Справжня жінка, як то кажуть, з «нічого» зможе зробити салат, скандал і зачіску. А я б до списку умінь додала ще один пункт: віртуозна господиня здатна навіть кабачки перетворити в ароматні і солодкі ананаси. Приготуємо кабачки як ананаси на зиму в солодкому сиропі.
Чудовий овоч кабачок має ніжний нейтральним смаком, тому його з легкістю можна перевтілювати в різні страви – від закусок до десертів. Все залежить від добавок і супутніх компонентів.
Для тих, хто любить кулінарні експерименти, прекрасно підійде приготування такого ароматного солодкого страви, як ананаси з кабачків в сиропі. Крім того, що це неймовірно смачно, кабачки дійсно стають схожі на шматочки ананасів і ви не відрізните магазинний варіант ананасів в сиропі від приготованих на вашій кухні «помилкових» ананасів з кабачків.
Така консервація прекрасно зберігається в банках до зими і може використовуватися, як і звичайні придбані ананаси в сиропі: для прошарку тортів, пирогів, випічки з листкового тіста, салатів і т.д. Спробувавши такий ексклюзивний рецепт одного разу, ви назавжди впишіть його в свою книгу рецептів для того, щоб створювати це золотисте ласощі з року в рік!
Складові:
- кабачки – 1 кг
- ананасовий сік – 300 мл
- цукровий пісок – 300-350 г.
Спосіб приготування
- Ананасовий сік влийте в каструлю, казан або іншу ємність з антіріпрігарним покриттям і помістіть її на мінімальний вогонь для закипання. В цей час кабачки очистіть від шкірки, якщо ви використовуєте в рецепті злегка постарілі плоди. Якщо ж плоди молоді, то шкірку знімати за допомогою Овочечистка необов’язково.
- Наріжте кожен кабачок шайбочками не ширше 1 см, а потім кожну шайбу наріжте на 8 шматочків, щоб вийшли трикутнички. Це легко зробити, якщо нарізати їх спочатку по вертикалі і горизонталі, а потім 4 шматочки по діагоналі з двох сторін. Помістіть всю нарізку в ємність до закипілої ананасовому соку.
- Всипте відразу ж і цукровий пісок. Як слід перемішайте всі інгредієнти між собою і млоїте їх протягом 20 хвилин на середньому вогні після закипання. Саме 20 хвилин, а не 5 або 7 хвилин, як радять інші кулінари, так як кабачки – овоч примхливий і при недовгою термічній обробці може заграти. Якась частина рідини випарується за цей час, а кабачки придбають бурштиновий колір! Консервація стане більш золотистої в процесі охолодження.
- У підготовлену і ошпарену окропом банку викладіть шматочки ананасів і залийте їх солодким сиропом. Він дуже смачний і ароматний – в блюдо навіть не потрібно додавати лимонну кислоту або лимонний сік, так як в ананасовому соку або нектарі вже присутня кислинка.
- Законсервуйте банки з вмістом за допомогою гарячої кришки і переверніть верх дном для охолодження.
- Після охолодження перенесіть консервацію з ананасами з кабачків в прохолодне місце, дістаючи їх у міру необхідності. Приємного вам апетиту!
- До речі, якщо порівнювати не тільки за смаковими якостями, а ще й за собівартістю, то така солодка консервація виходить куди більш бюджетної, ніж банку магазинних ананасів в сиропі!
Господині на замітку:
- Кабачки під ананаси можна готувати з додаванням 2-3 столових ложок стиглої обліпихи. Виходить насичений смак з приємним ароматом.
- Якщо вам подобається салат з куркою і ананасами, тепер ви його можете готувати з додаванням консервованих кабачків під ананаси.