Якщо вам дарують кабачки та часникові стрілки, не впадайте у відчай. У мене для вас гарна новина – все це добро можна швидко прилаштувати не тільки в суп, а й у чудове, по-справжньому літнє рагу. Тільки додайте до овочів шматочок свинини з прошарками жиру. У такому поєднанні дачні подарунки заграють новими гранями. Рецепт м’ясного рагу з кабачками та стрілками часнику дивіться нижче.
Для приготування м’яса вам знадобиться
- свинина (м’якоть) – 300г
- часникові стрілки – 300г
- кабачок молодий – 2 шт.
- помідори – 2-3 шт.
- сіль – за смаком
- паприка солодка (мелена) – за смаком
- перець чорний (мелений) – за смаком
- часник – 1 зубчик
- олія рослинна для смаження.
Рецепт м’яса
М’ясо вимити під холодною проточною водою і обсушити на паперових рушниках. Нарізати шматочками розміром приблизно 2х2 см.
Підготувати часникові стрілки: вимити, обсушити на рушнику, зрізати бутони та грубі, волокнисті ділянки біля основи.
У результаті з великого пучка зірваних на ділянці стрілок залишилося приблизно 300г. Нарізати цю частину на відрізки по 3-4 см. У такому вигляді часникові стрілки нагадують спаржеву квасолю.
Молоді тонкошкірі кабачки вимити, обтерти насухо серветками і нарізати соломкою.
Помідори вимити, розрізати навпіл і натерти на тертці. Шкурку можна викинути, нам потрібен тільки сік-пюре.
У глибокій сковороді розігріти рослинну олію (1-2 ст. л.).л.) частинами викладати шматочки свинини і обсмажувати, до появи на м’ясі скоринки. Якщо вивалити в сковороду все м’ясо одразу, то воно буде тушкуватися, а нам треба його обсмажити.
Додати в сковороду з м’ясом стрілки часнику, перемішати.
Слідом відправити в сковороду нарізані брусочками кабачки. Знову перемішати. Посолити, поперчити за смаком, посипати солодкою меленою паприкою. Паприка тут дуже доречна, надає того самого аромату літнього рагу.