Тарталетки, фаршировані печінкою тріски – відмінна закуска, яка урізноманітнює святковий стіл і допоможе господині заощадити масу часу.
Відмінний варіант для фуршетного столу – це тарталетки. Їх можна спекти з пісочного або вафельного тесту, а простіше – купити готові. Начинку для тарталеток можна використовувати найрізноманітнішу.
У цьому рецепті в якості начинки для тарталеток використовується консервована печінка тріски в суміші з вареними яйцями, сиром і морквою. Печінка тріски сама по собі – це самодостатній і смачний продукт. Можна тарталетки наповнити однієї печінкою тріски і вже буде смачно. Колись печінка тріски вважалася делікатесним і дефіцитним продуктом. Сьогодні вона в достатку присутній на полицях наших магазинів.
Відмінність даного рецепта полягає в тому, що морква для начинки НЕ вариться, а запікається у фользі. Завдяки цьому морква виходить не такий рідкої і тарталетки довше не намокають. Ще у нас є тарталетки з печінкою тріски і рисом, спробуйте і той варіант.
Складові:
- печінка тріски – 1 банка
- яйця – 3 шт.
- морква – 1 шт.
- сир – 50 г
- готові тарталетки – 1 упаковка (30 шт.).
Рецепт приготування
Увімкніть духовку, встановіть температурний режим 240 градусів. Морква почистіть і загорніть у фольгу.
Не потрібно щільно притискати фольгу до моркви, краще навколо залишити невеликий повітряний простір, щоб морква могла прожаритися рівномірно. Якщо звернути морква щільно в фольгу, то вона може навіть місцями підгоріти.
Одночасно з морквою, поставте варити яйця. Коли морква пропечеться, а яйця зваряться, охолодіть їх. Охолоджену моркву натріть на дрібній тертці.
Яйця теж натріть на дрібній тертці.
Також, натріть і сир.
Печінка тріски вийміть з банки. Масло не виливайте, їм ви зможете трохи заправити начинку. Печінка тріски розімніть вилкою.
До печінки додайте натерту моркву.
Далі додаємо терті яйця.
І, нарешті, додаємо сир.
Починаючи перемішайте, спробуйте. Якщо вважаєте за необхідне, посоліть, додайте чорний мелений перець для гостроти. Якщо маса вийшла сухувата, заправте її невеликою кількістю масла з консервної банки з-під печінки тріски.
- Наповніть готові тарталетки начинкою з печінки тріски.
Господині на замітку:
- Якщо ви використовуєте тарталетки з вафельного тесту, майте на увазі, що вони дуже швидко розмокають, тому начинку для них приготуйте заздалегідь і приберіть в холодильник. Тільки перед самим початком заходу або приходом гостей, наповніть тарталетки начинкою.
- Тарталетки будуть виглядати більш яскраво і апетитно, якщо їх прикрасити зверху листочком петрушки, шматочками помідорів або редису.