
Соковиті та м’які котлети з індички можна приготувати на звичайній сковороді, використовуючи звичні для цієї м’ясної страви інгредієнти. М’ясо індички славиться своїми корисними властивостями: воно нежирне, добре засвоюється, не містить алергенів. Тому котлети з цього м’яса підходять навіть для дитячого та дієтичного харчування. Філе індички може перекручуватися у фарш або використовуватися в рубаному вигляді.
М’які та соковиті котлети з індички на сковороді
У цьому рецепті фарш готується власноруч із філе індички. Одним із секретів соковитості страви є додавання у фарш сирої картоплі, також важливо запанірувати котлети перед смаженням, щоб не дати витекти соку.

Інгредієнти
- Філе індички 400 гр.
- Картопля 1 шт.
- Яйце куряче 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Сухарі панірувальні 150 гр.
- Олія рослинна для смаження
- Сіль, перець, часник, кріп за смаком
На порцію Калорії: 70 ккал Білки: 11.5 г Жири: 0.5 г Вуглеводи: 5 г
Приготування
-
Як приготувати соковиті котлети з індички на сковороді? Перекручене через м’ясорубку або подрібнене в блендері м’ясо індички змішати з рубаною цибулею. За бажання, отримати максимально соковиті та ситні котлети можна, скрутивши разом з індичим філе шматочок свинячого сала.
-
Часник видавити у фарш, посолити та перемішати.
-
Картоплю, протерту на дрібній тертці, теж викласти у фарш. Його можна додати більше, це збільшить об’єм заготовки для котлет і зробить їхню консистенцію ніжнішою.
-
Кріп, свіжий або заморожений, подрібнити та з’єднати з фаршем. Не шкодуйте зелені для цієї страви, вона дуже вдало гармонує з індичою.
-
Вбити в масу яйце, приправити перцем та іншими спеціями за бажанням. Отриманий фарш добре вимісити, а за можливості навіть відбити, помістивши його в пакет і б’ючи об робочу поверхню кілька хвилин.
-
Для зручного панірування висипати панірувальні сухарі в простору ємність.
-
Ліпити котлети з фаршу і поміщати в ємність із сухарями, намагаючись запанірувати заготовку ретельно з усіх боків.
-
Викласти сформовані котлетки в сковороду з гарячою олією і смажити на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку.
-
Соковиті та м’які котлети з індички на сковороді готові! Подавати котлети з овочами, зеленню, улюбленим гарніром і соусом.
Смачного!
Дуже смачні котлети з рубаної індички
Котлети за цим рецептом ще називають оладками, бо шматочки індичого м’яса тут змішуються з борошном, яйцями та майонезом, а на сковороду викладаються ложкою. Тісто при смаженні утворює хрустку скоринку, а м’ясо в майонезі виходить дуже соковитим і м’яким.
Інгредієнти:
- М’ясо індички – 0,5 кг.
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля – 1 головка.
- Часник – 3 зубчики.
- Майонез – 70-80 г.
- Борошно – 3 ст. л.
- Зелень, сіль, перець, рослинна олія.
Процес приготування:
1. Філе індички перетворити на рубану масу за допомогою ножа. Шматочки мають бути досить дрібними, щоб котлети добре просмажилися.

2. Цибулю теж порубати якомога дрібніше, можна навіть потерти її на тертці. Додати його до рубленого м’яса.

3. В окремій посудині змішати яйця, майонез і борошно, щоб вийшла маса без грудок. Можна замінити майонез сметаною, а борошно змішати з манною крупою.



4. Часник видавити в посуд із фаршем. Туди ж відправити рубану зелень.

5. Змішати вміст двох ємностей – м’ясний фарш і яйця з майонезом і борошном. Усе це посолити та поперчити. Можна дати трохи масі постояти, щоб борошно і манна крупа розбухли.

6. Розігріти рослинну олію в сковороді. Його має бути достатньо, щоб котлети занурювалися приблизно на половину товщини.

7. Ложкою викладати в сковорідку заготовку для котлет і смажити з обох боків, поки маса не набуде стійкої форми котлети.

8. Після обсмажування скласти котлети разом, влити в сковорідку трохи води і протушкувати їх під кришкою 7-10 хвилин. Можна на цьому етапі покласти в сковороду шматочок вершкового масла.

Смачного!
Покроковий рецепт котлет із фаршу індички з кабачком
Кабачок надає котлетам з індички особливої ніжності та пишності. Можна використовувати як молоді овочі, так і добре визрілі, головне – відрегулювати в’язкість маси, не допустити зайвого об’єму рідини.
Інгредієнти:
- Філе індички – 0,5-0,6 кг.
- Кабачок – 200 г.
- Цибуля – 1 головка.
- Сухарі товчені – 3-4 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Петрушка і кріп за смаком.
- Сіль, перець, рослинна олія.
Процес приготування:
1. Кабачок очистити від шкірки та насіння, натерти його на тертці з великими отворами. Підсолити трохи і залишити хвилин на 15 для виділення рідини. Після сік злити і віджати кабачкову масу.

2. З м’яса індички скрутити фарш за допомогою м’ясорубки або блендера.

3. Цибулю дрібно порізати або теж разом із фаршем пропустити через м’ясорубку, з’єднати з м’ясом.

4. Петрушку та кріп нарубати ножем і відправити до фаршу.

5. Сухарі та вершкове масло додати до решти компонентів. Краще брати сухий білий хліб і подрібнювати його в блендері. Але можна замінити панірувальними сухарями або сумішшю сухарів із манною крупою.

6. Додати в масу віджаті кабачки. Всипати за смаком солі та перцю. Можна урізноманітнити смак додаванням улюблених вами приправ. Добре перемішати фарш.

7. Сформувати акуратної форми котлети. Для цього руки краще змочувати водою після ліплення кожної одиниці. Розігріти сковорідку з олією і смажити котлети до готовності. Тушкувати їх необов’язково.

8. Подавати котлети з індички з кабачками можна з будь-яким гарніром, також добре з ними поєднується вершково-часниковий соус.

Смачного!
Дієтичні котлети з індички на сковороді
У цьому рецепті котлети хоч і готуються на сковороді, але виходять без шкідливої скоринки. Такий варіант м’ясної страви підходить навіть для суворої дієти та для дитячого харчування.
Інгредієнти:
- Філе індички – 0,5 кг.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 2 головки.
- Манна крупа – 2 ст. л.
- Спеції та сіль за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо індички порізати шматками та подрібнити в комбайні. Добре, якщо воно буде охолодженим, а не замороженим. У другому варіанті м’ясо потрібно повністю розморозити.

2. Моркву та цибулю натерти на дрібній тертці або разом із м’ясом подрібнити в агрегаті. З’єднати м’ясний та овочевий компоненти.

3. Манну крупу розмочити столовою ложкою гарячої води, потримати 5-10 хвилин, а потім додати у фарш.

4. Сіль і спеції покласти в невеликій кількості. У разі якщо ви готуєте страву за програмою дієти, рекомендованої лікарем, або котлети призначаються маленькій дитині, спеції використовувати не потрібно.

5. Вимісити добре фарш і зліпити акуратні, не дуже об’ємні котлети. Потім поставити на вогонь сковорідку, влити близько половини склянки води, підігріти її та викласти котлети. Вогонь зменшити до середнього і готувати страву під кришкою близько 20 хвилин. За цей час котлети потрібно один раз перевернути на інший бік. Можна також використати решітку від сотейника або пароварку і приготувати котлети на пару.

Смачного!
Соковиті котлети з індички з підливою на сковороді
Підлива в цьому рецепті готується на основі томатної пасти та бульйону, а неповторного аромату надають їй прянощі. Рекомендується приготувати великий об’єм підливи, щоб її вистачило і для котлет, і для гарніру.
Інгредієнти:
- Фарш з індички – 600 г.
- Білий хліб – 2 скибочки.
- Часник – 3 зубчики.
- Перець червоний пекучий – 0,25 ч. л. л.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Борошно – 2 ст. л.
- Бульйон м’ясний – 0,5 л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Панірувальні сухарі.
- Сіль і приправи (базилік, коріандр тощо).).
- Зелень петрушки та кропу.
Процес приготування:
1. Фарш з індички приготувати самостійно, подрібнивши філе, або взяти готовий фарш. Не зайвим буде пропустити м’ясо через м’ясорубку двічі, так котлети вийдуть ніжнішими та пишнішими. Для соковитості можна додати до м’яса свинячого сала або вершкового масла.

2. Білий хліб розмочити в невеликій кількості води або молока і додати до фаршу.

3. Всипати сіль, приправи на свій смак і рубану зелень. Можна замінити свіжі кріп і петрушку на сушені. Все добре перемішати. Надмірно сухий фарш можна розбавити бульйоном.

4. Зліпити котлети й обваляти їх у сухарях. Посмажити на сковороді з рослинною олією. Викласти їх у тарілку.

5. У сковороді обсмажити борошно в ложці рослинної олії, а потім розбавити його бульйоном. Можна використовувати розчинені бульйонні кубики або натуральний м’ясний бульйон. Додавши в сковороду томатну пасту, зварити з вмісту соус. Нехай він загусне. Потім приправити підливу прянощами – коріандром, базиліком та іншими приправами на свій смак, посолити.

6. У підливу викласти обсмажені котлети і потомити під кришкою хвилин 10. Готову страву можна прикрасити зеленню.

Смачного!
Як посмажити котлети з індички на сковороді гриль
Цю страву можна подавати як самостійну або використовувати як м’ясний компонент для гамбургерів. Котлети потрібно ліпити плоскі, щоб вони швидко просмажилися, а для збереження ґратчастого малюнка трохи придавлювати їх до сковороди.
Інгредієнти:
- Фарш індичий (або суміш із курячим) – 600 г.
- Цибуля – 1 головка.
- Сметана або майонез – 70 г.
- Приправи для курей – гриль – 1 ч. л. л.
- Сушені трави або зелень.
- Сіль, рослинна олія.
Процес приготування:
1. Приготувати фарш із філе індички або змішаний – з індички та курки. Краще брати для цього не грудку, а гомілки або стегна. Пропустити м’ясо через блендер або м’ясорубку.

2. Цибулину дрібно нарубати ножем і змішати з фаршем. Можна разом із цибулею додати пару зубків часнику.

3. Сметану або майонез вмішати у фарш. Якщо здасться, що фарш рідкуватий, можна додати трохи борошна, манної крупи або сухарів. Але не поспішайте це робити одразу, нехай фарш постоїть трохи, поки сметана або майонез вбереться в м’ясо.

4. Додати у фарш приправи, сіль і виліпити з нього плоскі круглі котлети. Величину їх вибирайте самі. Можна рівнятися на діаметр булочки для гамбургера.

5. Сковороду-гриль розігріти й обробити олією. Викладати на неї котлети і смажити з кожного боку по 2 хвилини. Не забудьте притиснути котлети до дна сковорідки, щоб відбилася решітка.

6. Подавати страву із зеленим салатом. За бажанням використовувати котлети для приготування гамбургерів.

Смачного!