500 рецептів
Другі страви

Тушкована картопля з м’ясом у каструлі

by admin 5 Травня, 2025 No Comments
Тушкована картопля з м’ясом у каструлі

Тушкована картопля з м’ясом у каструлі – швидка, проста і дуже ситна страва. У досвідчених господинь воно вже відпрацьоване до автоматизму. Однак скрізь є свої нюанси. Ми підібрали для вас 5 рецептів, де покроково пояснено весь процес тушкування картоплі з м’ясом так, щоб вона перетворилася на смачну печеню. Крім основного овоча – картоплі, яка чудово поєднується з м’ясом, вам знадобляться цибуля і морква, а також деякі інші овочі або гриби на ваш розсуд. Перший рецепт – із фото.

Тушкована картопля в каструлі – простий рецепт зі свининою або яловичиною

Для ситної домашньої вечері або чудового обіду пропонуємо вам зробити тушковану в каструлі картоплю зі свининою або яловичиною. Такий простий рецепт приготування порадує вас відсутністю кулінарних хитрощів, а вашу сім’ю – своїм відмінним смаком! Єдине, що потрібно знати: яловичина готується довше за свинину.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

Інгредієнти

  • Яловичина 500 гр.
  • Картопля 7 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Вода 1 склянка
  • Сіль за смаком
  • Томатна паста 2 ст.л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Олія соняшникова 2 ст.л.
  • Перець чорний горошок 4 шт.
  • Спеції для м’яса за смаком

На порцію Калорії: 173 ккал Білки: 6.47 г Жири: 11.96 г Вуглеводи: 10.51 г

Приготування

  1. Як приготувати тушковану картоплю з м'ясом у каструлі? М'ясо яловичини (або свинини) обмийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте порційними кубиками

    Як приготувати тушковану картоплю з м’ясом у каструлі? М’ясо яловичини (або свинини) обмийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте порційними кубиками.

  2. Починати готувати найкраще в каструлі з товстим дном, де печеня повністю й згасне. Розігрійте в ній невелику кількість олії та засмажте м'ясні шматочки до красивої скоринки. Робити це потрібно на сильному вогні, весь час помішуючи, щоб м'ясо одразу не тушкувалося, а схопилося скоринкою - так усередині шматочки залишаться соковитими

    Починати готувати найкраще в каструлі з товстим дном, де печеня повністю й згасне. Розігрійте в ній невелику кількість олії та засмажте м’ясні шматочки до красивої скоринки. Робити це потрібно на сильному вогні, весь час помішуючи, щоб м’ясо одразу не тушкувалося, а схопилося скоринкою – так усередині шматочки залишаться соковитими.

  3. Моркву, очищену і нарізану брусками або половинками кружалець, а також півкільця або кубики цибулі додайте до обсмаженого м'яса. Обсмажте все разом ще кілька хвилин, помішуючи

    Моркву, очищену і нарізану брусками або половинками кружалець, а також півкільця або кубики цибулі додайте до обсмаженого м’яса. Обсмажте все разом ще кілька хвилин, помішуючи.

  4. У склянці окропу розведіть томатну пасту, вилийте в каструлю, підсоліть, додайте горошинки перцю і тушкуйте м'ясо не менше 20-30 хвилин (якщо у вас яловичина, то її можна тушкувати і 40-45 хвилин). Тушкуйте на помірному вогні, іноді помішуючи

    У склянці окропу розведіть томатну пасту, вилийте в каструлю, підсоліть, додайте горошинки перцю і тушкуйте м’ясо щонайменше 20-30 хвилин (якщо у вас яловичина, то її можна тушкувати і 40-45 хвилин). Тушкуйте на помірному вогні, іноді помішуючи.

  5. Очистіть і наріжте картоплю довільно

    Очистіть і наріжте картоплю довільно.

  6. Коли м'ясо буде легко протикатися виделкою, додайте картоплю, лавровий лист, спеції для м'яса і ще трохи окропу. Тушкуйте печеню до готовності м'яса та картоплі під кришкою. Вогонь - невеликий, час від часу помішуйте, щоб не пригоріло

    Коли м’ясо буде легко протикатися виделкою, додайте картоплю, лавровий лист, спеції для м’яса і ще трохи окропу. Тушкуйте печеню до готовності м’яса та картоплі під кришкою. Вогонь – невеликий, час від часу помішуйте, щоб не пригоріло.

  7. Готову тушковану картоплю в каструлі зі свининою або яловичиною можна присипати рубаним часником і зеленню, дати настоятися під кришкою з чверть години

    Готову тушковану картоплю в каструлі зі свининою або яловичиною можна присипати рубаним часником і зеленню, дати настоятися під кришкою з чверть години.

