Салат з моцарелою, яблуком і цибулею-пореєм є простим і корисним стравою. Для його приготування потрібно мінімум часу. Зате задоволення ви отримаєте максимум. Цей рецепт салату з моцарелою містить в собі букет смаків. Це ніжний сир, який збагачує страву своїм молочним смаком. Лук-порей віддає салату гостроту, яблуко додає кисло-солодку нотку. А поєднує все це в одну композицію дивовижний медово-лимонний соус.
Хочете порадувати близьких ніжним і в той же час яскравим салатом з моцарелли? Тоді спробуйте цей рецепт. Він допоможе внести різноманітність у ваше повсякденне меню.
Складові:
- цибуля-порей – 1 шт.
- сир моцарелла (кульки) – 2 шт.
- яблуко – 1 шт.
- лимон – ½ шт.
- мед – 1 ст. л.
- рослинна олія
- лляні або кунжутне насіння – для посипання.
Спосіб приготування
Отже, готуємо салат з сиром моцарелла. Лук порей (світлу частину) нарізаємо кільцями.
Яблуко чистимо і нарізаємо невеликими шматочками. З’єднуємо яблука з цибулею-пореєм.
Залишається приготувати медову заправку. Для цього вичавлюємо з половинки лимона сік і змішуємо його з медом. Кількість меду можна регулювати, грунтуючись на своєму смаку. Добиваємося кисло-солодкого смаку.
Викладаємо цибулю-порей і яблуко на блюдо.
Кульки моцарели нарізаємо пластинками. Викладаємо їх поверх салату.
Щедро поливаємо салат з моцарелли медово-лимонної заправкою, щоб всі інгредієнти були просякнуті. Збризгуємо рослинним маслом.
- Посипаємо салат насінням льону або кунжуту. Страва готова до вживання. Але якщо воно ще трохи просочиться, буде ще смачніше.
- Ось такий незвичайний рецепт салату з моцарелою і яблуком тепер може виявитися і вашої кулінарній книзі.
А чи знаєте ви:
- Моцарелла – традиційний італійський м’який сир. Цей продукт виготовляється з молока буйволиць. Існує безліч різновидів цього сиру. Основна форма, в якій випускається продукт – кульки, які мають різну величину.
- Найменші кульки моцарели називаються «Перлини». Трохи більше з розміром, як у ягід черешні – «Чільеджіні», а ті, що вважаються великими, дорівнюють розміру яйця, називаються «боккончіні». Є ще моцарелла в кіски під назвою «Треццо». Кульки продаються і зберігаються в спеціальному розсолі, який не дає сиру підсихати.
- Цей сир ідеально поєднується з різними овочами та фруктами. Тому кожен раз можна експериментувати і створювати свої нові кулінарні шедеври з використанням улюбленого багатьма сиру моцарелла. Вдалих відкриттів.