
Желе з аґрусу – простий і неймовірно смачний рецепт, який дуже легко приготувати на зиму. Ця ягода містить безліч корисних вітамінів різних груп, а також мінерали. А ще аґрус добре росте в наших широтах, а значить можна заготовити побільше такого варення і насолоджуватися ним цілий рік!
Густе желе з аґрусу п’ятихвилинка на зиму

Інгредієнти
- Аґрус 1 кг
- Цукор-пісок 1 кг
На порцію Калорії: 210 ккал Білки: 1 г Жири: 1 г Вуглеводи: 52 г
Приготування
-
Як заготовити желе з аґрусу на зиму за простим рецептом? Очищаємо ягоди від хвостиків, промиваємо, і за допомогою блендера або товкача перетираємо аґрус в однорідну масу.
-
Тепер беремо ситечко і викладаємо в нього нашу суміш, проціджуємо її в миску. Якщо ж маса виявиться недостатньо текучою, то продавлюємо її товкачиком.
-
Якщо ви продавлювали аґрус за допомогою товкача, а не блендера, тоді в ситечку у вас залишиться шкірка аґрусу, яку теж слід добре вичавити, щоб у нашому варенні опинився пектин, який зробить його желеподібним.
-
Додаємо в отриману кашку цукор і відправляємо на вогонь. Чекаємо поки варення закипить і проварюємо ще 5 хвилин. Пінку, яка утворюється на варенні, знімаємо. І розливаємо його по баночках.
-
Час закатувати. Тут ми можемо вчинити двома способами. Щоб отримати більш густе варення, потрібно дати йому охолонути і тільки потім закатати кришечки. Желе з аґрусу на зиму готове! Якщо вам подобається більш плинне варення, то закатуйте одразу, щойно знімете його з плити.
Смачного!
Дивовижне желе з аґрусу без варіння
Желе з аґрусу без варіння – це унікальний спосіб, який збереже всі вітаміни в цій неймовірній ягоді. Звісно, такий процес потребує часу і зусиль, зате користь його буде неоціненною!
Порції: 4
Час готування: 24 години
Інгредієнти:
- Цукор – 1 кг.
- Аґрус – 1 кг.
- Вода – 500 мл.
Процес приготування:
1. Відразу підготуємо ягоди для варіння. Для цього очистимо їх від плодоніжок і промиємо.

2. Тепер перекладаємо їх у ємність для готування і засипаємо зверху цукром, додаємо воду і гарненько перемішуємо. У такому вигляді аґрус потрібно залишити на 24 години, каструлю при цьому прикриваємо рушником або марлею.

3. Цукор за цей час має повністю розчинитися. Тепер можна закочувати наше варення в стерилізовані баночки.
Порада: Якщо ви хочете, щоб варення зберігалося довше, прокип’ятіть його протягом 5 хв.
Готово! Смачного!
Желе з аґрусу з апельсином на зиму
Желе з аґрусу з апельсином – це чудове поєднання смаків! Якщо ви не були прихильницею варення з аґрусу, то перед цим желе ви не зможете встояти.
Порції: 2
Час готування: 45 хв.
Інгредієнти:
- Аґрус – 1,5 кг.
- Апельсин – 3 шт.
- Цукор – 2 кг.
Процес приготування:
Порада: якщо ви любите гіркуватий присмак апельсинової шкірки, то зрізати її зовсім не обов’язково.
1. Миємо наші продукти й очищаємо від шкірки та плодоніжок.

2. Поділяємо апельсин на часточки і відправляємо разом із ягодами в м’ясорубку для м’яса. Отриману масу добре перемішуємо.

3. Відправляємо її в емальовану каструлю, зверху засипаємо цукром і ставимо на плиту. Чекаємо поки маса закипить, після чого продовжуємо варити ще 20-25 хв.

4. Варення готове. Тепер потрібно підготувати банки, стерилізувати їх, а також кришечки. Розливаємо варення і закатуємо. Для зберігання перевертаємо їх догори дном.

Смачного!
Желе з аґрусу з чорною смородиною
Желе з аґрусу з чорною смородиною виходить дуже густим і ніжним. Такі ласощі будуть смачними як у чистому вигляді, так і як начинка для випічки. Це ідеальний рецепт, щоб побалувати своїх домочадців!
Порції: 10
Час готування: 4 – 6 годин
Інгредієнти:
- Аґрус – 2 кг.
- Смородина – 1 кг.
- Цукровий пісок – 1,5 кг.
- Вода – 1 ст.
Процес приготування:
1. Спочатку потрібно промити всі ягоди, перебрати їх і очистити від непотрібних гілочок і хвостиків.

2. Висипаємо ягоди в каструлю, заливаємо водою і відправляємо на плиту. Потрібно дочекатися кипіння, тоді ягоди трохи розваряться і пустять сік.

3. Тепер знімаємо каструлю і даємо масі охолонути. Краще поставити каструлю в таз із холодною водою, щоб процес йшов швидше.

4. Ягоди потрібно прим’яти ложкою або лопаткою.

5. Тепер підготуємо велику миску, друшляк і марлю, складену в 4 рази. У марлю кладемо ягоди і вичавлюємо сік.

6. Сік ставимо на вогонь і варимо, поки не випарується майже ½ від початкової кількості рідини. Рідину під час варіння обов’язково помішувати.

7. До соку додаємо цукор із розрахунку 1:1, і доводимо суміш до кипіння, після чого тримаємо на вогні ще 5 – 10 хв. При цьому помішуючи і знімаючи пінку, що утворюється.

8. Тепер желе готове і його можна розливати по банках. Але відразу не закатуємо, а чекаємо поки охолоне. Після цього закриваємо металевими кришками.

Порада: щоб желе довше зберігалося, вибирайте для цього сухе і темне місце.
Смачного!
Рецепт желе з аґрусу на зиму з червоною смородиною
Желе з аґрусу з червоною смородиною – це дуже приємні та гармонійні на смак ласощі. Ягоди аґрусу і смородини також добре доповнюють вітамінний склад одна одної. Таке желе буде не тільки ароматним, а й корисним, особливо взимку!
Порції: 2
Час готування: 1 година
Інгредієнти:
- Аґрус – 500 гр.
- Червона смородина – 800 гр.
- Цукровий пісок – 800 гр.
Процес приготування:
1. Перебираємо аґрус і смородину, промиваємо під проточною водою і даємо їм обсохнути.

2. В окремих ємностях розчавлюємо ягоди товкачем, видавлюючи з них сік. Потім не змішуючи віджимаємо за допомогою марлі та друшляка сік.

3. Сік червоної смородини відправляємо в каструлю для варіння, додаємо сюди сік аґрусу, а також цукор. Добре перемішуємо.

4. Відправляємо каструлю на вогонь до кипіння і продовжуємо варити, зменшивши вогонь протягом 30-40 хв.

5. Тепер готове варення ще гарячим розливаємо по банках, закатуємо і відправляємо в темний час на зберігання.

Смачного!
Простий рецепт желе з додаванням желатину
Желе з аґрусу з желатином дозволить отримати потрібну желеподібну текстуру. Хоча ягоди аґрусу багаті на пектин, желатин зробить ягідну масу ще більш густою та однорідною.
Порції: 4-5
Час готування: 10 годин
Інгредієнти:
- Аґрус – 1 кг.
- Вода – 250 мл.
- Цукор – 100 гр.
- Желатин -100 гр.
- Ваніль у паличках – 1 шт.
Процес приготування:
1. Для початку підготуємо ягоду, відібравши найкращі та почистивши їх від хвостиків.

2. У каструлю набираємо воду, засипаємо цукор, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і повного розчинення цукру. Після цього додаємо в сироп аґрус знову чекаємо, поки закипить, а потім даємо поваритися ще 10 хв.

3. Знімаємо каструлю, даємо нашому желе повністю охолонути. Вмішуємо в масу желатин і ваніль.

4. Повторно відправляємо на вогонь, доводимо до кипіння, і проварюємо приблизно 5 хв.

5. Тепер уже гаряче желе розкладаємо по баночках і закатуємо.

Всім Смачного!
Ніжне желе з аґрусу через м’ясорубку
Желе з аґрусу через м’ясорубку – це дивовижно густі, однорідні за текстурою ласощі. Перетерта ягода швидша в приготуванні та не потребує довгого перебування біля плити. Трохи зусиль і ніжний десерт готовий!
Порції: 2-3
Час готування: година
Інгредієнти:
- Ягоди аґрусу – 1 кг.
- Цукор – 1 кг.
Процес приготування:
1. Відібрати краще ягоди та позбутися плодоніжок. Відібрані ягоди відправити в м’ясорубку і порційно подрібнити до кашоподібного стану.

2. У каструлі з’єднати аґрус із цукровим піском. Довести масу до кипіння, а потім варити ще 20-35 хв.

3. Дати желе цілком охолонути і розкласти масу по баночках, які попередньо потрібно стерилізувати.

Приємного вам апетиту!