Взагалі, салати – це, без сумніву, невичерпна тема в кулінарії. Ось вже де будь-яка господиня може дати волю своїй кулінарній фантазії і без праці приготувати новий варіант якогось салату. При цьому салати можуть бути різними і по складності приготування, і за оформленням, і за смакової поєднанню. Тут вже, як мовиться, справа смаку. Ми ж пропонуємо приготувати незрівнянно смачно і оригінально оформлений салат Берізка з грибами, чорносливом і куркою.
Завдяки відварного курячого м’яса і підсмаженою печерицям салат виходить досить ситним, а нотку пікантності додає йому чорнослив, солодкість якого урівноважують мариновані огірочки. Загалом, салат Берізка виходить дуже смачним, а оформлення у вигляді білої берези робить його по-святковому ошатним.
Щоб приготувати салат Берізка з чорносливом і куркою буде потрібно:
- куряче філе – 250 г
- гриби шампіньйони – 300 г
- чорнослив без кісточок – 80 г
- яйця (великі) – 4 шт.
- огірки мариновані – 3 шт.
- сир – 50 г
- цибуля ріпчаста – 1 головка
- сіль, перець – за смаком
- майонез – за смаком
- петрушка і зелений лук – для прикраси
Салат Берізка – покроковий рецепт з фото:
Порізані пластинами гриби обсмажуємо з подрібненим ріпчастою цибулею. Обов’язково присаливаем і приправляємо за смаком меленим перцем, але робимо це в самому кінці обсмажування.
Чорнослив заливаємо гарячою водою. Коли сушений фрукт розпариться, зливаємо воду і нарізаємо дрібними шматочками.
У підсоленій воді відварюємо філе курки, даємо готового м’яса охолонути і подрібнюємо. Можна порізати кубиком, а можна просто порвати руками на волокна. При бажанні для приготування салату Берізка куряче філе можна замінити нежирної свининою.
Мариновані огірочки нарізаємо дрібним кубиком, а сир натираємо дрібною стружкою.
Відварюємо круто яйця, потім, охолодивши і очистивши від шкаралупи, ділимо на білки і жовтки. І подрібнюємо: білки трьох крупно, жовтки – дрібно.
Збираємо салат Берізка, для цього беремо плоске блюдо овальної форми. І викладаємо, віджавши надлишки масла і соку, грибну засмажку.
Креслимо за грибного шару рідкісну майонезну сіточку і викладаємо подрібнене філе курки. Цей шар покриваємо майонезом більш щільно, так як куряче філе досить сухе по своїй структурі.
Потім розподіляємо шматочки чорносливу.
Залишивши шар чорносливу без майонезу, викладаємо мариновані огірки.
Креслимо по огірках майонезну сіточку і наступним шаром викладаємо натерті крупно білки.
Промазуємо по білках майонезом і обсипаємо боки салату сирної стружкою, а верх – подрібненими жовтками.
Все, салат Берізка залишилося тільки прикрасити по-святковому. Малюємо майонезом стовбур берези, чорні смуги на стовбурі викладаємо тоненькими смужками чорносливу, листям петрушки і подрібненим зеленою цибулею створюємо листя і траву, яку «садимо» пару обсмажених грибів. Отримуємо ошатно прикрашений салат.
Даємо створеному творіння настоятися та дивувати гостей смачним і оригінально оформленими стравою. Салат Берізка з курячим філе і чорносливом готовий!
Смачного!