Зробити бутерброди з червоною рибою і огірком під силу кожному. Але проявивши трохи фантазії і витративши 5 хвилин на оформлення, можна створити кулінарний шедевр!
Щоб здивувати гостей і навіть викликати їх захоплення, приготуйте на святковий стіл яскраву і ефектну закуску «Троянди» з стружки червоної риби і свіжого огірка. Вона виглядає настільки привабливо, що кожен із запрошених обов’язково захоче випробувати таке цікаве блюдо. Тому рекомендую зробити подвійну порцію за рецептом, щоб вистачило для всіх.
Засолити стружку червоної риби нескладно і в домашніх умовах. Можна замінити її шматочками покупної слабосоленої червоної риби або червоною ікрою. Порівняйте цю закуску з волованов з червоною ікрою.
Складові:
- багет – 1 шт.
- стружка червоної риби (сьомга) – 50 г
- м’який плавлений сир – 100 г
- огірок – 1 шт.
- зелень для прикраси.
Спосіб приготування
- Багет наріжте навскоси на скибочки і викладіть їх на підготовлену тарілку. Необов’язково використовувати саме цей вид хліба – закуска прекрасно виглядає на звичайних скибки білого хліба, на крутоні або грінках.
- Кожен шматочок змастіть плавленим сиром. Сир повинен бути дуже м’яким.
- Огірок промийте у воді і наріжте овощечисткой на широкі смуги-стрічки.
- Нашарувалися один на одного кілька огірковим смуг і скрутіть їх в широке кільце, яке потрібно викласти і зміцнити на шарі з плавленого сиру. Щоб такі кільця не розкрилися, їх доведеться трохи вдавлювати в шар сиру.
- Всередину кожного кільця з огірка викладіть солону стружку червоної риби, як на фото. Закуска відразу ж набуде вигляду нераспустившихся бутонів троянд. Охолодіть блюдо в холодильнику перед подачею приблизно 10-15 хвилин.
- Викладіть охолоджену закуску на листя зеленого салату або прикрасьте свіжою зеленню, а потім – виносьте до столу.
На замітку:
- Для цієї закуски можна і потрібно використовувати самостійно засолену горбушу.
- Плавлені сирки потрібно вибирати без якихось присмаків, щоб не перебити аромат і смак дуету риби і огірка.
- Якщо м’якого вершкового сиру немає в наявності, то можна купити кілька звичайних плавлених сирків. Їх потрібно натерти на дрібній тертці, попередньо витримавши в морозильній камері близько 5-8 хвилин. Потім додаємо до сирків трохи солі і майонезу і перемішуємо.