Смачного!

Тушкована картопля з куркою в каструлі

Тушкована картопля з куркою в каструлі – це приклад класичної печені нашвидкуруч, тому що курятина, особливо та, що з магазину, готується швидше за інше м’ясо. Курка і картопля виходять дуже соковитими завдяки доданій цибулі, морквині та перцю болгарському, а приготувати таку смакоту зможе будь-хто за нашим рецептом.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 1 шт.
  • Картопля – 6-8 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – за бажанням.
  • Зелень свіжа – за смаком.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Приправа для курки – за смаком.
  • Запашний перець горошком – за смаком.
  • Рослинна олія – для обсмажування.
  • Вершки – за бажанням.
  • Томатна паста – за бажанням.

Процес приготування:

1. Відокремте від кільової кістки грудку курячу, наріжте порційними шматочками (можна брати й курячі стегенця, розділені на кілька частин).

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

2. Курятину одразу смажте на сильному вогні без солі та приправ, щоб вона «запечаталася» скоринкою.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

3. Подрібніть довільно цибулю ріпчасту, а моркву і перець болгарський нашаткуйте тонкою соломкою.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

4. Картоплю розріжте на часточки.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

5. До обсмаженої курятини додайте всі овочі, крім картоплі, обсмажте все разом кілька хвилин, помішуючи.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

6. Потім у каструлю викладіть картоплю, спеції та сіль, розмішайте.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

7. Тушкуйте в товстостінній каструлі або в казані під кришкою на невеликому вогні. Не забудьте додати невелику кількість окропу і час від часу помішуйте.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

8. Коли картопля повністю згасне, печеня буде готова. Тепер у нього можна додати на ваш розсуд трохи вершків і (або) томатної пасти, розмішати і протушкувати ще 2-3 хвилини після закипання. Замість вершків можна додати й кілька ложок сметани.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

9. Готову тушковану картоплю з куркою присипають подрібненою зеленню і рубаним часником за смаком і залишають у каструлі під кришкою на 10-15 хвилин, щоб страва настоялася. Їжте його гарячим.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

Смачного!

Картопля тушкована з м’ясом та овочами

Тушкована картопля з м’ясом та овочами – це дуже смачна та ситна страва. За рахунок того, що разом тушкуються найрізноманітніші овочі, м’ясо добре просочується їхнім соком і стає дуже ніжним, просто тане в роті! Рекомендуємо готувати такий кулінарний шедевр із найсвіжіших овочів із власної або фермерської грядки, щоб насолодитися його смаком повною мірою!

Інгредієнти:

  • Картопля – 6-8 шт.
  • Кабачок невеликий – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Томати – 2-3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Свинина – 500 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для м’яса – за смаком.
  • Олія рослинна – для обсмажування.
  • Свіжа зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Вимийте й очистіть усі овочі: цибулю – півкільцями, перець і моркву – соломкою, кабачок і картоплю – кубиками, а томати – на часточки.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

2. Свинину (або інше м’ясо) наріжте невеликими порційними шматочками, обсмажте до появи легкої скоринки з усіх боків.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

3. Додайте цибулю, моркву і перець, обсмажте все разом кілька хвилин, помішуючи.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

4. Окремо на невеликій кількості олії обсмажте картоплю і кабачок, щоб вони також схопилися скоринкою.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

5. Помістіть усі інгредієнти в товстостінну каструлю або у великий казан, посоліть і додайте будь-які спеції за смаком, тушкуйте майже до готовності під кришкою, помішуючи. Усі молоді овочі дуже соковиті, тому воду можна не додавати або додати зовсім небагато.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

6. За 5 хвилин до готовності в каструлю викладіть часточки помідорів, перемішайте і дотушкуйте страву.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

7. Коли страва буде готова, додайте туди подрібнений часник і свіжу зелень та потоміть під кришкою 10-15 хвилин.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

8. Тушковану картоплю з м’ясом і овочами подавайте до столу в гарячому вигляді, присипавши рубаною зеленню.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

Смачного!

Смачний рецепт картоплі з м’ясом і грибами

Тушкована картопля з м’ясом і грибами – це чудовий варіант ситного обіду або повноцінної вечері для всієї родини. Від того, яке м’ясо ви візьмете, залежатиме час приготування страви: найшвидше тушкується курятина і нежирна молода свинина. Із грибів найімовірніше готуються печериці – це справжня паличка-виручалочка, коли потрібно змайструвати на кухні щось дуже швидке і дуже смачне!

