Пишний бісквіт у духовці для торта за класичним рецептом – мрія будь-якої господині. За нашими простими рецептами ви без зусиль зможете приготувати випічку для домашнього торжества. Із зібраних нами 10 різноманітних рецептів ви знайдете той, який стане вашим улюбленим.
Пишний класичний бісквіт для торта на кефірі
Пишний бісквіт на кефірі зможе стати основою для десерту або його можна їсти вприкуску до чаю, він смачний сам по собі.

Інгредієнти
- Кефір 2 ст.
- Цукор-пісок 1 ст.
- Яйце куряче 4 шт.
- Борошно 450 гр.
- Розпушувач 10 гр.
- Сода харчова 1 ч.л.
- Сіль по всусу
- Ванілін за смаком
- Масло вершкове 1 ст.л.
На порцію Калорії: 267 ккал Білки: 8.2 г Жири: 5.5 г Вуглеводи: 45.6 г
Приготування
-
Як спекти пишний бісквіт для торта в духовці за класичним рецептом? Яйця мають бути кімнатної температури, тому дістаємо їх заздалегідь із холодильника. Розбиваємо яйця в глибоку миску, за допомогою міксера збиваємо їх до утворення пишної піни, поки маса не набуде світлого кремового кольору. Потім продовжуючи збивати всипаємо потроху в яєчну масу цукор. Додаємо дрібку солі та ванілін.
-
Кефір має бути кімнатної температури. Змішуємо кефір із яєчною масою.
-
Борошно просіваємо через сито, додаємо в нього соду і розпушувач тіста, перемішуємо. Невеликими порціями додаємо борошно в тісто, знову перемішуємо, тісто має вийти пористим і повітряним.
-
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, заповнюємо її тістом, ставимо в духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів 35-40 хвилин. Перевіряємо готовність коржа проколюючи його сухою дерев’яною зубочисткою. Якщо ви не плануєте використовувати бісквіт для приготування торта, то поки він ще дуже гарячий, просипте його поверхню цукровою пудрою, остудіть його і запрошуйте гостей до чаю.
Смачного!
Як спекти повітряний бісквіт на молоці
Якщо ви хотіли навчитися готувати повітряний бісквіт, то варіант приготування на молоці буде хорошим способом для початку експериментів у випічці цього десерту. Досить простий і зрозумілий рецепт.
Інгредієнти:
- Курячі яйця – 3 шт.
- Молоко – 120 мл.
- Вершкове масло – 50-70 гр.
- Ванілін – 1 гр.
- Цукор – 150 гр.
- Борошно – 150-170 гр.
- Сіль – щіпка.
- Розпушувач – 1 ч.л.
Процес приготування:
1. Для початку збиваємо міксером яйця, відокремлювати білки від жовтків не потрібно. Збиваємо, поки об’єм не збільшиться вдвічі, потім потроху всипаємо цукор і продовжуємо збивати, маса має дуже значно посвітлішати.

2. Просіюємо борошно, змішуємо його з сіллю і розпушувачем, потім змішуємо з яєчною сумішшю.


3. У невелику каструлю вливаємо молоко, додаємо до нього нарізане невеликими шматочками вершкове масло, постійно помішуючи, доводимо цю масу до кипіння. Гарячу, але не киплячу вершково-молочну суміш вливаємо в тісто і відразу перемішуємо до однорідності.


4. Форму змащуємо маслом або застеляємо пергаментним папером, вливаємо в неї тісто. Температуру духовки ставимо на 180 градусів і відправляємо в неї бісквіт на 30-35 хвилин. Готовий бісквіт охолоджуємо, його можна використовувати для приготування домашніх тортів і тістечок.


Смачного!
Покроковий рецепт приготування бісквіта на сметані
Ще один рецепт, у якому не потрібно відокремлювати білки від жовтків. Бісквіт на сметані вийде не тільки дуже пишним, але ще злегка вологим і соковитим.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 4 шт.
- Сметана від 20 відсотків жирності – 100 гр.
- Пшеничне борошно – 250 гр.
- Ванілін – 2 гр.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Цукор – 200 гр.
- Сіль – щіпка.
Процес приготування:
1. Дістаємо заздалегідь необхідні інгредієнти з холодильника, щоб до моменту приготування вони були кімнатної температури.

2. Міксером збиваємо яйця, сіль, цукор і ванілін до отримання однорідної світлої маси, у вас піде на це приблизно 10-15 хвилин.

3. У яєчну масу додаємо сметану і збиваємо не більше 20 секунд, щоб яйця не осіли.
4. Просіяне борошно перемішуємо з розпушувачем і всипаємо порціями до яєць, акуратно перемішуємо до однорідної маси – тісто для бісквіта готове.

5. Форму для запікання змащуємо олією і просипаємо борошном, перекладаємо в неї тісто і ставимо в духовку. Випікаємо 30-40 хвилин за температури 180 градусів. Готовий домашній бісквіт подаємо з варенням до чаю.


