500 рецептів
Заготовки на зиму

Журавлина з цукром на зиму без варіння

by admin 15 Травня, 2025 No Comments
Журавлина з цукром на зиму без варіння

Журавлина з цукром на зиму без варіння – заготівля, приготована правильно, буде у вас і «вітамінною бомбою» за різних захворювань, і гарною начинкою для домашньої випічки, і просто корисним і смачним десертом до чаю. Заготовляють журавлину або в протертому вигляді, або цілими ягодами, з цукром або без нього, але без термічної обробки, щоб унікальні властивості ягоди збереглися максимально.

Журавлина, протерта з цукром на зиму без варіння

Журавлина, протерта з цукром, буде у вас гарною зимовою заготівлею для корисного морсу, напою і начинкою до домашньої випічки. За невеликих обсягів ягоди, подрібнюють її блендером. Для зберігання цього сирого варення в холодному місці співвідношення журавлини і цукру береться 1:1.

Журавлина з цукром на зиму без варіння

Інгредієнти

  • Журавлина 1 кг
  • Цукор-пісок 1 кг

Приготування

  1. Як приготувати журавлину з цукром на зиму без варіння? Свіжу журавлину ретельно переберіть, щоб у ній не залишилося дрібного сміття, плодоніжок і пошкоджених ягід. Під проточною водою ягоду добре промийте і на кухонному рушнику обсушіть

    Як приготувати журавлину з цукром на зиму без варіння? Свіжу журавлину ретельно переберіть, щоб у ній не залишилося дрібного сміття, плодоніжок і пошкоджених ягід. Під проточною водою ягоду добре промийте і на кухонному рушнику обсушіть.

  2. Підготовлену журавлину подрібніть до однорідного стану будь-яким блендером, а для великого об'єму швидше це робиться на м'ясорубці. Ступінь подрібнення в блендері вибирайте самі. Журавлинне пюре перекладіть в окремий посуд і насипте до нього розраховану кількість цукру та залиште мінімум на годину, щоб цукор повністю розчинився

    Підготовлену журавлину подрібніть до однорідного стану будь-яким блендером, а для великого обсягу швидше це робиться на м’ясорубці. Ступінь подрібнення в блендері вибирайте самі. Журавлинне пюре перекладіть в окремий посуд і насипте до нього розраховану кількість цукру та залиште мінімум на годину, щоб цукор повністю розчинився.

  3. За цей час журавлину кілька разів ложкою перемішайте. Банки для заготівлі простерилізуйте в мікрохвильовці або духовці, а кришки ошпарте окропом

    За цей час журавлину кілька разів ложкою перемішайте. Банки для заготівлі простерилізуйте в мікрохвильовці або духовці, а кришки обшпарте окропом.

  4. Після повного розчинення цукру протерту журавлину розфасуйте в підготовлені банки, щільно закупорте і на зберігання поставте в холодильник або холодний льох

    Після повного розчинення цукру протерту журавлину розфасуйте в підготовлені банки, щільно закупорте і на зберігання поставте в холодильник або холодний льох.

Смачних і вдалих заготовок!

Журавлина з цукром і апельсином без варіння

Журавлина має кислий і терпкий смак, тому під час її заготівлі на зиму додають до неї цитрусові: апельсин із лимоном або самі апельсини. Ця цитрусова добавка пом’якшує гіркоту ягоди, додає до неї свій аромат, смак і вітаміни. Холодне журавлинне варення вживають як ягідний десерт, для приготування корисних напоїв і навіть для страв із птиці. Співвідношення ягідної маси і цукру береться 1:1 і зберігається варення в холодильнику.

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 3 л.

Інгредієнти:

  • Журавлина – 3 кг.
  • Апельсини – 5 шт.
  • Лимони – 2 шт.
  • Цукор – 3.5 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте журавлину і цитрусові для приготування цієї заготовки. Ягоду переберіть, видаляючи дрібне сміття, сухі гілочки та зіпсовані плоди. Потім журавлину промийте і обсушіть на кухонному рушнику. Апельсини і лимони ретельно промийте зі щіточкою і ошпарте окропом.

Журавлина з цукром на зиму без варіння

Крок 2. Потім цитрусові наріжте разом із цедрою, видаливши кісточки, середніми шматочками. Подрібніть їх або за допомогою блендера, або перекрутіть на м’ясорубці.

Журавлина з цукром на зиму без варіння

Крок 3. Таким же способом подрібніть підготовлену ягоду журавлини. Цитрусове і журавлинне пюре помістіть в один посуд.

Журавлина з цукром на зиму без варіння

Крок 4. Обов’язково відміряйте кількість цукру в пропорції до пюре 1:1, адже це важливо для надійності зберігання заготовки.

Журавлина з цукром на зиму без варіння

Крок 5. Пересипте цукор до подрібнених інгредієнтів, ретельно перемішайте і залиште приблизно на одну годину, щоб цукор розчинився. Варення за цей час кілька разів перемішайте.

Журавлина з цукром на зиму без варіння

Крок 6. Потім журавлину, протерту з цукром і цитрусовими, розфасуйте в заздалегідь простерилізовані банки, щільно закупорте і поставте на зберігання в холодильник. Взимку можете насолоджуватися чудовим смаком цієї заготовки.

Журавлина з цукром на зиму без варіння

Смачного!

Журавлина з цукром для зберігання в холодильнику

Журавлина відрізняється від багатьох ягід вираженою кислинкою, тому її на зиму заготовляють із додаванням цукру. Щоб вона не забродила, для зберігання в холодильнику береться співвідношення ягоди і цукру 1:1. Для зберігання під капроновою кришкою варення покривається зверху шаром цукру. Подрібнюється журавлина блендером, адже ягода щільна і ручне перетирання її ускладнене.

Час готування: 1 година 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 1 л.

Інгредієнти:

  • Журавлина – 1 кг.
  • Цукор – 1 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Свіжу журавлину ретельно перебираємо і видаляємо дрібне сміття та пошкоджені ягоди. Потім її добре промиваємо холодною водою і обсушуємо кухонним рушником, що є важливим моментом для сирого варення.

Журавлина з цукром на зиму без варіння

Крок 2. Для подрібнення беремо блендер або кухонний комбайн і в чашу засипаємо підготовлені ягоди.

Журавлина з цукром на зиму без варіння

Крок 3. Ступінь подрібнення визначаємо за власним смаком, адже хтось любить однорідне пюре, а комусь подобаються у варенні шматочки ягід.

Журавлина з цукром на зиму без варіння

Крок 4. Журавлинну масу переливаємо з чаші в окремий посуд і насипаємо до неї розраховану кількість цукру.

Журавлина з цукром на зиму без варіння

Крок 5. Ягідне пюре з цукром ретельно перемішуємо, щоб цукор розчинився максимально.

Журавлина з цукром на зиму без варіння

Крок 6. Залишаємо цю масу на столі на 1 годину і за цей час її ще кілька разів перемішуємо.

Журавлина з цукром на зиму без варіння

Крок 7. Банки для заготовки стерилізуємо в духовці або в мікрохвильовці. Кришки кип’ятимо.

Журавлина з цукром на зиму без варіння

Крок 8. Через годину журавлину з цукром акуратно розливаємо в підготовлені баночки, щоб краї їх були чистими.

Журавлина з цукром на зиму без варіння

Крок 9. Баночки щільно закупорюємо кришками. Якщо будете закупорювати пластиковими, насипте поверх варення шар цукру. Ставимо журавлину на зберігання в холодильник.

Журавлина з цукром на зиму без варіння

Крок 10. Взимку можете насолоджуватися смаком цієї корисної ягоди.

Журавлина з цукром на зиму без варіння

Вдалих і смачних заготовок!

Густе желе з журавлини без варіння на зиму

Приготування на зиму желе з журавлини без варіння має деякі особливості. Його готують без додавання желюючих інгредієнтів (желатину, жовфіксу, агар-агару). Хоча журавлина і містить натуральний пектин, але для густого желе цукор додають у більшій кількості, а також його іноді подрібнюють на пудру. Банки і кришки обов’язково стерилізують. Зберігають таке желе тільки в холодильнику.

Час готування: 1 година 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 1 л.

Інгредієнти:

  • Журавлина – 1 кг.
  • Цукор – 1.5 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Журавлину перед заготівлею ретельно перебрати, промити і обов’язково просушити кухонним рушником. Відміряти вказану в рецепті кількість цукру та журавлини.

Журавлина з цукром на зиму без варіння

Крок 2. Підготовлену журавлину подрібнити в чаші блендера до стану пюре.

Журавлина з цукром на зиму без варіння

Крок 3. Потім ягідну масу ретельно перетерти через густе сито, щоб відокремити макуху.

Журавлина з цукром на зиму без варіння

Крок 4. Перелити її в окремий посуд і насипати розраховану кількість цукру. Якщо цукор заміните пудрою, то вона швидше розчиниться в ягідній масі. Усе ложкою добре перемішати та залишити на 1 годину, щоб цукор повністю розчинився.

Журавлина з цукром на зиму без варіння

Крок 5. Після закінчення цього часу желе розкласти по стерильних баночках, щільно закупорити і поставити на зберігання в холодильник.

Журавлина з цукром на зиму без варіння

Крок 6. Желе в холодильнику поступово набуде густішої консистенції. Взимку можете насолоджуватися цим смачним і корисним десертом.

Журавлина з цукром на зиму без варіння

Смачних і вдалих заготовок!

Журавлина, протерта з цукром на зиму для заморозки

Найкращим способом заготівлі журавлини на зиму є заморозка, як цілої ягоди, так і протертої. До неї додається трохи цукру і тільки для смаку, щоб одразу ягоду можна було вживати. Для заморозки використовують спеціальні контейнери або пакети. Така журавлина відмінно зберігається в морозилці протягом 2 років за -18°С і 1 року за -10°С, тільки поруч не кладуть продукти з запахом, адже ягода може увібрати їхній запах.

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 1 л.

Інгредієнти:

  • Журавлина – 1 кг.
  • Цукор – 120 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте все необхідне для приготування цієї заготовки.

Журавлина з цукром на зиму без варіння

Крок 2. Журавлину ретельно переберіть і видаліть сміття та пошкоджені ягоди, інакше вони зіпсують смак заготовки. Журавлину на друшляку добре промийте під проточною водою.

Журавлина з цукром на зиму без варіння

Крок 3. Для заморозки ягода має бути сухою – це правило. Просушіть чисту журавлину, розсипавши її в один шар на кухонному рушнику.

Журавлина з цукром на зиму без варіння

Крок 4. Потім журавлину і цукор обов’язково треба зважити згідно з рецептом.

Журавлина з цукром на зиму без варіння

Крок 5. Журавлину разом із цукром подрібніть за допомогою блендера або кухонного комбайна до однорідного стану і повного розчинення цукру.

Журавлина з цукром на зиму без варіння

Крок 6. Потім протерту журавлину акуратно розкладіть у контейнери або спеціальні пакети для заморожування, щільно їх закрийте і обов’язково підпишіть на спеціальній наклейці. Потім компактно покладіть контейнери в морозильну камеру.

Журавлина з цукром на зиму без варіння

Вдалих і смачних заготовок!

Інші рецепти:

Компот з аличі на зиму

Варення з чорної смородини

Гарбузовий сік у домашніх умовах на зиму

Соте з баклажанів на зиму

Варення з червоного аґрусу на зиму

Желе з аґрусу на зиму

  • Previous Набір ножів з підставкою: топ-5 для твоєї кухні2 тижні ago
  • Next Обзор хлебопекарных печей: востребованные виды, их особенности и преимущества2 тижні ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли