Для приготування смачного домашнього повидла з груш в мультиварці можна використовувати навіть ті плоди, які не хочеться їсти – м’які, перезрілі, трохи прим’яті і не дуже соковиті.
Хто з нас не любить повидло? Смак його знайомий всім ще з дитинства. Намазуєш шматочок хліба товстим шаром грушевого, яблучного або сливового повидла, наливаєш склянку молока і поглинаєш все це з превеликим задоволенням! А які смачні пироги, здобні рулети і булочки виходять з домашнім повидлом ?! Тому, я вважаю просто необхідно заготовити пару баночок цих ласощів на зиму для своєї сім’ї.
Зараз я згадую, як раніше моя бабуся готувала з садових яблук повидло і, зізнаюся чесно, мене кидає в тремтіння. Це був нереально трудомісткий процес: проварити яблука, а потім протерти крізь металеве сито. Або потрібно було крутити яблука через м’ясорубку, як в цьому рецепті яблучного повидла. Часу йшло на це багато. Зараз, в наш 21 століття все змінилося. У нашому розпорядженні є сучасні гаджети, які прискорять і спростять задачу з заготівлею грушевого (і не тільки) повидла.
Хочу запропонувати рецепт приготування грушевого повидла в мультиварці. Я використовую мультиварку Philips hd3037, з об’ємом чаші 4л. Також нам потрібно погружной блендер.
Складові:
- 1 кг груш
- 0,6 кг цукру
- сік ½ лимона
- 150 г води.
Процес приготування:
Груші ретельно миємо. Видаляємо підгнилі і пошкоджені частини, вирізаємо серцевини і нарізаємо на 4-6 частин. У вас повинно вийти 1 кг вже очищених і нарізаних груш. Всипаємо їх в чашу мультиварки і додаємо 150 мл води.
Закриваємо кришку приладу і включаємо режим ВАРКА на 10 хвилин. Груші прокипіла 10 хвилин, стали дуже м’якими і тепер ми їх подрібнити в пюре за допомогою погружного блендера. Робимо це дуже акуратно, щоб не пошкодити покриття чаші. У вас повинно вийти однорідне пюре.
Тепер, всипаємо цукор, додаємо сік половини лимона і перемішуємо.
Встановлюємо прилад в режим ВИПІЧКА на 45 хвилин.
Кришку мультиварки не закриваємо, адже нам потрібно, щоб вся зайва рідина випарується. Періодично помішувати повіло. Я уварювала близько 40-45 хвилин. Можливо, вас влаштує результат і густота повидла вже через 25-30 хвилин.
Пам’ятайте, гаряче повидло рідке! При охолодженні воно сильно густіє.
Наше грушеве повидло готове! Залишається розкласти його по стерилізованим банкам і закрити стерилізованими кришками. Повидло зберігаємо в погребі чи холодильнику. Смачного!
Господині на замітку:
- Якщо у вас немає блендера, подрібніть варені шматочки груші, розім’явши їх за допомогою звичайної товкучки.
- Для додання додаткового смаку і аромату, в повидло при варінні можна додати апельсиновий сік, 1-2 столові ложки тертої цедри лимона.
Автор: Олена Крапівіна