Желе з червоної смородини без варіння на зиму – це чудові ласощі, встояти перед якими неможливо, настільки воно виходить смачним! Великий плюс такої заготівлі в тому, що в червоній смородині міститься багато пектину – природного загусника, тому желе з неї з додаванням цукру або желатину можна не варити, а заготовлювати в сирому вигляді, тим самим зберігаючи багато корисних речовин, що містяться в цій ягідці.
Простий рецепт приготування желе з червоної смородини без варіння на зиму
«Живе» домашнє желе з червоної смородини без варіння з додаванням цукру непогано густіє в холодильнику, але все ж не стає настільки щільним, щоб різати його ножем. Однак у цьому немає нічого страшного, адже найголовніше – цей простий рецепт дає змогу зберегти багато вітамінів, що руйнуються під час варіння, наприклад, С і Е.

Інгредієнти
- Смородина червона 1 л. соку
- Цукор-пісок 1.5 кг
На порцію Калорії: 191 ккал Білки: 0.5 г Жири: 0.1 г Вуглеводи: 46 г
Приготування
-
Як приготувати желе з червоної смородини без варіння на зиму за простим рецептом? Смородину зберіть, звільніть ягоди від гілочок та іншого сміття.
-
Ягоди промийте під проточною водою, оскільки вони завжди досить запорошені.
-
Просушіть, розклавши їх на чистому папері, щоб не залишилося води.
-
Складіть чисту марлю вдвічі й порційно відіжміть через неї сік, залишаючи сухою макуху.
-
Сік зберіть у чисту ємність.
-
Макуху не викидайте, її можна використовувати як один з інгредієнтів фруктово-ягідного компоту.
-
Через дрібне ситечко процідіть сік, щоб видалити всі кісточки, які могли проскочити через марлю.
-
Сік виміряйте кружальцями. Якщо у вас вийшло 5 кухлів соку, тоді додайте в нього в 1,5 або в 2 рази більше цукру, відміряючи цукор точно таким же кухлем. Сік із цукром розмішайте у великому, краще емальованому посуді.
-
Розмішування цукру робіть порційно; дуже важливо, щоб він повністю розчинився в соку. Готове желе починає осідати на ложці та на стінках каструлі.
-
Перекладіть желе в стерилізовані банки, закрийте кришками і поставте в холодильник, вже наступного дня воно матиме досить щільну консистенцію. Краще зберігати желе в холоді, але можна і в домашній коморі, якщо в желе багато цукру.
Смачного!
Смачне желе з червоної смородини через соковижималку
Соковижималка – це чудовий побутовий прилад, який завжди готовий прийти на допомогу господині для приготування не тільки соку, а й такої приголомшливо смачної домашньої заготівлі, як желе з червоної смородини.
Інгредієнти:
- Червона смородина – 3,5 л.
- Цукор – 2 кг.
Спосіб приготування:
1. Ягоди переберіть від сміття, добре промийте і відцідіть воду через друшляк.

2. Щоб смородина швидше віддала свій сік, її потрібно всипати в глибоку форму для випічки або на деко, а потім помістити в духовку на 10 хвилин, нагріту до 180 градусів. Другий спосіб – це потримати при максимальній потужності смородину в мікрохвильовці 4 хвилини.

3. Тепер можна пропустити ягоди через соковижималку і швидко зібрати сік.

4. У сік додайте цукор і добре розмішайте майбутнє желе, щоб увесь цукор повністю розчинився. Якщо хочете прискорити цей процес, каструлю з соком поставте на повільний вогонь, весь час мішайте її вміст, але до кипіння не доводьте.

5. Заздалегідь простерилізуйте банки та кришки, найкраще ті, що загвинчуються.

6. Желе, поки воно ще рідке, розлийте по банках і закупорте кришками, коли охолоне, воно загусне.

7. Остигле желе виносьте на зберігання в холод.

Смачного!
Густе желе з червоної смородини з желатином на зиму
Желатин допомагає приготувати дуже щільне желе з червоної смородини навіть із невеликою кількістю цукру, тому рецепт годиться і для тих, хто обмежує споживання цього солодкого продукту. Скільки потрібно цукру саме вам – вирішуйте самі, тому що в цьому рецепті роль головного згущувача відіграватиме желатин, а не цукор.
Інгредієнти:
- Червона смородина – 1 кг.
- Цукор – 0,5-0,7 кг.
- Швидкорозчинний желатин – 20 гр.
- Вода – 50-60 мл.
Процес приготування:
1. Швидкорозчинний желатин зробіть рідким, розтопивши його у воді (точний спосіб розведення желатину дивіться на упаковці, він може відрізнятися залежно від фірми-виробника).

2. Смородину переберіть від гілочок, промийте, відцідіть воду через друшляк.

3. Далі ягоди подрібніть на кашку на млинку для м’яса на млинку для м’яса, а потім відіжміть сік за допомогою марлі, або ж скористайтеся соковижималкою, щоб відокремити сік від ягідного жому.

4. Сік вилийте в каструлю з широким дном, додайте цукор і на невеликому вогні доведіть до кипіння, помішуючи, щоб цукор розчинився. Але можна розчинити цукор і в сирому соку, щоб при нагріванні не втрачати вітаміни.

5. Потім додайте в майбутнє желе желатин, виливаючи його тонким струменем і рівномірно розмішуючи.

6. Потримайте каструлю з майбутнім желе і желатином на повільному вогні не більше двох хвилин (якщо вирішите не нагрівати, тоді пропустіть цей крок). Весь час помішуйте.

7. Банки простерилізуйте заздалегідь, кришки прокип’ятіть.

8. Розлийте желе по банках; закупорте і виносьте його в холод для тривалого зберігання, коли желе охолоне.

Смачного!
Желе із соку червоної смородини без варіння
Зі свіжого соку червоної смородини з додаванням цукру вийде дуже смачне желе, яке чудово поповнить взимку нашу потребу у вітаміні С. Але варто врахувати, що занадто щільне желе, яке ріжеться ножем, вийде лише з додаванням великої кількості цукру. Густим желе стане не відразу, а коли постоїть у холоді деякий час.
Інгредієнти:
- Червона смородина і цукор – 1:2.
Процес приготування:
1. Ягоди очистіть від сміття, промийте, відцідіть воду на друшляк. Воду треба відцідити добре, оскільки сира вода в желе, яке не доводиться до кипіння, може стати причиною його швидкого псування.

2. Відтисніть ягоди над ємністю, виклавши їх на двошарову марлю.

3. Коли у вас вийде видавити весь сік із ягід, за допомогою будь-якого кухля або склянки виміряйте його об’єм, потім перелийте сік у широку каструлю.

4. Додайте в каструлю цукор – його потрібно рівно в 2 рази більше, ніж соку. Наприклад, якщо у вас вийшло 5 кухлів соку, то насипайте туди 10 точно таких самих кухлів цукру, якщо хочете отримати щільне і солодке желе. Якщо вам не потрібен дуже солодкий продукт, кількість цукру можна трохи зменшити.

5. Розмішуйте сік із цукром за допомогою широкої дерев’яної лопатки до повного розчинення цукру. Желе почне густіти, але повністю загусне, лише постоявши в холоді.

6. Викладіть желе в стерилізовані банки, загвинтіть кришками.

7. Зберігайте желе зі смородини в холодному, темному приміщенні.

Смачного!
Простий рецепт желе з червоної смородини з малиною
Яскраве желе з червоної смородини з малиною – це ще більш ароматні та апетитні ласощі, відкрити баночку, з якими холодною зимою суцільне задоволення! Особливо, якщо такі ласощі виросли у власному саду і приготовані руками турботливої господині!
Інгредієнти:
- Смородина червона – 1,5 кг.
- Малина – 0,8 кг.
- Цукор – 1,2 кг.
Процес приготування:
1. Ягоди переберіть від сміття, промийте, обсушіть на паперовому рушнику або за допомогою друшляка.

2. Товкачем для картоплі розімніть ягоди. Другий спосіб – це прокрутити їх через м’ясорубку для м’яса.

3. Потім викладайте кашку в двошарову марлю і видавлюйте сік над широкою каструлею. Макуху не викидайте, її можна використовувати як інгредієнт для компоту.

4. У сік додайте цукор. Тепер доведеться постаратися і ретельно розмішати цукор, поки він весь не розчиниться. Щоб цей процес йшов швидше, каструлю з соком і цукром можна потримати на вогні, весь час помішуючи, але не доводити до кипіння.

5. Майбутнє желе з червоної смородини та малини розливайте по стерилізованих банках, закупорюйте чистими, стерилізованими кришками і виносьте в холод на тривале зберігання.

Смачного!
Покроковий рецепт желе з червоної смородини з агар-агаром на зиму
Часто використовується в харчовій промисловості замість желатину агар-агар – природний, корисний загущувач, який отримують із морських водоростей. Цей інгредієнт допоможе желе з червоної смородини стати щільним без додавання великої кількості цукру, що, погодьтеся, просто чудово!
Інгредієнти:
- Червона смородина – 1,5 кг.
- Цукор – 650-700 гр.
- Агар-агар – 8 гр.
- Вода – 50 мл.
Процес приготування:
1. Смородину переберіть від сміття, вимийте і обсушіть.

2. Відокремте сік від кісточок і ягідної макухи будь-яким способом (за допомогою соковижималки, за допомогою товкача і марлі тощо).д.).

3. У чистий сік додайте цукор, а також агар-агар, розведений у воді.

4. Масу поставте нагріватися на повільному вогні, весь час помішуйте.

5. Коли цукор повністю розчиниться, вимикайте вогонь. Кип’ятити майбутнє желе не потрібно, щоб не позбавляти ягоди вітамінів та інших корисних речовин.

6. Гаряче желе розливайте по стерилізованих банках, закупорюйте і дайте їм охолонути.

7. Потім виносьте банки з желе в темне і холодне приміщення для довгого зберігання.

Смачного!
Желе з червоної смородини без варіння з апельсином
Таке незвичайне поєднання сподобається всім, хто любить експериментувати зі смаками. Цитрусові нотки в желе з червоної смородини зроблять ці солодощі ще більш освіжаючими й ароматними – це так апетитно, що зупинитися складно, тож готуйте одразу потрійну порцію! А ще рецепт гарний тим, що не потребує термічної обробки, тому все корисне в ягодах і цитрусових плодах тут зберігається майже без втрат.
Інгредієнти:
- Червона смородина – 1 кг.
- Апельсини – 2 шт.
- Цукор – 1,5 кг.
Процес приготування:
1. Ретельно вимийте ягоди, перебрані від сміття, потримайте їх у великому друшляку, щоб вода повністю стекла.

2. Також добре промийте й апельсини, розріжте їх на 4 частини та видаліть шкірку й кісточки.

3. Потім пропустіть апельсини через дрібну насадку м’ясорубки.

4. Ягоди смородини пропустіть через м’ясорубку або подрібніть блендером, змішайте з апельсинами і цукром. Усе добре розмішайте, домігшись повного розчинення цукру.

5. Поки желе не почало густіти, розкладіть його по стерилізованих банках, закупорте і зберігайте в холодильнику або в холодному приміщенні.

Смачного!
Порада: якщо не хочете желе з кісточками і макухою, тоді ягоди і цитрусові, після того, як пропустите через м’ясорубку, відіжміть через багатошарову марлю, щоб вийшов чистий сік. Потім сік розмішайте з цукром, щоб цукор повністю розчинився, і розкладайте желе по банках.