500 рецептів
Рецепти з овочів

Пастила з помідорів (з паприкою та часником)

by admin 2 Липня, 2025 No Comments
Пастила з помідорів (з паприкою та часником)

Тонкі й ароматні овочеві пластинки сушеної пастили, приготовані зі стиглих помідорів, зі свіжою солодкою паприкою та часником можна використовувати для виготовлення пасти, рагу, піци, бутербродів або борщу. При уявній складності рецепта, томатну пастилу просто готувати. Щоб овочеву пастилу було легко відокремити від пекарського паперу, для рецепта рекомендується використовувати рослинну олію (без запаху). За бажання можна збагатити смак овочевої пастили, додавши в овочеве пюре гілочки кропу, базиліка, шматочок ріпчастої цибулі або каєнський перець.

Для приготування пастили вам знадобиться

  • помідори – близько 650г
  • часник – 2-3 зубчики
  • солодкий болгарський перець – 1 шт.
  • сіль – 1 ч.л.

Рецепт пастили

Пастила з помідорів (з паприкою і часником), Крок 01

Готуємо спечені помідори: викладаємо їх у глибоку миску і заливаємо овочі крутим окропом. Через кілька хвилин зливаємо воду і заливаємо помідори крижаною водою.

Пастила з помідорів (з паприкою та часником), Крок 02

Очищаємо кожен плід від шкірки, розділяємо на 4 частини та видаляємо насіння і сік.

Пастила з помідорів (з паприкою і часником), Крок 03

Шинкуємо солодкий болгарський перець на шматочки.

Пастила з помідорів (з паприкою та часником), Крок 04

Очищаємо часник від сухого лушпиння. Насипаємо до помідорів, перцю та часнику необхідну норму солі.

Пастила з помідорів (з паприкою і часником), Крок 05

За допомогою блендера або кухонного комбайна подрібнюємо овочі до стану пюре. Варимо овочеву масу 10 хвилин після закипання.

Пастила з помідорів (з паприкою і часником), Крок 06

Виливаємо заготовку у форму, застелену промасленим пекарським папером, і відправляємо в прогріту до 70С духовку. Стежимо, щоб висота сирої маси не перевищувала 5 мм.

Пастила з помідорів (з паприкою та часником), Крок 07

Готуємо томатну пастилу на режимі «Конвекція» або при злегка відкритих дверцятах духовки 3-5 годин. Після того, як заготовка стане тоншою, а маса перестане прилипати до пальців під час натискання, пастила готова. Звертаємо пастилу з помідорів рулетом, нарізаємо порційними шматочками, використовуємо її за призначенням. Смачного!

Інші рецепти:

Картопля, фарширована грибами в духовці

М'ясо з баклажанами в духовці, запечене з червоним вином

Перець, фарширований м'ясом, овочами та гречкою по-кубанськи

Паркі лобіо - стручкова квасоля з овочами

Картопляно-кабачкові оладки - Покроковий рецепт з фото

Квасоля з морквою в томатному соусі

  • Previous Баклажани зі смаком печінки1 день ago
  • Next Квасоля з морквою в томатному соусі1 день ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Побутова техніка
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли