Тонкі й ароматні овочеві пластинки сушеної пастили, приготовані зі стиглих помідорів, зі свіжою солодкою паприкою та часником можна використовувати для виготовлення пасти, рагу, піци, бутербродів або борщу. При уявній складності рецепта, томатну пастилу просто готувати. Щоб овочеву пастилу було легко відокремити від пекарського паперу, для рецепта рекомендується використовувати рослинну олію (без запаху). За бажання можна збагатити смак овочевої пастили, додавши в овочеве пюре гілочки кропу, базиліка, шматочок ріпчастої цибулі або каєнський перець.
Для приготування пастили вам знадобиться
- помідори – близько 650г
- часник – 2-3 зубчики
- солодкий болгарський перець – 1 шт.
- сіль – 1 ч.л.
Рецепт пастили
Готуємо спечені помідори: викладаємо їх у глибоку миску і заливаємо овочі крутим окропом. Через кілька хвилин зливаємо воду і заливаємо помідори крижаною водою.
Очищаємо кожен плід від шкірки, розділяємо на 4 частини та видаляємо насіння і сік.
Шинкуємо солодкий болгарський перець на шматочки.
Очищаємо часник від сухого лушпиння. Насипаємо до помідорів, перцю та часнику необхідну норму солі.
За допомогою блендера або кухонного комбайна подрібнюємо овочі до стану пюре. Варимо овочеву масу 10 хвилин після закипання.
Виливаємо заготовку у форму, застелену промасленим пекарським папером, і відправляємо в прогріту до 70С духовку. Стежимо, щоб висота сирої маси не перевищувала 5 мм.
Готуємо томатну пастилу на режимі «Конвекція» або при злегка відкритих дверцятах духовки 3-5 годин. Після того, як заготовка стане тоншою, а маса перестане прилипати до пальців під час натискання, пастила готова. Звертаємо пастилу з помідорів рулетом, нарізаємо порційними шматочками, використовуємо її за призначенням. Смачного!