500 рецептів
Салати

Салат з моцарелою, яблуком і цибулею-пореєм – рецепт з фото

by admin 26 Квітня, 2018 No Comments

Салат з моцарелою, яблуком і цибулею-пореєм є простим і корисним стравою. Для його приготування потрібно мінімум часу. Зате задоволення ви отримаєте максимум. Цей рецепт салату з моцарелою містить в собі букет смаків. Це ніжний сир, який збагачує страву своїм молочним смаком. Лук-порей віддає салату гостроту, яблуко додає кисло-солодку нотку. А поєднує все це в одну композицію дивовижний медово-лимонний соус.

Хочете порадувати близьких ніжним і в той же час яскравим салатом з моцарелли? Тоді спробуйте цей рецепт. Він допоможе внести різноманітність у ваше повсякденне меню.

Салат з моцарелою, яблуком і цибулею-пореєм

Складові:

salat-mozarella-1

  • цибуля-порей – 1 шт.
  • сир моцарелла (кульки) – 2 шт.
  • яблуко – 1 шт.
  • лимон – ½ шт.
  • мед – 1 ст. л.
  • рослинна олія
  • лляні або кунжутне насіння – для посипання.

Спосіб приготування

  1. salat-mozarella-2Отже, готуємо салат з сиром моцарелла. Лук порей (світлу частину) нарізаємо кільцями.
  2. salat-mozarella-3Яблуко чистимо і нарізаємо невеликими шматочками. З’єднуємо яблука з цибулею-пореєм.
  3. salat-mozarella-4Залишається приготувати медову заправку. Для цього вичавлюємо з половинки лимона сік і змішуємо його з медом. Кількість меду можна регулювати, грунтуючись на своєму смаку. Добиваємося кисло-солодкого смаку.
  4. salat-mozarella-5Викладаємо цибулю-порей і яблуко на блюдо.
  5. Салат з моцарелою, яблуком і цибулею-пореємКульки моцарели нарізаємо пластинками. Викладаємо їх поверх салату.
  6. Салат з моцарелою, яблуком і цибулею-пореємЩедро поливаємо салат з моцарелли медово-лимонної заправкою, щоб всі інгредієнти були просякнуті. Збризгуємо рослинним маслом.
  7. Посипаємо салат насінням льону або кунжуту. Страва готова до вживання. Але якщо воно ще трохи просочиться, буде ще смачніше.
  8. Ось такий незвичайний рецепт салату з моцарелою і яблуком тепер може виявитися і вашої кулінарній книзі.

Вишуканий салат із сиром моцарелла і овочами

А чи знаєте ви:

  • Моцарелла – традиційний італійський м’який сир. Цей продукт виготовляється з молока буйволиць. Існує безліч різновидів цього сиру. Основна форма, в якій випускається продукт – кульки, які мають різну величину.
  • Найменші кульки моцарели називаються «Перлини». Трохи більше з розміром, як у ягід черешні – «Чільеджіні», а ті, що вважаються великими, дорівнюють розміру яйця, називаються «боккончіні». Є ще моцарелла в кіски під назвою «Треццо». Кульки продаються і зберігаються в спеціальному розсолі, який не дає сиру підсихати.
  • Цей сир ідеально поєднується з різними овочами та фруктами. Тому кожен раз можна експериментувати і створювати свої нові кулінарні шедеври з використанням улюбленого багатьма сиру моцарелла. Вдалих відкриттів.

Інші рецепти:

"Гніздо глухаря": рецепт ефектного салату

Салат «Перепелине гніздо» - Покроковий рецепт з фото

Буряк по-корейськи - Покроковий рецепт з фото

Вінегрет з рибою - Покроковий рецепт з фото

Салат з кропиви і щавлю - Покроковий рецепт з фото

Салат з черемші з яйцем - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Галушки з м’ясом – покроковий рецепт приготування з фото7 років ago
  • Next Суп з тофу і рисовою локшиною фунчозой7 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли