Приготуємо чудову вегетаріанську/пісну страву з квасолі та печериць – це смачно, ситно та корисно. Квасолю беремо сушену, білу або червону. Перед варінням замочимо її на ніч у холодній воді з додаванням чайної ложки соди. Тоді боби зваряться швидко, і з них буде простіше зробити пюре для запіканки.
Для приготування запіканки вам знадобиться
- яйце – 2 шт.
- квасоля (суха) – 1.5 склянки
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- молоко – 1/2 склянки
- масло вершкове – 30г
- сіль – за смаком
- перець чорний (мелений) – за смаком
- печериці (свіжі) – 300г
- сухарі панірувальні – 6 ст. л.л.
- сметана – 130 мл.
Рецепт запіканки
Підготувати продукти для запіканки.
Квасолю замочити на ніч. Наступного дня квасолю промити, перекласти в каструлю і залити холодною водою. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити до м’якості. Після замочування на це піде приблизно 20 хвилин (точний час варіння залежить від сорту і якості квасолі). Наприкінці варіння квасолю посолити. Злити з квасолі воду.
Одну цибулину порубати й обсмажити в олії. Додати смажену цибулю до вареної квасолі. З’єднати все з яйцями та молоком і пробити блендером.
Змастити вершковим маслом вогнетривку форму, посипати дно трьома ст…л. ложками панірувальних сухарів. Викласти квасолеву масу у форму. Зверху розподілити сухарі, що залишилися. Випікати 30 хвилин у духовці при 180С.
Поки запікається квасолева маса, гриби помити, обсушити на паперовому рушнику та порізати пластинами. Обсмажити з дрібно нарізаною другою цибулиною. Посолити, поперчити за смаком. Додати сметану і трохи води та тушкувати до готовності.
Квасолеву запіканку розрізати на порції та подати з тушкованими в сметані грибами. Ніжна квасолева запіканка з хрусткою сухарною скоринкою та гриби зі сметанним соусом – це так смачно. Смачного!