружальцями, будуть готові через 5-10 хвилин, нашатковані поздовжніми часточками – за 30 хвилин, а половинки – за 2 години.
Інгредієнти:
- Огірки – 1 кг.
- Сіль – 1 ст. л. л.
- Зубки часнику – 5 шт.
- Зелений кріп за смаком.
Процес приготування:
1. Середні огірочки однакових розмірів замочіть попередньо в холодній воді на 2-3 години.

2. Потім їх добре промийте і видаліть кінчики. Зайву рідину приберіть кухонним рушником.

3. Підготовлені огірочки наріжте на свій розсуд і помістіть їх у поліетиленовий пакет (для запобігання витікання соку візьміть два пакети).

4. Дрібними шматочками нашаткуйте очищені зубки часнику та промитий зелений кріп.

5. Перекладіть їх у пакет до огірків.Також у пакет додайте сіль.

6. Пакет щільно зав’яжіть міцною ниткою і кілька разів струсіть для рівномірного розподілу кропу, солі та часнику між шматочками огірочків.

7. Витримайте огірочки в пакеті потрібний час при звичайній кімнатній температурі і потім покладіть у холодильник. Малосольні огірочки в пакеті приготовлені.

Смачного!
Дуже швидкий рецепт малосольних огірків із часником, кропом і оцтом
Вам пропонується рецепт приготування цих смачних огірочків із додаванням оцту, який додасть закусці смаку маринованих, прискорить приготування і максимально розкриє аромат кропу та часнику. Оцет краще використовувати яблучний. Таким способом можна засолювати огірки як невеликі, так і великі.
Інгредієнти:
- Огірки – 1 кг.
- Сіль і цукор – по 1 ст. л. л.
- Оцет яблучний 6% – 2 ст. л. л.
- Зубки часнику – 4 шт.
Процес приготування:
1. Огірочки замочіть на 2 години в холодній воді, хоча свіжі можна солити і без попереднього замочування.

2. Огірочки помийте під водою з крана, видаліть по обидва боки кінчики та наріжте на чотири поздовжні шматочки кожен овоч. У великих огірків видаліть шкірку та насіння.

3. Підготовлені огірки складіть у цілий і міцний пакет.

4. Свіжу зелень (кріп, листя петрушки та кінзи за бажанням) помийте, просушіть паперовою серветкою і дрібно наріжте.

5. Часник почистіть від лушпиння і нашаткуйте на тоненькі пластинки.

6. Зелень і часник перекладіть у пакет до огірків.

7. Огірки посипте вказаною в рецепті кількістю солі та цукру і додайте до них яблучний оцет.

8. Пакет щільно закупорте і кілька разів струсіть для рівномірного засолювання та розподілу часнику і зелені між огірками.

9. Ваша пікантна страва буде готова за 10-15 хвилин, але через 2-3 години смак таких огірочків помітно покращиться.

Смачного!
Хрусткі малосольні огірки з часником, кропом і помідорами в пакеті
У цьому рецепті вам пропонується приготувати чудову закуску в пакеті з огірочків і свіжих помідорів. Урізноманітнити смак цього соління можна різними приправами: коріандром, базиліком і чебрецем. Готовою ця страва буде тільки через добу, раніше помідори не засоляться. Рецепт є базовим і перевірений досвідом.
Інгредієнти:
- Огірки (бажано засолювального сорту) – 1 кг.
- Свіжі помідори – 0.5 кг.
- Зубки часнику – 4 шт.
- Сіль – 2 ст. л. л.
- Чорний перець – 2 щіпки.
- Свіжий кріп та інша зелень – 2 пучки.
Процес приготування:
1. Для цієї страви виберіть невеликі щільні томати та середні огірочки потрібного сорту.

2. Овочі добре промийте під проточною водою, обсушіть паперовим рушником і видаліть плодоніжки у помідорів та кінчики в огірків.

3. Усі овочі розріжте на дві частини, або чотири, на свій розсуд.

4. У щільний поліетиленовий пакет першими помістіть нарізані огірочки.

5. Свіжу зелень помийте, обсушіть рушником і дрібно наріжте.

6. Очищені зубки часнику подрібніть на часничниці.

7. Зелень і часник додайте в пакет до огірків.

8. Огірки посипте зазначеною в рецепті кількістю солі та меленого перцю, перемішайте і залиште на 10 хвилин.

9. Потім помістіть у пакет до огірків половинки помідорів і ложкою перемішайте їх з огірками.

10. Пакет щільно зав’яжіть міцною ниткою або шпагатом і помістіть на одну добу в холодильник.

11. Подайте цю смачну страву до відвареної картоплі.