Смачного!
Дуже смачний шоколадний бісквіт у домашніх умовах
Шоколадний бісквіт уже сам по собі є чудовим десертом. Гарний і в будні, і у свята.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне вищого ґатунку – 300 гр.
- Какао – 5 ст.л.
- Куряче яйце – 2 шт.
- Сода – 1 ч.л.
- Цукор – 1 ст.
- Розпушувач для тіста – 1 ч.л.
- Молоко – 200 мл.
- Вода – 200 мл.
- Соняшникова олія – 60 гр.
Процес приготування:
1. Пересипаємо борошно, какао, соду, розпушувач в окрему ємність, змішуємо.

2. Яйця збиваємо міксером до того моменту, поки маса не збільшиться вдвічі, потроху всипаємо до них цукор і продовжуємо збивати до однорідності, цукор має повністю розчинитися.
3. Вливаємо в яєчну масу молоко і рослинну олію, перемішуємо.

4. З’єднуємо всі інгредієнти, ретельно перемішуємо, можна скористатися міксером.

5. Кип’ятимо воду й одразу ж виливаємо її в тісто, перемішуємо, таким чином, борошно починає заварюватися.

6. Форму застилаємо папером для випікання. Тісто переливаємо у форму і ставимо в духовку на 45-50 хвилин за 180 градусів. Перевіряємо готовність бісквіта за допомогою зубочистки. Готовий бісквіт залишаємо в духовці за відчинених дверцят поки він не охолоне. Якщо корж вийшов високим, його можна розрізати на дві частини і змастити посередині кремом або варенням.


Смачного!
Рецепт шифонового бісквіта для торта в духовці
Для приготування шифонового бісквіта білки збиваються окремо в об’ємну піну, саме завдяки повітрю в збитих білках бісквіт отримує легку текстуру. Цей бісквіт не твердне і не сохне так швидко, як класичний.
Інгредієнти:
- Курячі яйця – 7 шт.
- Рослинна олія – 1 ст.
- Вода – 70 гр.
- Борошно – 2 ст.
- Цукровий пісок – 1,5 ст.
- Розпушувач для тіста – 2-3 ч. л.л.
- Сіль – 1 ч. л.л.
- Ванілін або ванільний цукор – 1 упаковка.
Процес приготування:
1. Беремо ідеально суху ємність, у неї будемо класти білки. Відокремлюємо білки від жовтків. Окремо збиваємо міксером білки, маса повинна збільшитися в кілька разів, бути щільною і повітряною.

2. Жовтки збиваємо разом із половиною цукру, теплою водою і соняшниковою олією. Сюди вливаємо і повільно перемішуємо третю частину збитих білків.

3. Також окремо перемішуємо борошно, решту цукру, ванільний цукор, розпушувач, сіль. Усе це всипаємо в суміш жовтків і частини білків, акуратно не поспішаючи перемішуємо до однорідної маси. Після, з’єднуємо отримане тісто з рештою білкової маси, перемішуємо за годинниковою стрілкою по колу.

4. Пергаментний папір вистилаємо у форму для випікання, перекладаємо в неї тісто і відправляємо запікатися в духовку за 180 градусів. Час випікання – 40-50 хвилин. Після того, як бісквіт повністю охолоне, приступаємо до формування торта.


Смачного!
Як спекти бісквіт для торта на лимонаді
Секрет пишного і пружного бісквіта криється в одному дуже цікавому і непередбачуваному інгредієнті – лимонаді. Саме бульбашки газу дають змогу тісту добре підніматися і тримати форму.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно вищого ґатунку – 3 ст. л.
- Лимонад – 1 ст.
- Курячі яйця – 4 шт.
- Цукор – 1,5 ст.
- Ванільний цукор або ванілін – 10 гр.
- Рафінована соняшникова олія – 1 ст.
- Розпушувач для тіста – 10 гр.
Процес приготування:
1. Просіюємо борошно і розпушувач.

2. В окремій мисці збиваємо яйця, ванілін і цукор. Об’єм має збільшитися у 2-3 рази, а за кольором, яєчна маса має стати майже білою.

3. Потроху вливаємо до збитих яєць олію, а потім лимонад, повільно, круговими рухами перемішуємо.

4. Невеликими частинами в тісто додаємо борошно, змішуємо до однорідної маси.
5. Форму змащуємо маслом, вливаємо тісто, що вийшло. Випікаємо бісквіт у духовці за 180 градусів 40 хвилин, готовність перевірте за допомогою дерев’яної шпажки. Даємо охолонути нашим ласощам у духовці, потім нарізаємо їх і з варенням, горіховою або шоколадною пастою подаємо до чаю.


Смачного!
Класичний пишний бісквіт у духовці з яблуками
Цей нехитрий рецепт нагадує шарлотку, проте смак виходить більш вишуканим і ніжним. Кориця і яблука надають страві спокусливого аромату, який швидко збере ваших домашніх біля столу.
Інгредієнти:
- Яблука кисло-солодкі невеликого розміру – 5 шт.
- Борошно пшеничне вищого ґатунку – 200-250 гр.
- Яйця курячі – 5 шт.
- Цукор – 200 гр.
- Ванілін або ванільний цукор – за смаком.
- Кориця мелена – за смаком.
- Масло вершкове – 1 ст.л.
Процес приготування:
1. Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо гілочки та серцевину, розрізаємо їх на часточки приблизно рівної товщини, кладемо в миску і посипаємо корицею.

