500 рецептів
Другі страви

Тушкована картопля з м’ясом у мультиварці

by admin 13 Травня, 2025 No Comments
Тушкована картопля з м’ясом у мультиварці

Картопля з м’ясом, тушкована в мультиварці – це не тільки смачний, а й корисний продукт, адже мультиварка в процесі приготування дає змогу зберігати багато важливих поживних речовин. Можливо, тушкована картопля з м’ясом і не є чимось унікальним, але зате точно є ситною, апетитною й ароматною стравою, якою без проблем вдасться нагодувати сім’ю в будь-який момент. Особливо смачною вона виходить, коли готується зі свіжого м’яса та молодої картоплі з додаванням моркви, кабачків, болгарських перців і свіжої зелені.

Тушкована картопля з м’ясом у мультиварці Редмонд

Ситним і апетитним обідом або вечерею для всієї родини стане тушкована картопля з м’ясом у мультиварці «Редмонд». Рецепт гарний тим, що навіть при глибокій термічній обробці технологія приготування їжі в цьому побутовому електроприладі дозволяє рівномірно тушкувати велику порцію картоплі з м’ясом у власному соку. Свинину ви можете замінити на будь-яке інше м’ясо або птицю.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

Інгредієнти

  • Свинина 1 кг
  • Картопля 1 кг
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Томатна паста 50 мл.
  • Перець чорний мелений 10 гр.
  • Перець духмяний за смаком
  • Спеції для свинини за смаком
  • Лавровий лист за смаком
  • Зелень рубана (за бажанням)
  • Часник за бажанням
  • Сіль за смаком
  • Вода 1 л.

На порцію Калорії: 103 ккал Білки: 5.4 г Жири: 3.5 г Вуглеводи: 13.4 г

Приготування

  1. Як приготувати тушковану картоплю з м'ясом у мультиварці? Шматок свинини без кісток (вирізку, шийну частину або нежирний підчеревок) потрібно добре промити, обсушити паперовим рушником і нарізати невеликими порційними шматочками (на один укус)

    Як приготувати тушковану картоплю з м’ясом у мультиварці? Шматок свинини без кісток (вирізку, шийну частину або нежирний підчеревок) потрібно добре промити, обсушити паперовим рушником і нарізати невеликими порційними шматочками (на один укус).

  2. У мультиварку вилийте соняшникову олію та увімкніть програму «Смаження». Коли олія розжаритися, викладіть м'ясні шматочки. Смажте м'ясо, поки воно не набуде красивої, легкої скоринки

    У мультиварку вилийте соняшникову олію та увімкніть програму «Смаження». Коли олія розжаритися, викладіть м’ясні шматочки. Смажте м’ясо, поки воно не набуде красивої, легкої скоринки.

  3. Очищену цибулю наріжте кубиками, а моркву натріть на крупній тертці

    Очищену цибулю наріжте кубиками, а моркву натріть на крупній тертці.

  4. Додайте овочі до м'яса, підсоліть, приправте спеціями та обсмажуйте 5-7 хвилин, іноді помішуючи

    Додайте овочі до м’яса, підсоліть, приправте спеціями та обсмажуйте 5-7 хвилин, іноді помішуючи.

  5. Поки смажаться м'ясо та овочі, картоплю почистіть від шкірки, вимийте та наріжте брусками або кубиками середнього розміру, а потім додайте в чашу мультиварки і її

    Поки смажаться м’ясо та овочі, картоплю почистіть від шкірки, вимийте і наріжте брусками або кубиками середнього розміру, а потім додайте в чашу мультиварки і її.

  6. Поверх картоплі викладіть томатну пасту

    Поверх картоплі викладіть томатну пасту.

