500 рецептів
Заготовки на зиму

Желе з аґрусу на зиму

by admin 28 Квітня, 2025 No Comments
Желе з аґрусу на зиму

Желе з аґрусу – простий і неймовірно смачний рецепт, який дуже легко приготувати на зиму. Ця ягода містить безліч корисних вітамінів різних груп, а також мінерали. А ще аґрус добре росте в наших широтах, а значить можна заготовити побільше такого варення і насолоджуватися ним цілий рік!

Густе желе з аґрусу п’ятихвилинка на зиму

Желе з аґрусу на зиму

Інгредієнти

  • Аґрус 1 кг
  • Цукор-пісок 1 кг

На порцію Калорії: 210 ккал Білки: 1 г Жири: 1 г Вуглеводи: 52 г

Приготування

  1. Як заготовити желе з аґрусу на зиму за простим рецептом? Очищаємо ягоди від хвостиків, промиваємо, і за допомогою блендера або товкача перетираємо аґрус в однорідну масу

    Як заготовити желе з аґрусу на зиму за простим рецептом? Очищаємо ягоди від хвостиків, промиваємо, і за допомогою блендера або товкача перетираємо аґрус в однорідну масу.

  2. Тепер беремо ситечко і викладаємо в нього нашу суміш, проціджуємо її в миску. Якщо ж маса виявиться недостатньо текучою, то продавлюємо її товкачиком

    Тепер беремо ситечко і викладаємо в нього нашу суміш, проціджуємо її в миску. Якщо ж маса виявиться недостатньо текучою, то продавлюємо її товкачиком.

  3. Якщо ви продавлювали аґрус за допомогою товкачика, а не блендера, тоді в ситечку у вас залишиться шкірка аґрусу, яку теж слід добре вичавити, щоб у нашому варенні опинився пектин, який зробить його желеподібним

    Якщо ви продавлювали аґрус за допомогою товкача, а не блендера, тоді в ситечку у вас залишиться шкірка аґрусу, яку теж слід добре вичавити, щоб у нашому варенні опинився пектин, який зробить його желеподібним.

  4. Додаємо в отриману кашку цукор і відправляємо на вогонь. Чекаємо поки варення закипить і проварюємо ще 5 хвилин. Пінку, яка утворюється на варенні, знімаємо. І розливаємо його по баночках

    Додаємо в отриману кашку цукор і відправляємо на вогонь. Чекаємо поки варення закипить і проварюємо ще 5 хвилин. Пінку, яка утворюється на варенні, знімаємо. І розливаємо його по баночках.

  5. Час закатувати. Тут ми можемо вчинити двома способами. Щоб отримати більш густе варення, потрібно дати йому охолонути і тільки потім закатати кришечки. Желе з аґрусу на зиму готове! Якщо вам подобається більш плинне варення, то закатуйте одразу, щойно знімете його з плити

    Час закатувати. Тут ми можемо вчинити двома способами. Щоб отримати більш густе варення, потрібно дати йому охолонути і тільки потім закатати кришечки. Желе з аґрусу на зиму готове! Якщо вам подобається більш плинне варення, то закатуйте одразу, щойно знімете його з плити.

Смачного!

Дивовижне желе з аґрусу без варіння

Желе з аґрусу без варіння – це унікальний спосіб, який збереже всі вітаміни в цій неймовірній ягоді. Звісно, такий процес потребує часу і зусиль, зате користь його буде неоціненною!

Порції: 4

Час готування: 24 години

Інгредієнти:

  • Цукор – 1 кг.
  • Аґрус – 1 кг.
  • Вода – 500 мл.

Процес приготування:

1. Відразу підготуємо ягоди для варіння. Для цього очистимо їх від плодоніжок і промиємо.

Желе з аґрусу на зиму

2. Тепер перекладаємо їх у ємність для готування і засипаємо зверху цукром, додаємо воду і гарненько перемішуємо. У такому вигляді аґрус потрібно залишити на 24 години, каструлю при цьому прикриваємо рушником або марлею.

Желе з аґрусу на зиму

3. Цукор за цей час має повністю розчинитися. Тепер можна закочувати наше варення в стерилізовані баночки.

Порада: Якщо ви хочете, щоб варення зберігалося довше, прокип’ятіть його протягом 5 хв.

Готово! Смачного!

Желе з аґрусу з апельсином на зиму

Желе з аґрусу з апельсином – це чудове поєднання смаків! Якщо ви не були прихильницею варення з аґрусу, то перед цим желе ви не зможете встояти.

Порції: 2

Час готування: 45 хв.

Інгредієнти:

  • Аґрус – 1,5 кг.
  • Апельсин – 3 шт.
  • Цукор – 2 кг.

Процес приготування:

Порада: якщо ви любите гіркуватий присмак апельсинової шкірки, то зрізати її зовсім не обов’язково.

1. Миємо наші продукти й очищаємо від шкірки та плодоніжок.

Желе з аґрусу на зиму

2. Поділяємо апельсин на часточки і відправляємо разом із ягодами в м’ясорубку для м’яса. Отриману масу добре перемішуємо.

Желе з аґрусу на зиму

3. Відправляємо її в емальовану каструлю, зверху засипаємо цукром і ставимо на плиту. Чекаємо поки маса закипить, після чого продовжуємо варити ще 20-25 хв.

Желе з аґрусу на зиму

4. Варення готове. Тепер потрібно підготувати банки, стерилізувати їх, а також кришечки. Розливаємо варення і закатуємо. Для зберігання перевертаємо їх догори дном.

Желе з аґрусу на зиму

Смачного!

Желе з аґрусу з чорною смородиною

Желе з аґрусу з чорною смородиною виходить дуже густим і ніжним.  Такі ласощі будуть смачними як у чистому вигляді, так і як начинка для випічки. Це ідеальний рецепт, щоб побалувати своїх домочадців!

Порції: 10

Час готування: 4 – 6 годин

Інгредієнти:

  • Аґрус – 2 кг.
  • Смородина – 1 кг.
  • Цукровий пісок – 1,5 кг.
  • Вода – 1 ст.

Процес приготування:

1.  Спочатку потрібно промити всі ягоди, перебрати їх і очистити від непотрібних гілочок і хвостиків.

Желе з аґрусу на зиму

2. Висипаємо ягоди в каструлю, заливаємо водою і відправляємо на плиту. Потрібно дочекатися кипіння, тоді ягоди трохи розваряться і пустять сік.

Желе з аґрусу на зиму

3. Тепер знімаємо каструлю і даємо масі охолонути. Краще поставити каструлю в таз із холодною водою, щоб процес йшов швидше.

Желе з аґрусу на зиму

4. Ягоди потрібно прим’яти ложкою або лопаткою.

Желе з аґрусу на зиму

5. Тепер підготуємо велику миску, друшляк і марлю, складену в 4 рази. У марлю кладемо ягоди і вичавлюємо сік.

Желе з аґрусу на зиму

6. Сік ставимо на вогонь і варимо, поки не випарується майже ½ від початкової кількості рідини. Рідину під час варіння обов’язково помішувати.

Желе з аґрусу на зиму

7. До соку додаємо цукор із розрахунку 1:1, і доводимо суміш до кипіння, після чого тримаємо на вогні ще 5 – 10 хв. При цьому помішуючи і знімаючи пінку, що утворюється.

Желе з аґрусу на зиму

8. Тепер желе готове і його можна розливати по банках. Але відразу не закатуємо, а чекаємо поки охолоне. Після цього закриваємо металевими кришками.

Желе з аґрусу на зиму

Порада: щоб желе довше зберігалося, вибирайте для цього сухе і темне місце.

Смачного!

Рецепт желе з аґрусу на зиму з червоною смородиною

Желе з аґрусу з червоною смородиною – це дуже приємні та гармонійні на смак ласощі. Ягоди аґрусу і смородини також добре доповнюють вітамінний склад одна одної. Таке желе буде не тільки ароматним, а й корисним, особливо взимку!

Порції: 2

Час готування: 1 година

Інгредієнти:

  • Аґрус – 500 гр.
  • Червона смородина – 800 гр.
  • Цукровий пісок – 800 гр.

Процес приготування:

1. Перебираємо аґрус і смородину, промиваємо під проточною водою і даємо їм обсохнути.

Желе з аґрусу на зиму

2. В окремих ємностях розчавлюємо ягоди товкачем, видавлюючи з них сік. Потім не змішуючи віджимаємо за допомогою марлі та друшляка сік.

Желе з аґрусу на зиму

3. Сік червоної смородини відправляємо в каструлю для варіння, додаємо сюди сік аґрусу, а також цукор. Добре перемішуємо.

Желе з аґрусу на зиму

4. Відправляємо каструлю на вогонь до кипіння і продовжуємо варити, зменшивши вогонь протягом 30-40 хв.

Желе з аґрусу на зиму

5. Тепер готове варення ще гарячим розливаємо по банках, закатуємо і відправляємо в темний час на зберігання.

Желе з аґрусу на зиму

Смачного!

Простий рецепт желе з додаванням желатину

Желе з аґрусу з желатином дозволить отримати потрібну желеподібну текстуру. Хоча ягоди аґрусу багаті на пектин, желатин зробить ягідну масу ще більш густою та однорідною.

Порції: 4-5

Час готування: 10 годин

Інгредієнти:

  • Аґрус – 1 кг.
  • Вода – 250 мл.
  • Цукор – 100 гр.
  • Желатин -100 гр.
  • Ваніль у паличках – 1 шт.

Процес приготування:

1. Для початку підготуємо ягоду, відібравши найкращі та почистивши їх від хвостиків.

Желе з аґрусу на зиму

2. У каструлю набираємо воду, засипаємо цукор, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і повного розчинення цукру. Після цього додаємо в сироп аґрус знову чекаємо, поки закипить, а потім даємо поваритися ще 10 хв.

Желе з аґрусу на зиму

3. Знімаємо каструлю, даємо нашому желе повністю охолонути. Вмішуємо в масу желатин і ваніль.

Желе з аґрусу на зиму

4. Повторно відправляємо на вогонь, доводимо до кипіння, і проварюємо приблизно 5 хв.

Желе з аґрусу на зиму

5. Тепер уже гаряче желе розкладаємо по баночках і закатуємо.

Желе з аґрусу на зиму

Всім Смачного!

Ніжне желе з аґрусу через м’ясорубку

Желе з аґрусу через м’ясорубку – це дивовижно густі, однорідні за текстурою ласощі. Перетерта ягода швидша в приготуванні та не потребує довгого перебування біля плити. Трохи зусиль і ніжний десерт готовий!

Порції: 2-3

Час готування: година

Інгредієнти:

  • Ягоди аґрусу – 1 кг.
  • Цукор – 1 кг.

Процес приготування:

1. Відібрати краще ягоди та позбутися плодоніжок. Відібрані ягоди відправити в м’ясорубку і порційно подрібнити до кашоподібного стану.

Желе з аґрусу на зиму

2. У каструлі з’єднати аґрус із цукровим піском. Довести масу до кипіння, а потім варити ще 20-35 хв.

Желе з аґрусу на зиму

3. Дати желе цілком охолонути і розкласти масу по баночках, які попередньо потрібно стерилізувати.

Желе з аґрусу на зиму

Приємного вам апетиту!

Інші рецепти:

Варення з лісової полуниці на зиму

Горлодер із помідорів із часником на зиму

Малосольні огірки в пакеті з часником і кропом

Соте з баклажанів на зиму

Малосольні огірки холодною водою

Варення з чорної смородини

  • Previous В’ялені помідори в олії на зиму1 місяць ago
  • Next Тісто для вареників із картоплею1 місяць ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли