Найпростіший спосіб зберегти кріп – висушити його. Тут мова йде не про пучку кропу, який піде в салати та інші страви, а про масову заготівлі врожаю.
Молодий зелений кріп добре вимити. Далі розсортувати на 3 частини – зелень, стебла, коріння зі сміттям і бур’янами. Беремо одну рослину. Обриваємо зелене листя і укладаємо на рушник сушитися. Від стебел відриваємо коріння і викидаємо. Самі стебла фасуємо по пакетам або загортаємо в харчову плівку, прибираємо в морозилку. Будете варити м’ясний бульйон або яловичий язик, не забудьте додати кропові стебла для аромату. У зовсім молодого кропу без сформованого стебла просто відрізаємо коріння ножем.
Листя кропу рівномірно розкладаємо на рушник і сушимо кілька годин. Як тільки волога піде і кріп почне в’янути, наріжте його довжиною близько 1 см. Рівномірно викладіть на чистий папір. Сушіть в сухому місці, бажано на протязі, але ні в якому разі не на сонці. Кріп періодично ворушити.
Висушений кріп розфасуйте по скляних банках, сильно не утрамбовують. Щільно закрийте кришками. Зберігайте в темному місці.