  7. Щоб картопля з м'ясом добре тушкувалася, потрібно додати воду. Присипте картоплю спеціями та сіллю за смаком, перемішайте всі компоненти. Кришку щільно закрийте. Тушкуйте страву в програмі «Тушкування» 45-60 хвилин (якщо у вас мультиварка-скороварка, на приготування вам знадобиться не більше 20-30 хвилин)

    Щоб картопля з м’ясом добре тушкувалася, потрібно додати воду. Присипте картоплю спеціями та сіллю за смаком, перемішайте всі компоненти. Кришку щільно закрийте. Тушкуйте страву в програмі «Тушкування» 45-60 хвилин (якщо у вас мультиварка-скороварка, на приготування вам знадобиться не більше 20-30 хвилин).

  8. Коли пролунає звуковий сигнал, мультиварку вимкніть, скиньте пар і дайте тушкованій картоплі з м'ясом трохи охолонути. Готову страву присипте молодою подрібненою зеленню, дрібно подрібненим часником і їжте гарячою

    Коли пролунає звуковий сигнал, мультиварку вимкніть, скиньте пар і дайте тушкованій картоплі з м’ясом трохи охолонути. Готову страву присипте молодою рубаною зеленню, дрібно подрібненим часником і їжте гарячою.

Смачного!

Порада: якщо хочете, щоб у вас вийшло більше смачної підливи, води в картоплю можна додати і більше літра, доливши до верхньої позначки чаші, а якщо віддаєте перевагу тушкованій картоплі з невеликою кількістю соусу, води налийте поменше.

Рецепт тушкованої картоплі з м’ясом у мультиварці Поларіс

Мультиварка «Поларіс», ця сучасна кухонна помічниця, вдало полегшує господиням приготування такої традиційної російської страви, як тушкована картопля з м’ясом. Приготована в мультиварці, картопля виходить напрочуд м’якою, а м’ясо – приголомшливо соковитим і ароматним! А щоб страва була ще смачнішою, вибирайте для неї не заморожене, а охолоджене свіже м’ясо. Рецепт даний для приготування картоплі з яловичиною.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Яловича вирізка – 0,5-0,7 кг.
  • Цибуля – 3-4 шт.
  • Морква – 2-3 шт.
  • Вода – 450 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Лавровий лист – за смаком.
  • Зерна коріандру – за смаком.
  • Спеції для яловичини – за смаком.
  • Перець духмяний горошком – за смаком.
  • Свіжа зелень і рубаний часник – за смаком.

Процес приготування:

1. Яловичину без кісток обріжте від сухожиль, промийте і обсушіть паперовим рушником, а потім наріжте порційними шматочками поперек волокон.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

2. У чашу мультиварки влийте рослинну олію, викладіть нарізані м’ясні шматочки.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

3. Цибулю подрібніть кубиками, а моркву натріть на середній тертці або наріжте невеликими брусками. Овочі викладіть на м’ясо.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

4. Встановіть програму «Смаження», закрийте кришку й обсмажуйте вміст мультиварки 10-15 хвилин (можна смажити і з відкритою кришкою, помішуючи м’ясо та овочі).

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

5. Потім відкрийте кришку, підсоліть і поперчіть овочі з м’ясом, підлийте трохи окропу і продовжуйте обсмажування ще 10 хвилин.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

6. Поки овочі та м’ясо готуються, очистіть картоплю, обмийте та наріжте порційними шматками невеликого розміру.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

7. Викладіть картоплю в чашу мультиварки, підсоліть, приправте спеціями, додайте воду (окріп), закрийте мультиварку і готуйте страву в режимі «Тушкування» 1 годину.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

8. Коли пролунає сигал про готовність, випустіть пар і спробуйте страву. Найімовірніше, години вам буде достатньо, щоб його приготувати. Якщо ж картопля та яловичина ще сируваті, тушкуйте страву під кришкою ще чверть години.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

9. Їжте тушковану в мультиварці яловичину з картоплею гарячою, присипавши свіжою рубаною зеленню і подрібненим часником.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

Смачного!

Порада: крім таких традиційних компонентів, як цибуля і морква, в тушковану картоплю з м’ясом можна додавати й інші свіжі або заморожені овочі: спаржеву квасолю, зелений горошок, цвітну капусту, кабачок тощо.д.

Картопля тушкована з грибами та м’ясом у мультиварці

Тушкована картопля з м’ясом і грибами – це досконало нескладна в приготуванні страва, з якою впорається будь-яка господиня-початківець, навіть користуючись мультиваркою вперше. Час приготування свинини або курятини з картоплею в мультиварці не забирає більше 1,5 години, включно з часом на підготовку овочів, обсмажування та тушкування.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Свинина – 0,5-0,7 кг.
  • Печериці – 0,3-0,5 кг.
  • Олія соняшникова – 120 мл.
  • Зелень свіжа – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець духмяний горошком – за смаком.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 1,25 л.

Процес приготування:

1. Обмите й обсушене м’ясо свинини без кісток (можна використовувати й жирні м’ясні ребра) наріжемо порційними шматочками.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

2. У ємність мультиварки виллємо рослинну олію, поверх покладемо шматочки свинини. Закриваємо мультиварку і вмикаємо програму «Смаження».

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

3. Очищену цибулю і моркву наріжемо дрібно, можна кубиками, брусками, а моркву за бажання подрібніть на тертці.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

4. Відкрийте мультиварку і викладіть нарізані овочі до м’яса, підсоліть, поперчіть, продовжуйте смаження ще 5-10 хвилин.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

5. За цей час підготуйте гриби. Можна використовувати будь-які, заздалегідь відварені лісові гриби або свіжі печериці.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

6. Вимийте гриби, наріжте невеликими шматочками та додайте в мультиварку. Обсмажуйте гриби разом із м’ясом та овочами 5 хвилин, не більше.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

7. Очистіть картоплю заздалегідь і наріжте її порційними шматочками.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

8. Додайте картоплю і воду до обсмажених продуктів, підсоліть і приправте спеціями, перемішайте. Вода повинна покривати вміст мультиварочної чаші не більше, ніж на 1-2 см.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

9. Закрийте мультиварку і готуйте тушковану картоплю з м’ясом під кришкою в програмі «Тушкування» 60 хвилин (можна і більше, якщо у вас жорстке м’ясо).

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

10. Готову картоплю з м’ясом і грибами присипте свіжою зеленню і подавайте до столу зі свіжими або маринованими овочами, з квашеною капустою або салатом зі свіжої капусти.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

Смачного!

Покроковий рецепт тушкованої картоплі з м’ясом і капустою

Відмінно урізноманітнює смак тушкованої з м’ясом картоплі додавання в цю страву свіжої білоголової капусти. Відмінність цього рецепта від інших у тому, що тут пропонується готувати м’ясо з картоплею та овочами без додавання олії та використання режиму «Жарка». У підсумку у вас виходить менш калорійна, але дуже смачна їжа, особливо якщо використовувати не свинину, а курятину.

Інгредієнти

  • Капуста – 200-300 гр.
  • Картопля молода – 0,5 кг шт.
  • Курячі стегенця або грудка – 0,5 кг.
  • Солодкий перець – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції для курки – 1 шт.
  • Вода або бульйон – 0,5-1 склянка.
  • Зелень рубана – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготувати куряче м’ясо: обмити, можна зняти шкірку і обсушити паперовими рушниками. Після нарізати м’ясо на порційні шматочки.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

2. Капусту, бажано молоду, наріжте гострим ножем тонкими смужками.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

3. Решту овочів також очистіть. Цибулю нарубайте кубиками, болгарський перець і моркву наріжте соломкою.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

4. Картоплю, наріжте середніми кубиками.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

5. М’ясо та овочі викладіть у чашу мультиварки.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

6. Присипте інгредієнти сіллю і спеціями, додайте воду або бульйон. Перемішайте всі інгредієнти.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

7. Закрийте щільно мультиварку і встановіть режим «Тушкування»/м’ясо або овочі. Ваша страва буде готова за 60-70 хвилин у мультиварці (якщо автоматично ваша мультиварка видає час готування 2 години, так довго тушкувати цю страву не потрібно).

