Картопля з м’ясом, тушкована в мультиварці – це не тільки смачний, а й корисний продукт, адже мультиварка в процесі приготування дає змогу зберігати багато важливих поживних речовин. Можливо, тушкована картопля з м’ясом і не є чимось унікальним, але зате точно є ситною, апетитною й ароматною стравою, якою без проблем вдасться нагодувати сім’ю в будь-який момент. Особливо смачною вона виходить, коли готується зі свіжого м’яса та молодої картоплі з додаванням моркви, кабачків, болгарських перців і свіжої зелені.
Тушкована картопля з м’ясом у мультиварці Редмонд
Ситним і апетитним обідом або вечерею для всієї родини стане тушкована картопля з м’ясом у мультиварці «Редмонд». Рецепт гарний тим, що навіть при глибокій термічній обробці технологія приготування їжі в цьому побутовому електроприладі дозволяє рівномірно тушкувати велику порцію картоплі з м’ясом у власному соку. Свинину ви можете замінити на будь-яке інше м’ясо або птицю.

Інгредієнти
- Свинина 1 кг
- Картопля 1 кг
- Морква 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Томатна паста 50 мл.
- Перець чорний мелений 10 гр.
- Перець духмяний за смаком
- Спеції для свинини за смаком
- Лавровий лист за смаком
- Зелень рубана (за бажанням)
- Часник за бажанням
- Сіль за смаком
- Вода 1 л.
На порцію Калорії: 103 ккал Білки: 5.4 г Жири: 3.5 г Вуглеводи: 13.4 г
Приготування
-
Як приготувати тушковану картоплю з м’ясом у мультиварці? Шматок свинини без кісток (вирізку, шийну частину або нежирний підчеревок) потрібно добре промити, обсушити паперовим рушником і нарізати невеликими порційними шматочками (на один укус).
-
У мультиварку вилийте соняшникову олію та увімкніть програму «Смаження». Коли олія розжаритися, викладіть м’ясні шматочки. Смажте м’ясо, поки воно не набуде красивої, легкої скоринки.
-
Очищену цибулю наріжте кубиками, а моркву натріть на крупній тертці.
-
Додайте овочі до м’яса, підсоліть, приправте спеціями та обсмажуйте 5-7 хвилин, іноді помішуючи.
-
Поки смажаться м’ясо та овочі, картоплю почистіть від шкірки, вимийте і наріжте брусками або кубиками середнього розміру, а потім додайте в чашу мультиварки і її.
-
Поверх картоплі викладіть томатну пасту.
-
Щоб картопля з м’ясом добре тушкувалася, потрібно додати воду. Присипте картоплю спеціями та сіллю за смаком, перемішайте всі компоненти. Кришку щільно закрийте. Тушкуйте страву в програмі «Тушкування» 45-60 хвилин (якщо у вас мультиварка-скороварка, на приготування вам знадобиться не більше 20-30 хвилин).
-
Коли пролунає звуковий сигнал, мультиварку вимкніть, скиньте пар і дайте тушкованій картоплі з м’ясом трохи охолонути. Готову страву присипте молодою рубаною зеленню, дрібно подрібненим часником і їжте гарячою.
Смачного!
Порада: якщо хочете, щоб у вас вийшло більше смачної підливи, води в картоплю можна додати і більше літра, доливши до верхньої позначки чаші, а якщо віддаєте перевагу тушкованій картоплі з невеликою кількістю соусу, води налийте поменше.
Рецепт тушкованої картоплі з м’ясом у мультиварці Поларіс
Мультиварка «Поларіс», ця сучасна кухонна помічниця, вдало полегшує господиням приготування такої традиційної російської страви, як тушкована картопля з м’ясом. Приготована в мультиварці, картопля виходить напрочуд м’якою, а м’ясо – приголомшливо соковитим і ароматним! А щоб страва була ще смачнішою, вибирайте для неї не заморожене, а охолоджене свіже м’ясо. Рецепт даний для приготування картоплі з яловичиною.
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг.
- Яловича вирізка – 0,5-0,7 кг.
- Цибуля – 3-4 шт.
- Морква – 2-3 шт.
- Вода – 450 мл.
- Сіль – за смаком.
- Лавровий лист – за смаком.
- Зерна коріандру – за смаком.
- Спеції для яловичини – за смаком.
- Перець духмяний горошком – за смаком.
- Свіжа зелень і рубаний часник – за смаком.
Процес приготування:
1. Яловичину без кісток обріжте від сухожиль, промийте і обсушіть паперовим рушником, а потім наріжте порційними шматочками поперек волокон.

