Бюджетно і смачно нагодувати всю сім’ю під силу будь-якій господині. Мені подобаються рецепти з субпродуктами, завдяки яким виходять цікаві і апетитні страви.
Страви з курячих субпродуктів все більше набирають популярність в нашому повсякденному меню. Особливо гарні шлуночки, на основі яких можна приготувати чудові супи, начинку для пиріжків, пирогів і млинців, всілякі салати, а також смачні другі страви. Наприклад, перкельт. Ще одне з таких – курячі шлуночки в мультиварці, тушковані з овочами. У ньому субпродукти прекрасно поєднуються з морквою, цибулею і помідорами.
Цей рецепт приготування досить простий. Повільно стушенние шлуночки вбирають в себе відтінки смаків овочів, в «компанії» яких вони гасяться. Ароматна приправа «Хмелі-сунелі» гармонійно вписується в цю композицію, надаючи страві своєрідні нотки.
Складові:
- шлунки курячі – 500 г
- помідор великий – 1 шт.
- морква середня – 1 шт.
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- олія соняшникова рафінована – 2 ст. л.
- приправа «Хмелі-сунелі» – 1 ч. л.
- сіль за смаком
- вода – 50 мл.
Як приготувати:
Курячі шлуночки ретельно промийте під холодною проточною водою, щоб видалити з порожнин камінчики, оболонки зерна, пісок. Потім видаліть жировий шар і плівки. Наріжте соломкою або тонкими пластинками.
Морква добре вимийте щіткою для овочів, очистіть і натріть на тертці для моркви по-корейськи. Якщо ви не володієте цим кухонним гаджетом, можете нарізати моркву тонкою соломкою, скориставшись ножем.
Цибулини почистіть, промийте і наріжте тонкими півкільцями.
Помідор вимийте і наріжте кубиками або соломкою. Свіжий томат можна замінити 1-2 ст.л. пасти.
У мультікастрюлю налийте олію. Викладіть підготовлені шлунки, помідор, моркву і ріпчасту цибулю. Всипте «Хмелі-сунелі» і за смаком посоліть. Ретельно перемішайте.
Влийте воду. Кришку мультиварки, а потім і клапан випускання пари закрийте. Встановіть таймер на 20 хв. і готуйте в режимі «Гасіння» до звукового сигналу. Потім випустіть струмінь пара, відкривши клапан, і відкрийте кришку. Ще раз перемішайте вміст чаші.
- Викладіть курячі шлуночки з овочами на порційні тарілки і подавайте до столу. Прекрасним гарніром цієї страви буде повітряне картопляне пюре, відварений рис або варену кубиками картоплю.
Господині на замітку:
- Для багатшого смаку ви можете додати поряд із зазначеними овочами пару штук солодкого перцю. Взагалі, якщо готуємо це блюдо влітку, то можна використовувати найрізноманітніші овочі – кабачки, спаржеву квасолю і т.д.