500 рецептів
Рецепти з овочів

Паркі лобіо – стручкова квасоля з овочами

by admin 2 Липня, 2025 No Comments
Паркі лобіо

Варіантів лобіо безліч, і всі по-своєму цікаві. Сьогодні приготувала зелену квасолю в густому овочевому соусі з додаванням свіжої зелені, часнику і винного оцту. Вийшло смачно. Можна їсти і гарячим, і холодним.

Для приготування лобіо вам знадобиться

  • зелена квасоля (молода, без грубих волокон) – 500г
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • морква (велика, соковита) – 1шт.
  • болгарський перець – 2 шт.
  • помідори (великі) – 3 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • рослинна олія
  • зелень (молода цибуля, петрушка, базилік) – по 1 пучку
  • гострий перець – за смаком
  • лавровий лист – 1 шт.
  • винний оцет – за смаком
  • сіль, мелений чорний перець – за смаком
  • хмелі-сунелі – 1 ч. л.л.
  • рослинна олія для пасерування.

Рецепт лобіо

Паркі лобіо - стручкова квасоля з овочами, Крок 01

Підготувати стручки зеленої квасолі: відламати або відрізати плодоніжку зі шматочком хвоста і кінчик з обох боків стручка.

Паркі лобіо - стручкова квасоля з овочами, Крок 02

Зрізати бічні волоконця стручків за допомогою овочечистки. Поламати або розрізати кожен стручок на відрізки по 3-4 см.

Паркі лобіо - стручкова квасоля з овочами, Крок 03

Квасолю залити холодною водою, довести до кипіння, посолити, зменшити вогонь і варити 5-8 хвилин. Якщо у вас зовсім молоді стручки, то вистачить і 3-5 хвилин. Готову квасолю відкинути на друшляк, перекласти в іншу каструлю і залити холодною водою, щоб стручки залишалися зеленими.

Паркі лобіо - стручкова квасоля з овочами, Крок 04

Дрібно нарізану ріпчасту цибулю пасерувати на рослинній олії. Додати терту або тонко нашатковану моркву. Готувати, помішуючи пару хвилин.

Паркі лобіо - стручкова квасоля з овочами, Крок 05

Солодкий перець розрізати навпіл, видалити плодоніжку, насіннєві перегородки та насіння. Перець нарізати соломкою і додати в пасерування. Обсмажувати все разом, часто помішуючи, поки перець не стане м’яким.

Паркі лобіо - стручкова квасоля з овочами, Крок 06

Помідори подрібнити на тертці, додати до смажених овочів. Розмішати, додати в сковороду рубану зелень, приправити меленим чорним перцем і хмелі-сунелі. У ступці розтерти часник із сіллю і перекласти цю суміш до овочів.

Паркі лобіо - стручкова квасоля з овочами, Крок 07

Перекласти до овочів зелену квасолю, перемішати, додати лавровий лист і за бажанням гострий перець. Влити за смаком винний оцет, ще раз розмішати і зняти з плити. Дати настоятися під кришкою 10-15 хвилин і подавати до столу. Лобіо можна подавати і гарячим, і холодним.

Інші рецепти:

Смажена картопля по-селянськи - Покроковий рецепт з фото

Кабачки запеченные с сыром

Баклажани зі смаком печінки

Картопля, фарширована грибами в духовці

Смажене м'ясо з кабачками та часниковими стрілками

М'ясо з баклажанами в духовці, запечене з червоним вином

  • Previous Перець, фарширований м’ясом, овочами та гречкою по-кубанськи17 години ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Побутова техніка
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли