500 рецептів
Заготовки на зиму

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

by admin 30 Квітня, 2025 No Comments
Желе з червоної смородини без варіння

Желе з червоної смородини без варіння на зиму – це чудові ласощі, встояти перед якими неможливо, настільки воно виходить смачним! Великий плюс такої заготівлі в тому, що в червоній смородині міститься багато пектину – природного загусника, тому желе з неї з додаванням цукру або желатину можна не варити, а заготовлювати в сирому вигляді, тим самим зберігаючи багато корисних речовин, що містяться в цій ягідці.

Простий рецепт приготування желе з червоної смородини без варіння на зиму

«Живе» домашнє желе з червоної смородини без варіння з додаванням цукру непогано густіє в холодильнику, але все ж не стає настільки щільним, щоб різати його ножем. Однак у цьому немає нічого страшного, адже найголовніше – цей простий рецепт дає змогу зберегти багато вітамінів, що руйнуються під час варіння, наприклад, С і Е.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

Інгредієнти

  • Смородина червона 1 л. соку
  • Цукор-пісок 1.5 кг

На порцію Калорії: 191 ккал Білки: 0.5 г Жири: 0.1 г Вуглеводи: 46 г

Приготування

  1. Як приготувати желе з червоної смородини без варіння на зиму за простим рецептом? Смородину зберіть, звільніть ягоди від гілочок та іншого сміття

    Як приготувати желе з червоної смородини без варіння на зиму за простим рецептом? Смородину зберіть, звільніть ягоди від гілочок та іншого сміття.

  2. Ягоди промийте під проточною водою, оскільки вони завжди досить запорошені

    Ягоди промийте під проточною водою, оскільки вони завжди досить запорошені.

  3. Просушіть, розклавши їх на чистому папері, щоб не залишилося води

    Просушіть, розклавши їх на чистому папері, щоб не залишилося води.

  4. Складіть чисту марлю вдвічі і порційно відіжміть через неї сік, залишаючи сухою макуху

    Складіть чисту марлю вдвічі й порційно відіжміть через неї сік, залишаючи сухою макуху.

  5. Сік зберіть у чисту ємність

    Сік зберіть у чисту ємність.

  6. Макуху не викидайте, її можна використовувати як один з інгредієнтів фруктово-ягідного компоту

    Макуху не викидайте, її можна використовувати як один з інгредієнтів фруктово-ягідного компоту.

  7. Через дрібне ситечко процідіть сік, щоб видалити всі кісточки, які могли проскочити через марлю

    Через дрібне ситечко процідіть сік, щоб видалити всі кісточки, які могли проскочити через марлю.

  8. Сік виміряйте кружками. Якщо у вас вийшло 5 кухлів соку, тоді додайте в нього в 1,5 або в 2 рази більше цукру, відміряючи цукор точно таким самим кухлем. Сік із цукром розмішайте у великому, краще емальованому посуді

    Сік виміряйте кружальцями. Якщо у вас вийшло 5 кухлів соку, тоді додайте в нього в 1,5 або в 2 рази більше цукру, відміряючи цукор точно таким же кухлем. Сік із цукром розмішайте у великому, краще емальованому посуді.

  9. Розмішування цукру робіть порційно; дуже важливо, щоб він повністю розчинився в соку. Готове желе починає осідати на ложці та на стінках каструлі

    Розмішування цукру робіть порційно; дуже важливо, щоб він повністю розчинився в соку. Готове желе починає осідати на ложці та на стінках каструлі.

  10. Перекладіть желе в стерилізовані банки, закрийте кришками і поставте в холодильник, уже наступного дня воно матиме досить щільну консистенцію. Краще зберігати желе в холоді, але можна і в домашній коморі, якщо в желе багато цукру

    Перекладіть желе в стерилізовані банки, закрийте кришками і поставте в холодильник, вже наступного дня воно матиме досить щільну консистенцію. Краще зберігати желе в холоді, але можна і в домашній коморі, якщо в желе багато цукру.

Смачного!

Смачне желе з червоної смородини через соковижималку

Соковижималка – це чудовий побутовий прилад, який завжди готовий прийти на допомогу господині для приготування не тільки соку, а й такої приголомшливо смачної домашньої заготівлі, як желе з червоної смородини.

Інгредієнти:

  • Червона смородина – 3,5 л.
  • Цукор – 2 кг.

Спосіб приготування:

1. Ягоди переберіть від сміття, добре промийте і відцідіть воду через друшляк.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

2. Щоб смородина швидше віддала свій сік, її потрібно всипати в глибоку форму для випічки або на деко, а потім помістити в духовку на 10 хвилин, нагріту до 180 градусів. Другий спосіб – це потримати при максимальній потужності смородину в мікрохвильовці 4 хвилини.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

3. Тепер можна пропустити ягоди через соковижималку і швидко зібрати сік.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

4. У сік додайте цукор і добре розмішайте майбутнє желе, щоб увесь цукор повністю розчинився. Якщо хочете прискорити цей процес, каструлю з соком поставте на повільний вогонь, весь час мішайте її вміст, але до кипіння не доводьте.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

5. Заздалегідь простерилізуйте банки та кришки, найкраще ті, що загвинчуються.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

6. Желе, поки воно ще рідке, розлийте по банках і закупорте кришками, коли охолоне, воно загусне.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

7. Остигле желе виносьте на зберігання в холод.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

Смачного!

Густе желе з червоної смородини з желатином на зиму

Желатин допомагає приготувати дуже щільне желе з червоної смородини навіть із невеликою кількістю цукру, тому рецепт годиться і для тих, хто обмежує споживання цього солодкого продукту. Скільки потрібно цукру саме вам – вирішуйте самі, тому що в цьому рецепті роль головного згущувача відіграватиме желатин, а не цукор.

Інгредієнти:

  • Червона смородина – 1 кг.
  • Цукор – 0,5-0,7 кг.
  • Швидкорозчинний желатин – 20 гр.
  • Вода – 50-60 мл.

Процес приготування:

1. Швидкорозчинний желатин зробіть рідким, розтопивши його у воді (точний спосіб розведення желатину дивіться на упаковці, він може відрізнятися залежно від фірми-виробника).

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

2. Смородину переберіть від гілочок, промийте, відцідіть воду через друшляк.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

3. Далі ягоди подрібніть на кашку на млинку для м’яса на млинку для м’яса, а потім відіжміть сік за допомогою марлі, або ж скористайтеся соковижималкою, щоб відокремити сік від ягідного жому.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

4. Сік вилийте в каструлю з широким дном, додайте цукор і на невеликому вогні доведіть до кипіння, помішуючи, щоб цукор розчинився. Але можна розчинити цукор і в сирому соку, щоб при нагріванні не втрачати вітаміни.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

5. Потім додайте в майбутнє желе желатин, виливаючи його тонким струменем і рівномірно розмішуючи.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

6. Потримайте каструлю з майбутнім желе і желатином на повільному вогні не більше двох хвилин (якщо вирішите не нагрівати, тоді пропустіть цей крок). Весь час помішуйте.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

7. Банки простерилізуйте заздалегідь, кришки прокип’ятіть.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

8. Розлийте желе по банках; закупорте і виносьте його в холод для тривалого зберігання, коли желе охолоне.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

Смачного!

Желе із соку червоної смородини без варіння

Зі свіжого соку червоної смородини з додаванням цукру вийде дуже смачне желе, яке чудово поповнить взимку нашу потребу у вітаміні С. Але варто врахувати, що занадто щільне желе, яке ріжеться ножем, вийде лише з додаванням великої кількості цукру. Густим желе стане не відразу, а коли постоїть у холоді деякий час.

Інгредієнти:

  • Червона смородина і цукор – 1:2.

Процес приготування:

1. Ягоди очистіть від сміття, промийте, відцідіть воду на друшляк. Воду треба відцідити добре, оскільки сира вода в желе, яке не доводиться до кипіння, може стати причиною його швидкого псування.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

2. Відтисніть ягоди над ємністю, виклавши їх на двошарову марлю.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

3. Коли у вас вийде видавити весь сік із ягід, за допомогою будь-якого кухля або склянки виміряйте його об’єм, потім перелийте сік у широку каструлю.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

4. Додайте в каструлю цукор – його потрібно рівно в 2 рази більше, ніж соку. Наприклад, якщо у вас вийшло 5 кухлів соку, то насипайте туди 10 точно таких самих кухлів цукру, якщо хочете отримати щільне і солодке желе. Якщо вам не потрібен дуже солодкий продукт, кількість цукру можна трохи зменшити.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

5. Розмішуйте сік із цукром за допомогою широкої дерев’яної лопатки до повного розчинення цукру. Желе почне густіти, але повністю загусне, лише постоявши в холоді.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

6. Викладіть желе в стерилізовані банки, загвинтіть кришками.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

7. Зберігайте желе зі смородини в холодному, темному приміщенні.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

Смачного!

Простий рецепт желе з червоної смородини з малиною

Яскраве желе з червоної смородини з малиною – це ще більш ароматні та апетитні ласощі, відкрити баночку, з якими холодною зимою суцільне задоволення! Особливо, якщо такі ласощі виросли у власному саду і приготовані руками турботливої господині!

Інгредієнти:

  • Смородина червона – 1,5 кг.
  • Малина – 0,8 кг.
  • Цукор – 1,2 кг.

Процес приготування:

1. Ягоди переберіть від сміття, промийте, обсушіть на паперовому рушнику або за допомогою друшляка.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

2. Товкачем для картоплі розімніть ягоди. Другий спосіб – це прокрутити їх через м’ясорубку для м’яса.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

3. Потім викладайте кашку в двошарову марлю і видавлюйте сік над широкою каструлею. Макуху не викидайте, її можна використовувати як інгредієнт для компоту.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

4. У сік додайте цукор. Тепер доведеться постаратися і ретельно розмішати цукор, поки він весь не розчиниться. Щоб цей процес йшов швидше, каструлю з соком і цукром можна потримати на вогні, весь час помішуючи, але не доводити до кипіння.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

5. Майбутнє желе з червоної смородини та малини розливайте по стерилізованих банках, закупорюйте чистими, стерилізованими кришками і виносьте в холод на тривале зберігання.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

Смачного!

Покроковий рецепт желе з червоної смородини з агар-агаром на зиму

Часто використовується в харчовій промисловості замість желатину агар-агар – природний, корисний загущувач, який отримують із морських водоростей. Цей інгредієнт допоможе желе з червоної смородини стати щільним без додавання великої кількості цукру, що, погодьтеся, просто чудово!

Інгредієнти:

  • Червона смородина – 1,5 кг.
  • Цукор – 650-700 гр.
  • Агар-агар – 8 гр.
  • Вода – 50 мл.

Процес приготування:

1. Смородину переберіть від сміття, вимийте і обсушіть.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

2. Відокремте сік від кісточок і ягідної макухи будь-яким способом (за допомогою соковижималки, за допомогою товкача і марлі тощо).д.).

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

3. У чистий сік додайте цукор, а також агар-агар, розведений у воді.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

4. Масу поставте нагріватися на повільному вогні, весь час помішуйте.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

5. Коли цукор повністю розчиниться, вимикайте вогонь. Кип’ятити майбутнє желе не потрібно, щоб не позбавляти ягоди вітамінів та інших корисних речовин.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

6. Гаряче желе розливайте по стерилізованих банках, закупорюйте і дайте їм охолонути.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

7. Потім виносьте банки з желе в темне і холодне приміщення для довгого зберігання.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

Смачного!

Желе з червоної смородини без варіння з апельсином

Таке незвичайне поєднання сподобається всім, хто любить експериментувати зі смаками. Цитрусові нотки в желе з червоної смородини зроблять ці солодощі ще більш освіжаючими й ароматними – це так апетитно, що зупинитися складно, тож готуйте одразу потрійну порцію! А ще рецепт гарний тим, що не потребує термічної обробки, тому все корисне в ягодах і цитрусових плодах тут зберігається майже без втрат.

Інгредієнти:

  • Червона смородина – 1 кг.
  • Апельсини – 2 шт.
  • Цукор – 1,5 кг.

Процес приготування:

1. Ретельно вимийте ягоди, перебрані від сміття, потримайте їх у великому друшляку, щоб вода повністю стекла.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

2. Також добре промийте й апельсини, розріжте їх на 4 частини та видаліть шкірку й кісточки.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

3. Потім пропустіть апельсини через дрібну насадку м’ясорубки.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

4. Ягоди смородини пропустіть через м’ясорубку або подрібніть блендером, змішайте з апельсинами і цукром. Усе добре розмішайте, домігшись повного розчинення цукру.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

5. Поки желе не почало густіти, розкладіть його по стерилізованих банках, закупорте і зберігайте в холодильнику або в холодному приміщенні.

Желе з червоної смородини без варіння на зиму

Смачного!

Порада: якщо не хочете желе з кісточками і макухою, тоді ягоди і цитрусові, після того, як пропустите через м’ясорубку, відіжміть через багатошарову марлю, щоб вийшов чистий сік. Потім сік розмішайте з цукром, щоб цукор повністю розчинився, і розкладайте желе по банках.

Інші рецепти:

Варення з кавуна на зиму

Компот з аличі на зиму

Гарбузовий сік у домашніх умовах на зиму

Малосольні огірки в пакеті з часником і кропом

Желе з абрикосів на зиму

Малосольні огірки в каструлі з гарячим розсолом

  • Previous Тісто для вареників із картоплею1 місяць ago
  • Next Сирна запіканка з манкою в духовці, як у дитячому садку1 місяць ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли