Закуску з пшеничної крупи і свіжих овочів раджу включити в осіннє меню. Уявіть – за вікном похмуро і дощитиме, а у вас на вечерю в тарілці сонячні кульки ізраїльського кускусу упереміш з яскравими сезонними овочами. Темно-зелений хрусткий цукіні, білий соковитий лук, міцні помідори і ароматні листочки лілового базиліка – веселка кольорів, ароматів і смаків!
Інгредієнти на 2 порції:
- цукіні або молодий кабачок – 1 шт. маленький
- помідор стиглий – 1 шт. великий
- цибуля білий / червоний – 1 шт.
- базилік свіжий ліловий + зелений
- оливкова олія – 1-2 ст. л.
- часник і чилі – за бажанням
- сіль + перець мелений – по щіпці
- кускус ізраїльський «ПТІТ» – 100 г.
Як приготувати теплий салат-закуску з цукіні і кускусу:
- Для салату необхідно відварити в мультиварці або на плиті в сотейнику пшеничну крупу. Рекомендую вибрати великий ізраїльський кускус ПТІТ.
- Всі овочі помити і очистити за потребою. Помідор розрізати навпіл, ложкою видалити томатну м’якоть з соком, а потім нарізати на часточки або кубики. Цукіні або молодий кабачок перетворити в брусочки / кружечки – як вам подобається. Цибулину дрібно порубати, часник розчавити ножем або видавити через Часничниці.
- На гарячу сковороду з маслом висипати спочатку цибулю (+ часник за бажанням) і цукіні, смажити на середньому вогні протягом 2-3-х хвилин. Потім додати помідори і зелень. Цукіні, як і баклажани, дуже люблять масло, тому в процесі приготування можна раз-другий скропити інгредієнти оливковою / соняшниковою олією.
- Загальний час термічної обробки цукіні з овочами становить не більше 10-ти хвилин. Молоді кабачки мають тонку шкірку і ніжну м’якоть, які швидко готуються. В кінці смаження овочі посипати сіллю і меленим перцем (або кільцями свіжого перцю чилі).
- Готовий кускус ізраїльський розкласти в порційні тарілки, зверху додати щедру порцію обсмажених цукіні з цибулею, помідорами і базиліком. Теплий салат-закуску скропити лимонним соком і оливковою олією хорошої якості.
- У своїй тарілці всі інгредієнти салату рекомендується змішати. Тепер ви можете насолодитися смаком простий закуски, в якій горошинки ізраїльського кускусу ідеально поєднуються з шматочками цукіні, помідори і листочками базиліку. Приємного вам апетиту!
Господині на замітку:
- Якщо у вас немає соусного кабачка, його можна замінити цвітною капустою або брокколі.
- Кускус вийде смачніше, якщо крупу варити на бульйоні, а в готову страву додати шматочки обсмаженого або відвареного м’яса.
готувала Eva Adamova