Печериці є одними з найпопулярніших видів грибів. Надаємо п’ять нескладних варіантів, як приготувати салат «Лісова поляна» з печерицями. Цей сорт завжди у вільному доступі і ціна на нього розумна. Для любителів готувати цікаві страви, пропонуємо також ознайомитися з рецептами салату черепаха. Страви в формі морського мешканця з чорносливом або куркою, сподобаються не тільки дорослим, але й діткам.
Салат лісова галявина з печерицями
Один з найпростіших рецептів в кулінарії. Тут непотрібно нічого готувати заздалегідь. Салат з тих, що до душі багатьом господиням – порізати, з’єднати, перемішати, заправити і їсти подано!
Перелік продуктів:
- 1 банка консервованої квасолі;
- 1 банка консервованої кукурудзи;
- 1 банка маринованих шампіньйонів;
- 2 великих томата;
- 1 пучок зелені;
- 1 невелика цибулина;
- 200 мл майонезу.
Салат рецепт лісова галявина:
- Відкрити банку з грибами, злити вміст на друшляк. Коли рідина стече, печериці подрібнити.
- Відкрити банку квасолі. Злити рідину.
- Теж саме повторити з консервованою кукурудзою.
- Томати вимити й обсушити. Далі необхідно овочі бланшувати.
- Очищені помідори порізати невеликими кубиками.
- Цибулину очистити від шкірки, вимити від соку, який виділився на зрізі і дрібно порубати гострим ножем.
- Зелень вимити, струсити і дрібно порубати гострим ножем або кухонною сокиркою.
- З’єднати томати, 2/3 кукурудзи, 2/3 грибів, квасоля, зелень і цибулю в одному посуді.
- Заправити продукти майонезом і приправити спеціями. Перемішати. Зверху прикрасити кукурудзою, листям зелені та грибами.
- Можна відразу подавати до столу.
Порада: якщо салат готується не «похапцем», то можна заздалегідь замочити квасолю і потім зварити. Так буде смачніше.
Салат лісова галявина з грибами в тарталетках
Ситний салат на цей раз буде поданий в тарталетках. Кошики з тіста можна приготувати самим або купити в супермаркеті / кондитерської. Начинкою буде куряче м’ясо, морква, печериці – і все це заправлено домашнім, смачним майонезом на жовтках!
Перелік продуктів:
- 200 грам курячого філе;
- 300 грам свіжих печериць;
- 150 грам морквини по-корейськи;
- 200 мл майонезу;
- 6-8 тарталеток.
Рецепт салату лісова галявина з грибами:
- Відварити курячу грудку. Спочатку необхідно вимити філе і очистити від непотрібної шкіри, прожилок і плівок за допомогою гострого ножа.
- Далі знову вимити і опустити в сотейник з водою. Вода повинна покривати м’ясо на кілька сантиметрів. З моменту закипання води засікти півгодини.
- Додати до м’яса кілька горошин чорного перцю і лавровий лист. Так смак буде краще. Також під час варіння потрібно знімати сіру пінку, яку виділяє філе.
- Через тридцять хвилин воду можна злити і почекати, поки грудка охолоне.
- Остигнуло м’ясо нарізати дрібними кубиками.
- Гриби очистити і нарізати тонкими слайсами. Чи не мити!
- Обсмажити на підігрітому маслі до готовності. За смаком додати спеції.
- З’єднати морква по-корейськи, курку і гриби. Заправити майонезом і перемішати.
- Готовий салат викласти в тарталетки і подавати відразу, поки тісто не розмокнуло.
Для тарталеток:
- 200 грам борошна;
- 100 грам маргарину кімнатної температури;
- 1 курячий жовток;
- 15-30 мл води;
- 2 грами солі.
готування:
- З’єднати сіль з борошном.
- Жовток збити з цукром.
- Дрібно нарізати маргарин.
- З’єднати всі три компоненти і вимішати тісто.
- Потихеньку, маленькими частинами додати воду.
- Прибрати тісто в холодильник на півгодини.
- Через півгодини почати розгортати тісто. Пласт не повинен бути товщі 3 мм.
- Викласти холодну тісто в форми, які заздалегідь підготовлені.
- Прибрати форми з тестом в холодильник ще на тридцять хвилин.
- Випікати 15-20 хвилин при 210 градусах.
- Перед випічкою проколоти тісто в декількох місцях, щоб уникнути здуття.
Для майонезу на жовтках:
- 2 курячих жовтка;
- 2-3 мл гірчиці;
- 105-110 мл соняшникової олії;
- 2-3 грами солі;
- 2-3 грами цукру;
- 15 мл соку лимона / столового оцту.
готування:
- Майонез буде найзручніше збивати занурювальним блендером в чаші.
- Для цього з’єднати жовтки, сіль, гірчицю і цукор. Добре збити.
- До однорідної маси тонкою цівкою додавати масло, не перестаючи збивати.
- Можна додати трохи більше масла або трохи менше.
- Коли однорідність досягнута, влити сік лимона або оцет.
- Знову збити до однорідності.
- Майонез готовий!
Лісова поляна салат з печерицями
Сардина є джерелом величезної кількості корисних речовин. В першу чергу це риб’ячий жир! А ви задумайтеся, зараз 10 м’яких капсул коштують шалені гроші. А тут і користь і салатик …
Перелік продуктів:
- 300 грам свіжих печериць;
- 100 грам листя салату;
- 50 грам сиру;
- 1 банка сардин;
- 1 середня морква;
- 1 невелика цибулина;
- 2 курячих яйця;
- 1 маринований огірочок;
- 150-200 мл майонезу.
Рецепт лісова галявина салат:
- Гриби не мити! Очистити капелюшки і ніжки. Нарізати тонкими слайсами.
- Морква вимити й обсушити. Очистити коренеплід від шкірки і натерти на тертці.
- Цибулину також очистити від шкірки, промити від виділився соку при зрізі.
- Нарізати цибулину гострим ножем на дрібні кубики.
- Обсмажити на розігрітій з маслом сковороді морква з цибулею до повної готовності.
- Листя вимити й обсушити. Дрібно нашаткувати ножем або порвати руками.
- Яйця відварити до твердого жовтка.
- Злити окріп з яєць і залити холодною водою.
- Через хвилин 10 яйця охолонуть. Можна очистити їх від шкаралупи і розім’яти виделкою.
- Відкрити сардини і злити рідину. М’ясо теж розім’яти виделкою.
- Огірок позбавити від «Попок» і нарізати тонкою соломкою.
- Сир натерти на тертці.
- Далі – збірка салату, не забувайте всі продукти змащувати соусом: салат; печериці; яйця; огірки; сардини; морква з цибулею; сир і жовтки.
- Кожен шар при необхідності приправити спеціями.
- Готовий салат прибрати в холодне місце хоча б на годину.
Важливо: в нашому рецепті гриби використовуються в сирому вигляді. Це абсолютно допустима норма. Але при бажанні ви можете обсмажити печериці на сковороді, перш ніж додавати в салат.
Салат лісова галявина рецепт з печерицями
Чи чули ви коли-то про заправку Голландез? Або іншими словами, про сирному соусі. Куди б ви його не додали, блюдо стане тільки краше і смачніше. У цьому рецепті в компанії свіжих овочів, грибів і курячого філе, заправка Голландез стане вашим фаворитом.
Перелік продуктів:
- 500 грам курячого філе;
- 500 грам печериць;
- 200 гр. квасолі;
- 3 свіжих огірочка;
- 2 скибочки хліба;
- 300-400 мл заправки.
Салат лісова галявина рецепт класичний:
- Курку вимити й обсушити. Очистити від шкіри, прожилок і плівки за допомогою гострого ножа.
- Знову вимити і нарізати кубиками.
- Обсмажити м’ясо на розігрітій з маслом сковороді.
- Гриби очистити, вимити. Опустити в сотейник з холодною водою і відправити на плиту.
- З моменту закипання відварювати печериці близько десяти хвилин.
- Злити готові гриби на друшляк, порізати кубиками.
- Огірки помити, висушити. Порізати в шматочками.
- Квасоля злити з банки на друшляк, дочекатися поки стече зайва рідина.
- Хліб нарізати і відправити сушитися в духову шафу.
- Стежити за сухарями, щоб не підгоріли.
- З’єднати курку, гриби, квасоля і огірки.
- Додати теплий сирний соус, перемішати і подавати!
Для заправки:
- 150 грам вершкового масла;
- 3 курячих яйця;
- 15 мл води;
- 15 мл соку лимона;
- 2 грами солі.
готування:
- Розділити масло на 3 шматки: 15 грам, 15 грам і 120 грам.
- Розтопити третій шматок на маленькому вогні і прибрати в сторону.
- Відокремити білки і жовтки. Жовтки збивати 60 секунд (до густоти).
- Додати в них воду, лимон і сіль. Збивати ще 30 секунд.
- У жовтки додати одне маленьке масло і все разом поставити гріти на водяній бані (температура якої вже 60 градусів).
- Збивати дві хвилини до тих пір, поки жовтки НЕ будуть консистенції крему. Вони повинні знову стати густими.
- В густу масу додати другий шматочок масла (15 грам). Збити крем.
- В жовткову масу додати розтануло масло дуже маленькими партіями і потихеньку перейти в тоненьку цівку.
- Приправити сирний соус до смаку, дати трохи соку лимона.
- Використовувати за призначенням.
Порада: якщо соус сильно загус, розбавити його гарячою водою, молоком, бульйоном (15-25 мл).
Лісова поляна салат з квасолею
Щось свіженьке і корисне ніколи не завадить в щоденному раціоні. Тут ми розглядаємо стручкову квасолю з обсмаженими грибами і листям салату. Смачно і просто!
Список інгредієнтів:
- 1 качан Айсберга;
- 200 грам печериць;
- 200 грам стручкової квасолі;
- 2 цибулини;
- Оливкова олія.
Салат лісова галявина рецепт:
- Гриби почистити і порізати слайсами. Надіслати на сковороду, розігріту з маслом.
- Підсмажити печериці до повної готовності.
- Стручкову квасолю викласти на сковороду і приправити спеціями. Злегка обсмажити.
- Цибулю почистити, помити і нарізати півкільцями.
- Листя Айсберга обполоснути, порвати на дрібні шматочки.
- З’єднати всі компоненти, заправити олією оливи і подавати!
Готувати печериці смачно і просто. Цей сорт грибів їстівний в будь-якому вигляді і доступний круглий рік. Намагайтеся готувати їх частіше і прикрашати ваші будні новими салатами!