Літо – благодатна пора. Саме в цей сезон ми можемо готувати молоду картоплю в духовці під томатним соусом, картопля на грилі, варити його і смажити. Словом, літній сезон є хорошим часом для гурманів.
Адже, коли ще ми можемо дозволити собі різноманіття страв з рослинних продуктів? Тільки влітку. Тому пропоную використовувати всі його переваги в повній мірі. Щоб потім не пошкодувати про те, що якийсь овоч чи фрукт пройшов повз вас.
Однак спрямуємо свою увагу на рецепт молодої картоплі в духовці під томатним соусом. Ця страва справді літній. Адже в ньому зібрані тільки молоді овочі. Томатний соус ми будемо готувати виключно зі свіжих, соковитих, кисло-солодких помідорів. Інакше рецепт вже втратить свою принадність. Отже, приступимо до приготування цього привабливого страви.
Складові:
- картопля молода однакового розміру – 1 кг.
- помідори свіжі – 600 г
- цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- перець болгарський – 1 шт.
- часник – за смаком
- зелень
- сіль, цукор, перець – за смаком
- рослинна олія.
Рецепт приготування
Перед підготовкою картоплі, включаємо духовку і встановлюємо температуру на 200 градусів. Молода картопля ретельно промиваємо зі щіткою або чистимо від шкірки. На ваш розсуд. В принципі, шкірка у такої картоплі дуже ніжна і блюдо можна готувати разом з нею. Після того, як картопля промили, варто його злегка просушити і нарізати уздовж на 4 частини. Якщо бульби занадто великі, ріжте на 8 частин. Укладаємо в миску і посипаємо сіллю. Перемішуємо.
Беремо форму для запікання. У мене дві. Змащуємо внутрішність маслом. Висипаємо картоплю і скроплюємо його рослинним маслом. Починаємо приготування молодої картоплі в духовці при температурі 200 або 180 градусів. Готуємо 30 хвилин.
А поки приготуємо томатний соус. Для цього пасеруємо цибулю з болгарським перцем.
Тим часом розрізаємо помідори на дві частини і натираємо їх на крупній тертці так, щоб вийшло томатне пюре.
Відправляємо томатну масу в пассеровку і тушкуємо 10 хвилин.
Додаємо в томатний соус сіль, перець, а також трохи цукру. Отримуємо приємний кисло-солодкий смак з гострою ноткою. За бажанням можна класти інші спеції.
Через 30 хвилин молода картопля, запечена в духовці повинен вже бути готовим. Він зарум’янюється і стає м’яким.
Додаємо в картопля томатний соус, якщо тільки картопля готовий. Якщо не готовий, відправляємо ще пекти, так як сиру картоплю при зіткненні з кислим середовищем, яку дають помідори, залишається твердим і стає несмачним. Ставимо страву з соусом ще раз в духовку на 10 хвилин.
- При подачі посипаємо молода картопля, приготований в духовці, подрібненим часником і рубаною зеленню. Ось такий простий рецепт смачного страви з молодої картоплі під томатним соусом зі свіжих помідорів тепер може поповнити і вашу кулінарну книгу.