Що відрізняє рецепт фаршированого перцю по-кубанськи від класичного рецепта? На Кубані перці фарширують різноманітними овочами, а замість рису додають гречку. Ще одна відмінна риса цього рецепта – фаршировані перці готують у духовці. Їх тушкують в качатниці більше години. Страва виходить ароматною і настільки смачною, що спробувавши ці перці раз, готувати по-іншому не захочеться.
Для приготування вам буде потрібно
- болгарський перець – 1/2 кг
- селера (стебла) – 1 шт.
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- зелень (кріп, петрушка) – 1 пучок
- морква – 1 шт. (середня)
- баклажан – 2 шт.
- м’ясний фарш (з нежирної свинини) – 1 кг
- вода – 1 склянка
- гречка – 150г
- томатна паста – 1 ст. л.
- сіль адигейська – за смаком
- чорний перець (мелений) – за смаком
- чорний перець (горошком) – за смаком
- часник – 5-7 зубчиків
- олія для смаження.
Рецепт
Нарізати баклажани дрібними кубиками.
Черешки селери почистити овочечисткою (зняти великі волокна) і подрібнити. Очищену моркву натерти на крупній тертці. Ріпчасту цибулю дрібно порубати.
Усі овочі потушкувати на сковороді по черзі.
Поки овочі тушкуються, можна зайнятися фаршем. У свинячий фарш додати склянку води, добре його збити, щоб він став легким і ніжним.
Видавити кілька часточок часнику, додати спеції за смаком і не забути про томатну пасту. Зелень дрібно нарубати і теж висипати у фарш. Гарненько все перемішати і прибрати на холод, щоб фарш «дозрів». Тушкованим овочам дати охолонути.
У цей час підготувати перці: помити, очистити від плодоніжки з серцевиною, зрізуючи її по колу гострим ножем.
М’ясний фарш змішати з гречаною крупою та остиглими тушкованими овочами.