Желтохвост ще можна зустріти в магазинах під назвою лакедра. Це дуже смачна морська риба, яка за смаком трохи нагадує тунця і скумбрію.
У желтохвост є свій особливий аромат, а її багате корисними ненасиченими жирами м’ясо під час приготування стає дуже ніжним, хоча і зберігає пружність і структуру. У Лакедра мало кісток, що також грає на користь залучення її в страви на наших кухнях, адже мало який господині захочеться довго возитися з чищенням. До речі, цю рибу вважають делікатесної. Її можна запікати, смажити на грилі, тушкувати, солити, а в Японії з неї готують різні види суші. Давайте приручити цього хижака у себе на кухні! Будемо готувати желтохвост по-сицилійський, а це значить з помідорами, оливками і часником. Аромати цих овочів доповнять рибу, а помідори зроблять її ще більш ніжною і соковитою.
Кухня: Італійська.
Складові:
- 1 непотрошеную тушку желтохвост – 600-700 г
- 4 невеликих м’ясистим помідора
- 1 лайм
- 1 банку оливок без кісточок
- 1 зубчик часнику
- сіль перець
- по 0,5 ч. ложки сушених чебрецю і орегано
- оливкова олія.
приготування
Рибу краще брати саме непотрошеную, тому що в такому вигляді вона не піддавалася кільком заморозків. Обробити її не складе труднощів. Спершу необхідно розморозити тушку желтохвостіка. Краще залишити її розморожувати на ніч в холодильнику, щоб процес йшов повільно. Зніміть луску, дістаньте нутрощі і вимийте рибу. Відріжте голову і зніміть філе ножем уздовж хребта. Голову і хребет не викидайте – з них можна приготувати бульйон або відмінний суп.
Перевірте, чи всі кістки вийняті. Розділіть філе на порційні шматки.
У каструлі з товстим дном нагрійте оливкову олію і покладіть туди желтохвост шкірою вниз.
Поки присмажується риба, дрібно порубати оливки.
Часник очистіть і роздушіть ножем.
Помідори наріжте часточками.
Коли риба стане білою по краях, це означає, що прийшов час додавати овочі.
Всипте оливки, часник, помідори.
Посоліть і поперчіть, додайте чебрець і орегано. Акуратно розподіліть овочі зверху, створюючи як би шапку.
Розріжте навпіл лайм, вичавіть сік і полийте їм рибу з овочами.
Зменшіть до мінімуму вогонь, накрийте блюдо кришкою і тушкуйте 15-20 хвилин до тих пір, поки помідори не стануть м’якими.
Подавайте желтохвост з овочами, з якими він гасився, прикрасивши кружечками лайма. І не забудьте полити блюдо соком. Смачного!