2. Щоб тісто наповнилося киснем, борошно необхідно просіяти через сито.

3. Розділяємо жовтки та білки. Ємності, куди ми кладемо яйця, мають бути сухими та чистими. Збиваємо окремо білки та цукор до утворення густої піни. Якщо при нахилі миски білкова суміш не витікає, а тримається на місці, значить, ви досягли правильного результату. Потім по одному починаємо додавати до збитих білків жовтки, не перестаючи працювати міксером.


4. Невеликими частинами додаємо в тісто борошно і продовжуємо збивати на нижчій швидкості. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану.

5. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, вливаємо в неї тісто, поверх тіста розкладаємо яблука, можна це зробити в одному напрямку, по колу. Випікаємо наш десерт із яблуками за 180 градусів 35-40 хвилин у духовці. Гарячий бісквіт посипаємо цукровою пудрою і чекаємо поки він охолоне.


Смачного!
Дуже смачний і простий рецепт бісквіта з варенням
Взимку саме час згадати про свої заготівлі та заготовки, цілком імовірно, що у кожного з нас припасено пару баночок варення. Бісквіт – це звісно дуже смачно, але бісквіт із варенням ще смачніший.
Інгредієнти:
- Варення без кісточок рідкої консистенції – 250-300 гр.
- Олія соняшникова – 50 мл.
- Курячі яйця – 3 шт.
- Борошно пшеничне вищого ґатунку – 250 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Розпушувач для тіста – 10 гр.
- Ванілін – за смаком.
- Сода – 0,5 ч. л.л.
Процес приготування:
1. Вибираємо великі ягоди з варення, рідку його частину змішуємо з содою і відставляємо в сторону.

2. Яйця розбиваємо в окрему миску, сиплемо до них цукор, збиваємо за допомогою міксера або віночка, доки маса не побіліє і не збільшиться в об’ємі.

3. У збиті яйця додаємо рослинну олію і варення, розмішуємо до однорідної консистенції.
4. Борошно разом із розпушувачем просіваємо і додаємо невеликими порціями в тісто, акуратно перемішуємо, уникаючи утворення грудочок.

Смачного!
Як приготувати смачний бісквіт без додавання яєць
У багатьох приготування бісквіта асоціюється з використанням великої кількості яєць і трудомістким процесом приготування. Ми готові зруйнувати цей міф, пропонуємо спробувати ніжний бісквіт без використання яєць.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне вищого ґатунку – 350-400 гр.
- Молоко будь-якої жирності – 1 ст.
- Цукор – 1 ст.
- Сода – 1 ч.л.
- Оцет – 1 ст.л.
- Соняшникова олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
1. Молоко виливаємо в миску, додаємо до нього цукор і перемішуємо до повного розчинення цукру.


2. Борошно просіваємо через сито, можна це відразу зробити в ємність із молоком. Акуратно перемішуємо, додаємо гашену оцтом соду. Якщо грудочки важко розбиваються, то можна скористатися міксером і збити тісто до однорідної консистенції.

3. Форму для випікання змащуємо олією, вливаємо тісто. Духовку розігріваємо до 180 градусів і ставимо туди форму з тістом на 35-40 хвилин. Перевіряємо бісквіт на готовність дерев’яною шпажкою, тісто не повинно до неї прилипати, коли ви проткнете корж. Готовий бісквіт дістаємо з форми, даємо йому охолонути і на свій смак комбінуємо його з улюбленим варенням, кремом або згущеним молоком, наприклад.


Смачного!
Соковитий сирний бісквіт у духовці
Десерти з вмістом сиру завжди виходять дуже соковитими. Сирний бісквіт кардинально відрізняється від класичного як за своїм смаком, так і за консистенцією.
Інгредієнти:
- Ванільний цукор або ванілін – 10 гр.
- Вершкове масло – 150 гр.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Пшеничне борошно вищого ґатунку – 450-500 гр.
- Сметана – 150 гр.
- Цукор – 350-400 гр.
- Яйця курячі – 5 шт.
- Сир – 500 гр.
Процес приготування:
1. Змішуємо до однорідної маси в окремій мисці сметану, три яйця, половину цукру, вершкове масло і сіль.


2. Додаємо до тіста просіяне борошно і розпушувач тіста, добре перемішуємо.

3. Краще взяти дрібнозернистий сир. Змішуємо його з цукром, що залишився, і яйцями. Потім обидві маси з’єднуємо, добре перемішуємо.

4. Форму для випічки змащуємо з усіх боків олією, перекладаємо в неї тісто і ставимо в духовку. Температуру духовки виставляємо на 170 градусів, час приготування бісквіта 40-50 хвилин. Готовий корж посипаємо перетертими горіхами або кунжутом, з бісквітом на стіл можна подати сухофрукти.

Смачного!