Смачного!
Простий і швидкий рецепт огірків із часником, кропом, кабачком і помідорами
У пакеті можна приготувати малосольне овочеве асорті з огірків, кабачків і помідорів. Час засолювання – одна доба. Ви приємно здивуєте своїх гостей і близьких незвичним смаком цієї закусочної страви та її красивим виглядом.
Інгредієнти:
- Огірки – 6 шт.
- Помідори – 4 шт.
- Молоді кабачки – 1 шт.
- Зубки часнику – 4 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Кріп зелений – 1 пучок.
Процес приготування:
1. Огірки помити, видалити кінчики, розрізати на 4 поздовжні шматочки і помістити в щільний поліетиленовий пакет.

2. Помідори (щільного м’ясистого сорту) помити, видалити плодоніжки, розрізати на 4 часточки і помістити в пакет до огірків.

3. Кабачок помити, почистити від шкірки та насіння, нарізати поздовжніми шматочками, як огірки, і перекласти до решти овочів.

4. Зелений кріп промити, обсушити серветкою, дрібно нашаткувати і перекласти до овочів.

5. Часник почистити від лушпиння, порізати на тонкі пластинки та перекласти в пакет.

6. Овочі посипати вказаною кількістю солі.

7. Пакет щільно зав’язати міцною ниткою, залишивши в ньому трохи повітря.

8. Овочі в пакеті перемішати, щоб рівномірно просолилися і просочилися ароматом кропу та часнику.

9. Витримати пакет з овочами протягом 2-3 годин за домашньої температури, потім – до доби в холодильнику.

10. Малосольна овочева закуска готова.

Смачного!
Малосольні огірки в пакеті з гірчицею, часником і кропом
У цьому рецепті вам пропонується додати в пакет до малосольних огірочків гірчицю. Її можна використовувати і в сухому вигляді, і в зернах. Гірчиця надає огіркам хрусткого смаку та незвичайних пікантних ноток.
Інгредієнти:
- Огірки – 1 кг.
- Сіль і цукор – по 1 ст. л.
- Суха гірчиця – 2 ст. л. л.
- Часточки часнику – 3 шт.
- Чорний перець і коріандр – по 1 щіпці.
- Свіжа зелень – 1 пучок.
Процес приготування:
1. Огірки ретельно промийте холодною водою, видаліть у них кінчики та обсушіть рушником.

2. Наріжте огірки на поздовжні шматочки або кружки, як подобається, і помістіть їх у щільний поліетиленовий пакет.

3. Часник почистіть і наріжте тонкими слайсами.

4. Зелений кріп помийте, обсушіть серветкою і дрібно наріжте.

5. Часник і кріп перекладіть у пакет до огірків.

6. В окремій невеликій ємності змішайте вказану в рецепті кількість цукру, солі, сухої гірчиці, перцю та коріандру.

7. Отриманою сумішшю посипте огірки в пакеті.

8. Пакет щільно закупорте, кілька разів активно струсіть і помістіть на 1 годину в холодильник. За цей час огірочки добре просоляться і просочаться ароматом спецій. Дуже смачна закуска готова. Можна подавати до обіду.

Смачного!
Хрусткі огірочки з часником, кропом і соняшниковою олією
У цьому рецепті вам пропонується приготувати огірочки в пакеті з додаванням рослинної олії. Олія прискорює просочування огірків спеціями, що безсумнівно позначається на їхньому смаку. Для додання закусці невеликої кислинки, можна додати до таких огірочків трохи оцту.
Інгредієнти:
- Огірки – 2 кг.
- Зубки часнику – 4 шт.
- Соняшникова олія – 5 ст. л. л.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Листя смородини – 4 шт.
- Сіль, цукор та оцет – по 1 ст. л. л.
- Зелень – 1 пучок.
Процес приготування:
1. Огірочки перед приготуванням витримайте протягом 2 годин у холодній воді, що надасть їм хрусткого смаку.

2. Потім огірки помийте, видаліть кінчики та розріжте всі плоди на дві поздовжні половинки.

3. Помістіть нарізані огірки в щільний поліетиленовий пакет, а краще в зіп-пакет (тобто із застібкою).

4. Добре промийте кріп і порічкове листя та покладіть їх до огірків.

5. Очищений часник дрібно наріжте, так само наріжте свіжу зелень і перекладіть усе в пакет.

6. Огірки посипте потрібною кількістю солі та цукру, влийте оцет і соняшникову олію.

7. Пакет закрийте і перемішайте огірки зі спеціями.

8. Помістіть пакет з огірками на 5 годин у холодильник для маринування.

9. За цей час пакет кілька разів струсіть для кращого просолювання огірків.

Смачного!