Якщо ви любите печінку, то напевно вам сподобається і салат з цього субпродукту. Рецепт печінкового салату хороший тим, що виручить, коли несподівано нагрянуть гості. Швидко, невигадливо, але шалено смачно!
На мій погляд, салати – це одне з найбільш вдалих гастрономічних винаходів кухарів. Адже готують салати з чого завгодно. І варто тільки поміняти один або 2 інгредієнта, як з легкої руки кулінара народжується новий рецепт. Гарною підмогою для салатів є овочі, які наділяють організм цінними вітамінами і мікроелементами. А якщо додати білкову складову, то страва вийде не тільки смачним і корисним, але ще і ситним. Пропоную рецепт оригінального салату з курячою печінкою, маринованою цибулею і малосольні огірком. Саме маринована цибуля додасть пікантності цій страві. Завдяки маринаду цибуля не буде гірчити, і стане приємним на смак. Куряча печінка в салаті вийде м’якою і ніжною, без гіркоти.
Складові:
- відварна куряча печені – 300 г
- цибуля шалот – 3 шт.
- яблучний оцет – 25 мл
- очищена вода – 0,5 склянки
- цукор – 2 ч. л.
- сіль – 1 ч. л.
- картопля (середній) – 2-3 шт.
- морквина (велика) – 1 шт.
- курячі яйця (круто) – 2 шт.
- маринований (свіжий) огірок за смаком
- сметана (майонез) за смаком
приготування
На підготовчому етапі вам знадобиться відварити курячу печінку. Відваріть печінка в підсоленій воді протягом 10-15 хвилин. Можна додавати трави або спеції в бульйон, щоб печінка вийшла ароматної. Відкиньте готову печінку на друшляк, а потім подрібніть на крупній тертці після охолодження.
Замаринуйте цибулю шалот для салату. Для цього в піалу всипте цибулю, тонко нарізаний кільцями. Сорт цибулі може бути будь-яким – це не так важливо в цьому рецепті.
Змішайте яблучний оцет з водою, додайте сіль, цукор і залийте цибулю. Залиште лук маринуватися на 10 хвилин.
Відварені овочі та яйця очистіть, потім натріть на тертці. Тут вам можуть стати в нагоді рекомендації по варінні яєць. На тарілку для подачі встановіть кільце (у мене воно вирізано з пляшки). Першим шаром викладіть картоплю і ущільните виделкою. Промазуйте всі верстви сметаною або майонезом.
Маринована цибуля відіжміть і викладіть на перший шар з картоплі.
Наступним шаром викладіть терту курячу печінку, додайте сметани.
Маринований тертий огірок відіжміть від рідини (розсолу) і викладайте наступним шаром. Ось ідін з рецептів маринованих огірків.
Білки і жовтки рекомендую натирати на дрібній тертці. Білок і жовток рекомендую викладати не упереміш, а окремими шарами. Цей шар у нас буде з білка.
Потім додайте шар тертої моркви і змастіть майонезом або сметаною.
І завершальний шар буде з жовтка.
- Знімайте кільце і прикрашайте салат свіжою зеленню. Краї тарілки акуратно витирайте серветкою, щоб прибрати крихти салату. Подавайте салат порційно.
З повагою Ельбі.