500 рецептів
Напої

Ряжанка в домашніх умовах (в духовці) – Покроковий рецепт з фото

by admin 28 Серпня, 2017 No Comments

Домашній «молочний цех» – модне захоплення і предмет гордості. Щоб порадувати гостей смачною ряжанкою, не потрібно мати складним обладнанням. Потрібен лише набір глиняних горщиків і хороша духовка. Ряжанку подають з грінками і пиріжками. Смачні десерти виходять при змішуванні охолодженої густий ряжанки з полуничним або сливовим варенням.

Інгредієнти для приготування ряжанки в домашніх умовах:

  • молоко – 1 л
  • сметана – 3 ст. л.

ряжанка в домашніх умовах - інгредієнти

Рецепт приготування ряжанки в домашніх умовах в духовці:

З магазинного молока не вийде якісна ряжанка. Слід придбати жирне базарне молоко і густу сільську сметану. В рецепті вказані пропорції продуктів для одного літра ряжанки, але доцільно готувати відразу 2-3 літра.

Молоко наливають у глиняні горщики, ставлять у духовку. Температура 180 градусів. Можна все молоко налити в один великий горщик або розподілити його по декількох ємкостей. Все залежить від наявності підходящої посуду.

ряжанка в домашніх умовах з молока

Молоко нудиться в духовці протягом 40-50 хвилин. За цей час колір молока зміниться – стане кремовим, а поверхня затягнеться товстою плівкою-пінкою. Якщо залишити молоко в духовці ще на півтори години, то воно стане топленим. З’являться рожево-коричневі відтінки, а пінка стане жорсткішим і темніше. Перша стадія томління молока дозволяє отримати більш ніжну ряжанку з м’яким шаром піни на поверхні.

Молоко дістають з духовки, дають йому охолонути до 40-50 градусів. У тепле молоко кладуть сметану і ретельно розмішують. Пінку при цьому зрушують убік.

ряжанка в домашніх умовах в горщику

Молоко переливають у високі келихи або в чашки. Пінку розривають на частини, і в кожен келих кладуть по шматочку пінки. Заквашування ряжанки в домашніх умовах триває 10-20 годин. Все залежить від температури в приміщенні. Ступінь готовності визначається візуально, молоко перетворюється в густу желейну масу.

Готову ряжанку обов’язково витримують 2 години в холодильнику.

домашня ряжанка в духовці

Ряжанка, приготовлена в домашніх умовах, не схожа на рідкий магазинний напій, тому поряд з келихом обов’язково кладуть ложечку.

ряжанка в домашніх умовах в духовці

Смачного!

Інші рецепти:

Как правильно дегустировать виски

Хлібний квас в домашніх умовах - Покроковий рецепт з фото

Лікер з пелюсток чайної троянди – найкращий рецепт - Покроковий рецепт з фото

Смузі з полуниці і яблук - Покроковий рецепт з фото

Фруктовий смузі в блендері - Покроковий рецепт з фото

Апельсиновий лікер в домашніх умовах - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Рулет зі скумбрії з овочами і желатином – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Яблучне повидло на зиму в мультиварці – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли