Є салати – сателіти головного інгредієнта. Це той самий випадок. Головний компонент тут – відвареної свинячий мову, а всі інші інгредієнти з’явилися на цій тарілці в якості супроводу. Це цілком традиційний російський салат зі звичними компонентами, але присутність нових, «заморських» акордів надає йому нового звучання. Відмінний повноцінний ланч або навіть вечерю. Компоненти салату нарізані досить крупно і не перемішані, заправка подається в соуснику і може додаватися до компонентів салату за смаком. Ошатний, ситий, смачний салат! Як варіант, набір цих інгредієнтів може бути поданий з шматком буженини замість відвареного свинячого мови.
Час приготування мови та інших інгредієнтів для салату: 1 година. Час приготування салату: 10 хвилин.
Інгредієнти на 1 порцію:
для варіння мови:
- 1 свинячий мову
- 1 невелика цибулина
- 1 невелика морквина
- 3 гілочки кропу
- 1 лавровий лист
- по 3 горошини чорного і запашного перцю
- 0,5 л води
- сіль за смаком
для салату:
- 2 шт. відвареного молодої картоплі
- 3 шт. відварених перепелиних яйця
- 1 лист салату «Айсберг»
- 4 скибочки часнику-цибулі (або білого лука)
- 1 жменя каперсів
- 2 ст.л. сметани 20%
- 1 ч.л. тертого хрону
- сіль за смаком.
приготування
- Свинячий мову вимити, обрізати кадик (якщо є). У сотейник налити воду, покласти цибулю, моркву, кріп і інші приправи, укласти мову. Поставити сотейник на вогонь, довести до кипіння і томити на повільному вогні протягом години. Мова дістати з бульйону, остудити. Також можна скористатися ось цим рецептом приготування відвареного язика.
- Відварену мова очистити від верхньої плівки, нарізати трохи навскоси не дуже тонкими скибочками (0,5 см).
- Картопля попередньо відварити в мундирі, остудити і очистити від шкірки. Відварну картоплю нарізати такими ж скибочками, як і мова.
- Перепелині яйця очистити, нарізати половинками.
- Часник-цибуля (або звичайний лук) очистити, нарізати кільцями.
- Лист салату «Айсберг» вимити, обсушити, викласти на тарілку сервіровки.
- По центру викласти скибочки мови, а з боків викласти в лінійку часник-цибуля (цибуля) і картопляні скибочки.
- Сервірувати салат половинками перепелиних яєць і каперсами.
- У соуснику змішати сметану і хрін, присолити за смаком. Соусник з ложечкою поставити на край тарілки з салатом.
- Подавати салат з мовою і перепелиними яйцями з скибкою чорного хліба. Смачного!