2. У чашу мультиварки влийте рослинну олію, викладіть нарізані м’ясні шматочки.

3. Цибулю подрібніть кубиками, а моркву натріть на середній тертці або наріжте невеликими брусками. Овочі викладіть на м’ясо.

4. Встановіть програму «Смаження», закрийте кришку й обсмажуйте вміст мультиварки 10-15 хвилин (можна смажити і з відкритою кришкою, помішуючи м’ясо та овочі).

5. Потім відкрийте кришку, підсоліть і поперчіть овочі з м’ясом, підлийте трохи окропу і продовжуйте обсмажування ще 10 хвилин.

6. Поки овочі та м’ясо готуються, очистіть картоплю, обмийте та наріжте порційними шматками невеликого розміру.

7. Викладіть картоплю в чашу мультиварки, підсоліть, приправте спеціями, додайте воду (окріп), закрийте мультиварку і готуйте страву в режимі «Тушкування» 1 годину.

8. Коли пролунає сигал про готовність, випустіть пар і спробуйте страву. Найімовірніше, години вам буде достатньо, щоб його приготувати. Якщо ж картопля та яловичина ще сируваті, тушкуйте страву під кришкою ще чверть години.

9. Їжте тушковану в мультиварці яловичину з картоплею гарячою, присипавши свіжою рубаною зеленню і подрібненим часником.

Смачного!
Порада: крім таких традиційних компонентів, як цибуля і морква, в тушковану картоплю з м’ясом можна додавати й інші свіжі або заморожені овочі: спаржеву квасолю, зелений горошок, цвітну капусту, кабачок тощо.д.
Картопля тушкована з грибами та м’ясом у мультиварці
Тушкована картопля з м’ясом і грибами – це досконало нескладна в приготуванні страва, з якою впорається будь-яка господиня-початківець, навіть користуючись мультиваркою вперше. Час приготування свинини або курятини з картоплею в мультиварці не забирає більше 1,5 години, включно з часом на підготовку овочів, обсмажування та тушкування.
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг.
- Свинина – 0,5-0,7 кг.
- Печериці – 0,3-0,5 кг.
- Олія соняшникова – 120 мл.
- Зелень свіжа – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець духмяний горошком – за смаком.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Лавровий лист – 1-2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 1,25 л.
Процес приготування:
1. Обмите й обсушене м’ясо свинини без кісток (можна використовувати й жирні м’ясні ребра) наріжемо порційними шматочками.

2. У ємність мультиварки виллємо рослинну олію, поверх покладемо шматочки свинини. Закриваємо мультиварку і вмикаємо програму «Смаження».

3. Очищену цибулю і моркву наріжемо дрібно, можна кубиками, брусками, а моркву за бажання подрібніть на тертці.

4. Відкрийте мультиварку і викладіть нарізані овочі до м’яса, підсоліть, поперчіть, продовжуйте смаження ще 5-10 хвилин.

5. За цей час підготуйте гриби. Можна використовувати будь-які, заздалегідь відварені лісові гриби або свіжі печериці.

6. Вимийте гриби, наріжте невеликими шматочками та додайте в мультиварку. Обсмажуйте гриби разом із м’ясом та овочами 5 хвилин, не більше.

7. Очистіть картоплю заздалегідь і наріжте її порційними шматочками.

8. Додайте картоплю і воду до обсмажених продуктів, підсоліть і приправте спеціями, перемішайте. Вода повинна покривати вміст мультиварочної чаші не більше, ніж на 1-2 см.

9. Закрийте мультиварку і готуйте тушковану картоплю з м’ясом під кришкою в програмі «Тушкування» 60 хвилин (можна і більше, якщо у вас жорстке м’ясо).

10. Готову картоплю з м’ясом і грибами присипте свіжою зеленню і подавайте до столу зі свіжими або маринованими овочами, з квашеною капустою або салатом зі свіжої капусти.

Смачного!
Покроковий рецепт тушкованої картоплі з м’ясом і капустою
Відмінно урізноманітнює смак тушкованої з м’ясом картоплі додавання в цю страву свіжої білоголової капусти. Відмінність цього рецепта від інших у тому, що тут пропонується готувати м’ясо з картоплею та овочами без додавання олії та використання режиму «Жарка». У підсумку у вас виходить менш калорійна, але дуже смачна їжа, особливо якщо використовувати не свинину, а курятину.
Інгредієнти
- Капуста – 200-300 гр.
- Картопля молода – 0,5 кг шт.
- Курячі стегенця або грудка – 0,5 кг.
- Солодкий перець – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 2-3 шт.
- Паприка мелена – 1 ч. л.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Спеції для курки – 1 шт.
- Вода або бульйон – 0,5-1 склянка.
- Зелень рубана – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготувати куряче м’ясо: обмити, можна зняти шкірку і обсушити паперовими рушниками. Після нарізати м’ясо на порційні шматочки.

2. Капусту, бажано молоду, наріжте гострим ножем тонкими смужками.

3. Решту овочів також очистіть. Цибулю нарубайте кубиками, болгарський перець і моркву наріжте соломкою.

4. Картоплю, наріжте середніми кубиками.

5. М’ясо та овочі викладіть у чашу мультиварки.

6. Присипте інгредієнти сіллю і спеціями, додайте воду або бульйон. Перемішайте всі інгредієнти.

7. Закрийте щільно мультиварку і встановіть режим «Тушкування»/м’ясо або овочі. Ваша страва буде готова за 60-70 хвилин у мультиварці (якщо автоматично ваша мультиварка видає час готування 2 години, так довго тушкувати цю страву не потрібно).

Смачного!
Смачна тушкована картопля з м’ясом та овочами в мультиварці
Швидка друга страва, яка безтурботно готується в мультиварці на обід або на вечерю – це тушкована картопля з м’ясом та овочами. Крім картоплі у страву можна додавати різноманітні заморожені овочеві суміші, проте з молодими сезонними овочами (спаржевою квасолею, кабачками, морквою, зеленим горошком тощо).) вийде набагато смачніше!
Інгредієнти
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля – 1 шт.;
- Морква – 1-2 шт.
- М’ясо (філе курки) – 500-700 гр.
- Кабачок – 0,4-0,5 кг.
- Спаржева квасоля – 200 гр.
- Горошок зелений – 150 гр.
- Солодкий перець – 1-2 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Рослинна олія – 2 ст.л.
- Свіжа зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для м’яса – за смаком.
- Вода – 1 ст.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі овочі для обсмажування, вимивши їх.

2. Очистіть моркву, цибулю та кабачок (якщо кабачок молодий, його можна не очищати від шкірки).

3. Мультиварку поставте розігріватися в режимі «Підігрів», заливши в чашу рослинну олію.

4. М’ясо вимийте, наріжте на порційні шматочки. Щоб приготувати страву швидко, рекомендуємо використовувати куряче філе.

5. Обсмажте шматочки м’яса (курки) в режимі «Жарка» хвилин 10-15, помішуючи, поки вони не зарум’яняться. Викладіть м’ясні шматочки в миску.

6. Цибулю наріжте на четвертинки кілець, а моркву наріжте соломкою, кільцями або натріть на крупній тертці.

7. У розпеченій олії обсмажте злегка цибулю, слідом додайте моркву, перемішайте і смажте овочі в режимі «Жарка» кілька хвилин.

8. Свіжу спаржеву квасолю наріжте на бруски кожен стручок (якщо стручки не великі, їх можна готувати цілими). Додайте квасолю в мультиварку.

9. Молодий кабачок можна нарізати на половинки кілець, а старий – кубиками. Відправте кабачок також у мультиварку для обсмажування, присоліть усі овочі та приправте перцем і рештою спецій.

10. Перець болгарський звільніть від насіння та хвостиків, наріжте соломкою, додайте смажитися до решти овочів.

11. Томати наріжте часточками і також відправте в мультиварку для обсмажування, перемішайте і продовжуйте обсмажування, помішуючи, 5 хвилин. Дістаньте овочі та викладіть у миску до м’яса.

12. Наріжте очищену картоплю на кубики середнього розміру, потім обсмажте їх у режимі «Смаження», а потім посоліть і присипте перцем.

13. До обсмаженої картоплі додайте м’ясні шматочки та обсмажені овочі, підсоліть страву та приправте спеціями, якщо потрібно.

14. Якщо овочі під час обсмажування пустили не надто багато соку, додайте в мультиварку близько 1 склянки води.

15. Тушкуйте картоплю з овочами та м’ясом у режимі «Тушкування» не більш ніж 45-60 хвилин при закритій кришці.

16. Страву потрібно подавати до столу гарячою, присипавши свіжою подрібненою зеленню та за бажанням подрібненими зубчиками часнику.

Смачного!