Інгредієнти:

  • Свинина – 400-500 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вершки – 150 мл.
  • Часник – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія рослинна – 2-3 ст.л.
  • Приправа для свинини – за смаком.
  • Свіжа зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Щоб свинина тушкувалася швидко, наріжте її тонкими брусками або маленькими кубиками.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

2. У пательні або товстостінній каструлі добре розжарте рослинну олію та обсмажте на ній швидко свинину. Щоб утворилася скоринка на м’ясі з усіх боків, помішуйте його.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

3. До м’яса додайте тонко нашатковану цибулю і моркву, нарізану тонкими брусками.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

4. Обсмажте все разом кілька хвилин, помішуючи.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

5. Тепер окремо в глибокій сковороді обсмажте картоплю, нарізану брусками або кружальцями, щоб на ній теж почала з’являтися скоринка – так буде ще смачніше.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

6. Печериці очистіть, обмийте, наріжте на слайси або на частини довільного розміру, обсмажте після картоплі, помішуючи, але не більше 3 хвилин. Якщо у вас лісові гриби, тоді перед обсмажуванням їх потрібно відварити та відцідити від води і смажити 5-10 хвилин.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

7. Усі обсмажені інгредієнти складіть у товстостінну каструлю, присипте сіллю та спеціями до смаку, залийте невеликою кількістю гарячої води і тушкуйте до готовності м’яса та картоплі.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

8. За 5 хвилин до готовності у страву можна додати вершки невеликої жирності (або нежирну сметану), розмішати і тушкувати все разом.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

9. Готову тушковану картоплю з грибами присипте рубаним часником і свіжою зеленню, накрийте кришкою, дайте настоятися з чверть години і подавайте до столу – це дуже смачно!

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

Смачного!

Покроковий рецепт тушкованої картоплі з м’ясом і капустою

Тушкована картопля з м’ясом і капустою в каструлі – це та сама страва, коли хочеться приготувати щось смачне, ситне, але таке, що не набридає своєю повсякденністю. Звичайно, якщо ви і ваша сім’я любите капусту, картоплю та інші овочі, тушковані з м’ясом. А м’ясо підійде абсолютно будь-яке. У цьому рецепті використовується свинина.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна -400 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Свинина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – за смаком
  • Сіль – за смаком.
  • Паста томатна – 2-3 ст.л.
  • Олія рослинна – 4 ст.л.
  • Перець духмяний горошком – за смаком.
  • Приправи для свинини – за смаком.
  • Зелень – для подачі до столу.

Процес приготування:

1. На самому початку очистіть і вимийте цибулю та моркву, потім моркву натріть на крупну тертку або наріжте кружечками, а цибулю – півкільцями.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

2. Картоплю та капусту вимийте, картоплю наріжте часточками або кубиками, а капусту тонко нашаткуйте.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

3. Свинину без кісток обмийте, наріжте шматочками «на один укус», обсмажте на олії, щоб з’явилася скоринка, на великому вогні. Обсмажуйте в товстостінній каструлі, помішуючи, щоб м’ясо схопилося скоринкою з усіх боків.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

4. Далі додайте до м’яса моркву та цибулю, обсмажте все разом, помішуючи, на рослинній олії не більше 3-5 хвилин.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

5. Додайте до м’яса капусту і картоплю, сіль, спеції, розмішайте і тушкуйте під кришкою, іноді помішуючи, можна долити трохи гарячої води. Тушкуйте 25-30 хвилин на невеликому вогні.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

6. Томатну пасту розмішайте в невеликій кількості гарячої води та влийте в каструлю, розмішайте.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

7. Нарубайте дрібно часник і всипте в каструлю, розмішайте і тушкуйте страву до повної готовності.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

8. Готову тушковану картоплю з м’ясом і капустою подавайте до столу, присипавши рубаною свіжою зеленню.

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

Смачного!

Порада: якщо у вас немає товстостінної каструлі, готуйте цю страву в казані. Крім того, можна на початку обсмажити всі інгредієнти в глибокій сковороді, а потім тушкувати до готовності вже у звичайній каструлі.

Інші рецепти:

Тісто для вареників із картоплею

Скумбрія на мангалі на решітці

Тефтелі як у дитячому садку з підливою

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

Їжачки з фаршу з рисом і підливою

Балик у домашніх умовах

  • Previous Сирна запіканка з манкою в духовці, як у дитячому садку4 тижні ago
  • Next Горлодер із помідорів із часником на зиму4 тижні ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли