Салати «Під шубою» – це вже далеко не нове, добре всім знайоме блюдо. Правда, готувати його прийнято і до сих пір з оселедцем. Але мало кому відомо, наскільки оригінальним і ще більш смачним воно виходить з грибами. Саме грибний варіант можна по праву назвати особливим, вишуканим і просто дивно смачним.
Рецепт шуби з оселедцем, куркою і грибами
Одна з вдалих і дивовижних варіацій «Шуби» – зі смаженими грибочками і курячим м’ясом. Саме з такими продуктами досягається ідеальний результат. Блюдо набуває просто незабутній смак, а при цьому ще і зовсім не обтяжує шлунок.
Склад оселедця під шубою:
- пара картоплі;
- 150 гр. свіжих грибочків;
- 1 цибулина;
- пара курячих яєць;
- 100 гр. сиру;
- 150 гр. м’яса курячого;
- 100 гр. майонезу;
- четвертина ч. л. солі.
Як приготувати салат під шубою:
- Картопля відразу ж необхідно відварити, після чого остудити і почистити. Уже після очищення його нарізають на маленькі кубики.
- Відварюються у звичайній воді і яйця, після чого їх потрібно залити холодною водою для того, щоб вони охололи і легко потім чистилися. Коли яйця вже стали зовсім холодними, їх очищають і теж нарізують кубиками оптимального розміру.
- Грибочки спочатку миються, після чого подрібнюються і прожарюються.
- Курку, природно, потрібно відварити і залишити остигати. У холодному вигляді вона теж дрібно нарізають.
- Лук очищається і потім нарізається. Уже подрібненим він прожарівается.
- Сир рекомендується спочатку охолодити і тільки після цього натерти.
- Залишається викласти всі компоненти в салатник шарами. Обов’язково просочувати їх майонезом і трохи підсолювати.
- Оселедець під шубою шари: спочатку викладаються грибочки.
- Потім курка і цибулю.
- Вже після цього йде картопля і яйця.
- А завершальним в цій композиції виступає сир.
Порада: всі без винятку листкові салати потрібно готувати за кілька годин до передбачуваної подачі. Щоб просочитися майонезом, їм просто необхідно пару годин настоятися в холодильнику.
Оселедець під шубою з грибами
Здивувати оточуючих абсолютно новим і смачним блюдом можна просто приготувавши ось таку імпровізовану «Шубу». На перший погляд може здатися, що в ній немає нічого особливого і тим більше привабливого. Але тільки спробувавши його вже неможливо відірватися. З’їдається він просто блискавично.
Будуть потрібні:
- пол кг. свіжих грибочків;
- 1 цибулина;
- 3 яйця;
- 30 гр. лушпиння зелені;
- 150 гр. сиру;
- 3 солоних огірочка;
- 150 гр. майонезу.
Оселедець під шубою як готувати:
- Гриби треба ретельно перебрати, помити і нарізати на невеликі шматочки. Уже подрібненими вони обсмажуються на сковороді разом з очищеним і подрібненим цибулькою.
- Яйця і картоплю відварюються, повноцінно студії і потім тільки очищаються, і натираються.
- Зелень цибулі особливо ретельно промивається і як можна дрібніше робиться.
- Огірки і сир теж використовуючи терку потрібно подрібнити.
- Далі залишається найпростіше – викласти всі продукти в блюдо, обробляючи їх майонезом.
- Першим шаром є гриби і цибулю.
- Далі черга за картоплею.
- На картопля поміщається цибулю і слідом огірки.
- Залишається лише викласти яйця і сир.
- Окрасою може виступити і зелень цибулі, і яйця, і будь-які інші продукти, тут вже є де розгулятися фантазії господині.
Порада: щоб салатик не вдався неабияк прісним, кожен шар, за винятком огіркового бажано трохи підсолювати. Тільки варто бути обережнішими, адже пересолити його теж не складно.
Як зробити салат шуба – рецепт
Відмінність цього салату від класичного виключно в заміні оселедця на мариновані грибочки. Від це блюдо стає більш вишуканим і неймовірно ніжним. Гриби, які ось тільки що були в пряному маринаді, просто неймовірно поєднуються з настільки простими компонентами.
Будуть потрібні:
- пара картоплі;
- пара буряків;
- 1 морква;
- пара курячих яєць;
- 1 цибулина;
- 300 гр. груздів в маринованому вигляді;
- 100 гр. майонезу;
- чверть ч. л. солі.
Традиційна оселедець під шубою:
- Картопля з морквою і буряком відразу відварюється, повноцінно студії і очищається. Всі овочі натираються.
- Яйця в трішечки підсоленій воді відварюють, студії та чистять. Подрібнюються вони так само саме, як і овочі.
- Гриби дістаються з банки і дуже-дуже дрібно нарізати.
- Очищається і також дрібно нарізають цибулю.
- Першим шаром в салатник викладається і картопля і обробляється, як і всі наступні компоненти, майонезом.
- Потім йдуть ароматні грибочки і цибулю.
- На цибулю перекладаються всі подрібнені яйця.
- Як того передбачає класика, викладається морква і буряк.
Важливо! Грибочки потрібно нарізати так дрібно, наскільки це взагалі можливо. Якщо полінуватися і недостатньо добре їх подрібнити, то готовий продукт вийде не приємний і ніжних, а досить грубий, а шари будуть надто вже контрастними.
Оселедець під лисячій шубою – рецепт
Всі компоненти цього салату – легкодоступні і всім відомі. Але це не заважає оселедця під лисячій шубою здивувати всіх без винятку своїм незабутнім смаком і чудовим зовнішнім виглядом. Це дивовижне, вишукане творіння просто вразить і змусить про нього ще дуже довго згадувати з натхненням.
Будуть потрібні:
- 200 гр. грибочків;
- пара картоплі;
- пара моркви;
- 1 цибулина;
- 3 яйця;
- 100 гр. майонезного соусу;
- четвертина ч. л. солі;
- 3 ст. л. масла;
- 1 гілочка петрушки.
Готуємо оселедець під лисячій шубою:
- Картоплю і моркву потрібно вимити і відварити. Після варіння просто остудити, очистити і натерти.
- Яйця теж першим ділом відварюються, потім в холодній воді студії і чистяться. Їх також, як і овочі необхідно подрібнити.
- Гриби слід перебрати, промити і нарізати на зовсім маленькі шматочки.
- Лук обов’язково очищається і подрібнюється на дрібні пластинки, після цього змішується з грибами.
- Цибулю і гриби прожарюються на гарячій сковороді.
- Нам буде потрібно форма для оселедця під шубою. У салатну форму або саморобний її аналог з баклажки викладаються яєчні білки і просочуються майонезом. Решта продукти теж повинні покриватися шаром цього соусу.
- На білки помістити потрібно морква, а слідом прожаренние грибочки.
- На гриби необхідно викласти картоплю і жовтки.
- Прикрасити готовий салатик потрібно зеленню і залишається лише прибрати форму.
Порада: Черговість шарів в цій страві не є принциповою. Наприклад, можна останньої викласти моркву і салатик буде як би захований під руденькій шубкою лисички. За рахунок цього і готовий продукт буде більш оригінальний, і нічим не бути схожим на класичний варіант з оселедцем.
Салат «Під шубою» з грибами і авокадо
Вегетаріанський, трохи екзотичний салат з додаванням авокадо – це оригінальний і неймовірно смачний шедевр, здатний підкорити серця навіть найбільш вимогливих і вишуканих гурманів. Неймовірний аромат, що поєднується з неперевершеним смаком – ось особливість страви, яке пропонує дана рецептура.
Будуть потрібні:
- 200 гр. печериць маринованих;
- 200 гр. картоплі;
- 200 гр. моркви;
- 200 гр. буряка;
- 1 цибулина;
- 1 авокадо;
- 1 огірочок маринований;
- 150 гр. майонезу.
Як приготувати салат шуба:
- Грибочки потрібно акуратно висипати з баночки на примітивний друшляк і трошки почекати, щоб з них стік весь маринад. Уже звільнивши їх від цієї рідини грибочки необхідно просто нарізати на зовсім невеликі, приблизно однакові шматочки.
- Коренеплоди слід помістити в каструлю з водою і відварити до готовності. Краще буряк помістити в окремий посуд, адже вона може надати іншим овочам непривабливу забарвлення.
- Відварені і вже остиглі продукти акуратно очищаються і використовуючи терку подрібнюються.
- Лук очищається від жовтої цибулі і використовуючи ніж нарізаються на пластинки зовсім невеликого розміру. Щоб він не сильно гірчить, його краще ненадовго залити окропом і настояти.
- Огірочки готуються взагалі просто – їх дуже дрібно нарізають. Кубики повинні бути зовсім крихітні.
- Авокадо спочатку розрізається на рівні частини і з нього дістається кісточка. Уже позбавивши екзотичний плід від серцевини його потрібно натерти.
- Залишається лише викласти все шару і обробити кожен без винятку майонезом. Насамперед в форму поміщається картопля.
- На картопля рівненько розташовується цибулю, а на нього гриби.
- Грибний шар закриває картопля і морква.
- На морква висипаються подрібнені огірочки і авокадо.
- Завершальною в цій композиції, природно, виступає буряк.
Важливо! Гриби для салату можна вибирати будь-які, зовсім не обов’язково використовувати саме печериці, якими завалені полиці супермаркетів. Солоні лісові екземпляри додадуть готовому блюду чудовий аромат і дивовижний, незвичайний смак.
Торт оселедець під шубою – це відмінне рішення не тільки для справжніх цінителів грибних страв. Це легкий, поживний і шалено смачний салат, який неодмінно сподобається і прихильникам вегетаріанської кухні, і просто тим, хто розбирається в хороших стравах. Адже з цим продуктом як в смаженому, так і маринованому, і солоному вигляді блюдо виходить особливим, кожен раз зовсім новим, неповторним і справді незабутнім. Приготувати настільки вишуканий кулінарний шедевр під силу кожному, адже він не вимагає тривалої підготовки і не може викликати абсолютно на будь складнощів.
Оселедець під шубою канапе – відмінний варіант, як впоратися з ситуацією, коли гості вже буквально на порозі, а пригостити їх до ладу і нічим. Приголомшливе рішення – це як раз і будуть грибочки, дбайливо закутані в «шубку». Сама ж ця «шубка» теж може бути найрізноманітнішою і зовсім не бути схожим на класичну. Відмінним рішенням можуть стати і овочі, і сир, і навіть фрукти, які чудово поєднуються з основним компонентом.
Для цінителів оселедця під шубою, пропонуємо приготувати оселедець з яйцем під шубою, скумбрію під шубою, оселедець з сиром, і царську шубу.