500 рецептів
Рецепти з овочів

Смажене м’ясо з кабачками та часниковими стрілками

by admin 1 Липня, 2025 No Comments
Смажене м’ясо з кабачками та часниковими стрілками

Якщо вам дарують кабачки та часникові стрілки, не впадайте у відчай. У мене для вас гарна новина – все це добро можна швидко прилаштувати не тільки в суп, а й у чудове, по-справжньому літнє рагу. Тільки додайте до овочів шматочок свинини з прошарками жиру. У такому поєднанні дачні подарунки заграють новими гранями. Рецепт м’ясного рагу з кабачками та стрілками часнику дивіться нижче.

Для приготування м’яса вам знадобиться

  • свинина (м’якоть) – 300г
  • часникові стрілки – 300г
  • кабачок молодий – 2 шт.
  • помідори – 2-3 шт.
  • сіль – за смаком
  • паприка солодка (мелена) – за смаком
  • перець чорний (мелений) – за смаком
  • часник – 1 зубчик
  • олія рослинна для смаження.

Рецепт м’яса

Смажене м'ясо з кабачками та часниковими стрілками, Крок 01

М’ясо вимити під холодною проточною водою і обсушити на паперових рушниках. Нарізати шматочками розміром приблизно 2х2 см.

Смажене м'ясо з кабачками та часниковими стрілками, Крок 02

Підготувати часникові стрілки: вимити, обсушити на рушнику, зрізати бутони та грубі, волокнисті ділянки біля основи.

Смажене м'ясо з кабачками та часниковими стрілками, Крок 03

У результаті з великого пучка зірваних на ділянці стрілок залишилося приблизно 300г. Нарізати цю частину на відрізки по 3-4 см. У такому вигляді часникові стрілки нагадують спаржеву квасолю.

Смажене м'ясо з кабачками та часниковими стрілками, Крок 04

Молоді тонкошкірі кабачки вимити, обтерти насухо серветками і нарізати соломкою.

Смажене м'ясо з кабачками та часниковими стрілками, Крок 05

Помідори вимити, розрізати навпіл і натерти на тертці. Шкурку можна викинути, нам потрібен тільки сік-пюре.

Смажене м'ясо з кабачками та часниковими стрілками, Крок 06

У глибокій сковороді розігріти рослинну олію (1-2 ст. л.).л.) частинами викладати шматочки свинини і обсмажувати, до появи на м’ясі скоринки. Якщо вивалити в сковороду все м’ясо одразу, то воно буде тушкуватися, а нам треба його обсмажити.

Додати в сковороду з м’ясом стрілки часнику, перемішати.

Смажене м'ясо з кабачками та часниковими стрілками, Крок 07

Слідом відправити в сковороду нарізані брусочками кабачки. Знову перемішати. Посолити, поперчити за смаком, посипати солодкою меленою паприкою. Паприка тут дуже доречна, надає того самого аромату літнього рагу.

Інші рецепти:

М'ясо з баклажанами в духовці, запечене з червоним вином

Суп из тыквы с кокосовым молоком и имбирем в мультиварке

Картопля з грибами і сиром в духовці

Перець, фарширований м'ясом, овочами та гречкою по-кубанськи

Кабачки запеченные с сыром

Паркі лобіо - стручкова квасоля з овочами

  • Previous Классический рецепт голубцов в томатно-сметанном соусе2 дні ago
  • Next М’ясо з баклажанами в духовці, запечене з червоним вином2 дні ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Побутова техніка
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли