Сьогодні ми пропонуємо кулінарний майстер-клас приготування сирного десерту з ківі для дитячого солодкого столу та інших свят юних гостей! Торт Смарагдова черепаха – цей чудовий у всіх сенсах сирний десерт, по праву можна назвати справжнім святом для дітей. Повз такої красивої солодощі у вигляді зеленої черепашки жодна дитина не пройде байдуже… Ви тільки подумайте, з якою швидкістю діти, які зазвичай не люблять сир, будуть їсти його за обидві щоки!
Враховуючи те, що торт Смарагдова черепаха містить вітамінні екзотичні фрукти, вже згаданий раніше мега корисний сир і найпростіший бісквіт без жирного масла і важких кремів – матусі ваших запрошених малюків будуть спокійні за їх незміцнілі шлунки.
Разом з тим, рецепт торта Смарагдова черепаха простий до неможливості, особливо якщо у вас є готовий бісквіт. Ну, а якщо такого немає – не біда, ми представимо вам найпростіший рецепт бісквіта, який виходить завжди і у всіх. Слідуйте нашим покроковим фото і творіть чудеса для ваших діточок!
Щоб приготувати торт Смарагдова черепаха буде потрібно:
Для бісквіта:
- яйця – 3 шт.
- борошно – 0,5 склянки
- цукор – 0,5 склянки
- розпушувач – 0,5-0,7 ч. л.
Для десерту:
- сир – 0,5 кг
- сметана/йогурт – 250-300 мл
- желатин – 1 ст. л.
- вода – 0,5 склянки
- цукор – 0,5 склянки або за смаком
- ківі – 6-7 шт.
Торт Смарагдова черепаха – рецепт з фото покроково в домашніх умовах:
Для рецепта десерт використовуємо готовий бісквітний корж або випікаємо з легкістю його самі. Наш рецепт бісквіта дуже простий, не вимагає поділу яєць, правильного змішування компонентів і інших кулінарних премудростей. Для нього необхідно вбити яйця в миску для збивання і на малих оборотах міксера почати збивати з поступовим додаванням цукру-піску.
Через 30-40 секунд, коли цукор буде додано весь, потужність міксера збільшуємо і тривало збиваємо яєчно-цукрову масу до тих самих пір, поки вона не побіліє, стане повітряно-пузыристой, а на поверхні не будуть залишатися сліди від лопатей міксера або віночка. По часу – не менше 2-3 хвилин збивання.
Тепер можна невеликими порціями просіяти в суміш борошно і розпушувач, одночасно вводячи їх ложкою/силіконової лопаткою і розпускаючи грудочки.
Готове тісто для бісквіта переливаємо в роз’ємну форму (її дно застелене пергаментом, а боковини злегка змазані маслом).
Випікаємо бісквітний корж для торта Смарагдова черепаха близько 25 хвилин при 180.
Даємо охолонути і відлежатися хоча б 2-3 години.
Беремося за приготування сирного «купола», який буде символізувати черепашку, вальяжно відпочиває на своєму маленькому острівці. «Острівець», як ви розумієте, ми вже приготували раніше. Для сирної маси змішуємо м’який сир і сметану (йогурт), всипаємо цукор, ванілін за бажанням.
Пробиваємо блендером, щоб отримати однорідну сирно-сметанную або сирно-йогуртову масу.
Желатин заливаємо водою кімнатної температури, потім розчиняємо гранули на водяній бані або у МІКРОХВИЛЬОВІЙ печі при короткочасному нагріванні. Стежте, щоб желатин в склянці не закипів. Теплу желатинову рідина вливаємо в сирну масу, добре розмішуємо.
Для створення красивого «купола» візьміть ємність, яка б при перевертанні її дном догори, утворювала круглу півсферу. При цьому її діаметр повинен бути менше (!), діаметр вашої рознімної форми, в якій ви випікали бісквітний корж, або діаметр вашого готового бісквітного коржа. Обов’язково вистеліть дно і боки харчовою плівкою, вилийте сирно-желатинову масу і поставте на застигання в холод на 3-5 годин або на ніч.
Після того як всі окремі частини» десерту будуть готові, починаємо збирати торт Смарагдова черепаха. Бісквіт за бажанням можна просочити сиропом або змастити будь-яким варенням, легким кремом, це на ваш розсуд. Перевертаємо миску з застиглим сиром на бісквітний корж, акуратно знімаємо харчову плівку.
Ківі, обов’язково (!) солодкий, стиглий, не кислий (для цього бажано дати йому кілька днів відлежатися вдома після покупки, якщо в магазині ви придбали тверді на дотик плоди), очистити від пухнастої шкірки. Для голови смарагдовою черепахи залишити половинку ківі, для лапок підійдуть по два кінця з двох плодів, а середини нарізаємо рівними і тонкими скибочками. Бажано нарізати все ж тонко, так ківі буде краще триматися на поверхні сирного купола і не з’їжджати вниз.
Для лапок вирізаємо куточки для формування ніжок, для створення очей вирізаємо отвори в «голові» для розміщення смородини/брусниці/виноградинок (див. фото).
В сирний купол вставляємо «голову і лапки» черепахи.
Тонкими скибочками з ківі створюємо панцир і поміщаємо їх у шаховому порядку по колу від низу і до самого верху.
В прорізи для очей поміщаємо будь-які дрібні ягідки.
Торт Смарагдова черепаха з ківі готовий!
Оформленням такого десерту потрібно займатися незадовго до подачі на дитячий солодкий стіл, так як ківі швидко обвітритися, і не буде виглядати вже так ефектно.
Окремо хочеться сказати про поєднанні ківі і сиру. Ми недарма звернули вашу увагу на те, що ківі для рецепта потрібен тільки повністю стиглий або солодких сортів, так як дуже кислі плоди можуть дати гіркоту. Якщо ви хочете повністю виключити цей фактор – рекомендуємо обдати скибочки ківі окропом або проварити їх в цукрі 1-2 хвилини. Колір, звичайно ж, вже не буде смарагдовим, але і смак не буде зіпсований.
Смачного вам і вашим діткам!