Приготуємо пісочне тісто з печива. І на його основі спечемо чізкейк з цитрусовими.
Якщо влітку ми готували сирний чізкейк з ягодами, то взимку, напередодні Нового Року та Різдва, напрошується приготування чізкейку з апельсинами. І ще дозволю собі спростити процес приготування пісочного тіста – буду використовувати для основи готове пісочне печиво, куплене в магазині.
Складові:
корж:
- 350 г покупного пісочного печива
- 160 г вершкового масла
- 75 г очищених від шкаралупи волоських горіхів
крем:
- 2/3 склянки цукру
- 300 г м’якого сиру
- 250 г рікотти
- 3 яйця
- 100 г сметани 25% жирності
- 2 ст. ложки крохмалю
- сік половини апельсина
- 2 ст. ложки сиропу, що залишився від варіння апельсина
прикраса:
- ½ апельсина
- 2 ст. ложки цукру
- 2 с. ложки води.
приготування
- Дрібне печиво покладіть в блендер разом з волоськими горіхами (велике попередньо поламайте на шматочки). Приготуйте з суміші дрібну крихту.
- Додайте вершкове масло кімнатної температури, нарізане невеликими шматочками. Розітріть інгредієнти, щоб вийшло крошкообразную тісто.
- Викладіть пісочне тісто в роз’ємну форму і змоченими в холодній воді руками сформуйте корж з бортиками на 2/3 висоти. Випікайте до напівготовності в духовці, розігрітій до 150 градусів (близько 15 хвилин).
- Для прикраси чизкейка приготуйте апельсини в сиропі. Наріжте апельсин полукружьями, складіть в невелику каструльку, влийте воду і засипте цукром. Уварите протягом 15 хвилин на мінімальному вогні, періодично перевертаючи апельсини. Дістаньте з каструлі просочені сиропом фрукти і викладіть остигати на тарілку.
- Приготуйте сирний крем. Для початку збийте міксером до пишної піни яйця з цукром. Додайте в суміш сир, Рікотта і сметану, всипте крохмаль. В останню чергу відіжміть сік з половини апельсина, додайте апельсиновий сироп і віночком перемішайте крем.
- Викладіть крем на корж, поверхня прикрасьте апельсиновими часточками. Щоб не «втопити» їх в сирної маси, використовуйте вилку. Випікайте апельсиновий чізкейк 40-45 хвилин при температурі 180 градусів на режимі нагріву «верх-низ».
- Після відключення духовки відкрийте дверцята і залиште пиріг всередині ще на годину. Дайте чізкейк з апельсинами охолонути при кімнатній температурі, а потім помістіть його ще на 2-3 години в холодильник.
- Ця вишукана випічка подається добре охолодженою до чорного чаю або натуральної кави з вершками. Чізкейк з сиру з апельсинами стане ідеальним десертом для будь-якого торжества в теплому сімейному колі: дня народження, Нового року або Різдва.