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

Смачного!

Смачна тушкована картопля з м’ясом та овочами в мультиварці

Швидка друга страва, яка безтурботно готується в мультиварці на обід або на вечерю – це тушкована картопля з м’ясом та овочами. Крім картоплі у страву можна додавати різноманітні заморожені овочеві суміші, проте з молодими сезонними овочами (спаржевою квасолею, кабачками, морквою, зеленим горошком тощо).) вийде набагато смачніше!

Інгредієнти

  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Морква – 1-2 шт.
  • М’ясо (філе курки) – 500-700 гр.
  • Кабачок – 0,4-0,5 кг.
  • Спаржева квасоля – 200 гр.
  • Горошок зелений – 150 гр.
  • Солодкий перець – 1-2 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Свіжа зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для м’яса – за смаком.
  • Вода – 1 ст.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі овочі для обсмажування, вимивши їх.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

2. Очистіть моркву, цибулю та кабачок (якщо кабачок молодий, його можна не очищати від шкірки).

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

3. Мультиварку поставте розігріватися в режимі «Підігрів», заливши в чашу рослинну олію.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

4. М’ясо вимийте, наріжте на порційні шматочки. Щоб приготувати страву швидко, рекомендуємо використовувати куряче філе.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

5. Обсмажте шматочки м’яса (курки) в режимі «Жарка» хвилин 10-15, помішуючи, поки вони не зарум’яняться. Викладіть м’ясні шматочки в миску.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

6. Цибулю наріжте на четвертинки кілець, а моркву наріжте соломкою, кільцями або натріть на крупній тертці.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

7. У розпеченій олії обсмажте злегка цибулю, слідом додайте моркву, перемішайте і смажте овочі в режимі «Жарка» кілька хвилин.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

8. Свіжу спаржеву квасолю наріжте на бруски кожен стручок (якщо стручки не великі, їх можна готувати цілими). Додайте квасолю в мультиварку.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

9. Молодий кабачок можна нарізати на половинки кілець, а старий – кубиками. Відправте кабачок також у мультиварку для обсмажування, присоліть усі овочі та приправте перцем і рештою спецій.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

10. Перець болгарський звільніть від насіння та хвостиків, наріжте соломкою, додайте смажитися до решти овочів.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

11. Томати наріжте часточками і також відправте в мультиварку для обсмажування, перемішайте і продовжуйте обсмажування, помішуючи, 5 хвилин. Дістаньте овочі та викладіть у миску до м’яса.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

12. Наріжте очищену картоплю на кубики середнього розміру, потім обсмажте їх у режимі «Смаження», а потім посоліть і присипте перцем.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

13. До обсмаженої картоплі додайте м’ясні шматочки та обсмажені овочі, підсоліть страву та приправте спеціями, якщо потрібно.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

14. Якщо овочі під час обсмажування пустили не надто багато соку, додайте в мультиварку близько 1 склянки води.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

15. Тушкуйте картоплю з овочами та м’ясом у режимі «Тушкування» не більш ніж 45-60 хвилин при закритій кришці.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

16. Страву потрібно подавати до столу гарячою, присипавши свіжою подрібненою зеленню та за бажанням подрібненими зубчиками часнику.

Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці

Смачного!

Інші рецепти:

Балик у домашніх умовах

Тефтелі як у дитячому садку з підливою

Їжачки з фаршу з рисом і підливою

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

Скумбрія на мангалі на решітці

Тісто для вареників із картоплею

  • Previous Заказ роллов – отличная идея для приятного вечера3 тижні ago
  • Next Домашній майонез класичний3 тижні ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли