Існує безліч різних мусів. Серед них-фруктові, ягідні, вершкові, шоколадні, з манної крупи. Загальна для всіх мусів – продукти подрібнюються, змішуються і збиваються до кремоподібної маси. Шоколадний мус у Франції подають до святкового столу як десерт. Ми приготуємо мус, до складу якого входять такі потрібні і корисні продукти як апельсин і шоколад. Запропонуйте своєму коханому на день Святого Валентина цей мус з молочного шоколаду і апельсинового соку, він обов’язково оцінить ваші старання.
Складові:
Для мусу:
- молочний шоколад -350 г
- апельсиновий сік – 80 г
- желатин – 10 г в пластинках
- вершки 35% – 160 г
- вершки 22% – 400 г
- цедра одного апельсина
Для зацукрованих апельсинових кірочок:
- апельсинові скоринки – 100 г
- цукор -200 г
- сік апельсиновий – 100 г
- вода -200 м
приготування
- Моєму кілька апельсин і витираємо насухо. Прорізаємо цедру апельсина в чотирьох місцях і відокремлюємо її. Зрізаємо білу м’якоть з кожної скоринки. Зважуємо 100грам кірочок.
- Кожну з апельсинових кірочок нарізаємо на вузькі смужки.
- У каструлю наливаємо воду, сік апельсина, кладемо цукор і скоринки апельсина. Варимо на маленькому вогні 15-20 хвилин з моменту закипання води. Вони повинні стати м’якими. При необхідності додаємо ще воду.
- Виймаємо їх з сиропу і викладаємо в друшляк підсохнути.
- Насипаємо цукор в пластмасовий контейнер, викладаємо туди апельсинові скоринки. Обвалюють їх в цукрі з усіх боків. Якщо не використовуємо всі скоринки-залишає в цукрі.
- Приступаємо до роботи з мусом. Замочуємо желатин в холодній воді.
- Дрібно нарізаємо молочний шоколад (я завжди використовую кувертюр).
- Нагріваємо 160 грам вершків, перед закипанням знімаємо з вогню. Додаємо пластинки желатину. Постійно перемішуємо, що б желатин розчинився.
- Виливаємо гарячу масу в дрібно порезаннийшоколад, розмішуємо до тих пір поки він не розчиниться повністю.
- Трохи підігріваємо сік апельсина і додаємо його в масу.
- Збиваємо 400 грам вершків в густу пишну масу.
- Додаємо в збиті вершки цедру одного апельсина і злегка перемішуємо.
- З’єднуємо дві приготовані маси.
- Перемішуємо і розливаємо мус з молочним шоколадом і апельсиновим соком по склянках. Ставимо в холодильник на дві години.
- Перед подачею прикрашаємо мус з молочним шоколадом зацукрованими корочками апельсина. Також для красивої подачі можна використовувати креманки.