Традиційний рецепт «Оселедець під шубою» є частим гостем на святковому столі. Без неї дуже важко уявити собі будь-яке свято. Але іноді так хочеться відійти від стандартів і побалувати себе чимось новим, незвичайним.
Рецепт салату «Під шубою» можна вдосконалити і приготувати по-новому. При цьому змінюються не тільки складові, а й саме оформлення, незмінним залишається тільки те, що викладаються всі продукти виключно у вигляді шарів.
Як зробити салат шуба за новим – ми розповімо сьогодні в своїй статті.
Салат під шубою по-новому
Рецептура, по правді, не сильно відрізняється від оригінальної, але тим не менше в ній додані деякі продукти, які дозволяють домогтися ще більш ніжного смаку і вишуканості. Оселедець під новою шубою займе гідне місце серед варіацій «Шуби».
Будуть потрібні:
- пара буряків;
- 1 морква;
- пара картоплі;
- пара курячих яєць;
- 1 цибулина;
- 1 оселедець;
- 1 яблуко;
- пара ст. л. каперсів;
- 30 гр. петрушки;
- 150 гр. майонезу;
- пара ст. л. зернистої гірчиці;
- 1 ст. л. масла.
Шуба салат по-новому:
- Картопля, буряк і морква насамперед потрібно відварити, дати їм самостійно охолонути і тільки потім очистити. Очищеними овочі використовуючи терку подрібнюються.
- Оселедець потрошити, у неї відрізається голова, знімається шкірка і видаляються абсолютно всі кісточки. Тільки вже отримане філе дрібно нарізають.
- Лук очищається від жовтої цибулі і як можна дрібніше робиться.
- Яйця, зрозуміло, спочатку відварюються і потім студії шляхом їх занурення в воду максимально низької температури. Остиглими вони чистяться і натираються на тертці.
- Яблуко просто натирається.
- Майонез активно змішується з гірчицею.
- Зелень просто дуже дрібно робиться.
- У салатник викладається спочатку картопля і як і наступні шари, просочується майонезом.
- Наступною викладається оселедець і збризкують маслом.
- На рибку водружається цибулю, змішаний з каперсами.
- Далі йде шар моркви і половини буряків.
- На буряки висипаються яйця і ховаються під картоплею.
- Залишається викласти натерті яблука і залишки буряка.
- Прикрашається страву зеленню і відправляється в холодильник як мінімум на три години для просочення.
Порада: щоб страва вийшла ніжним і свіжим, в нього додається не солодке, а кисленьке яблучко. Цей компонент ідеально підкреслює смак інших продуктів і надає особливого досконалість.
Салат оселедець під шубою по-новому
Незважаючи на те, що в новій оселедця під шубою в більшості своїй фігурують овочі, вона виходить досить поживною і ситною. Щоб зробити її легше для засвоєння, довелося виключити картопля, а замість нього додати сир. Вийшло набагато ніжніше і менш калорійне.
Будуть потрібні:
- 1 оселедець;
- 1 плавлений сирок;
- 1 буряк;
- 3 курячих яйця;
- пара моркви;
- 100 гр. майонезу.
Оселедець під шубою новий рецепт:
- Яйця потрібно перш за все відварити, остудити в холодній воді і очистити. Очищеними вони натираються.
- Морква і буряк проварюються в звичайній воді, студії та чистяться від шкірки. Очищеними їх потрібно просто натерти.
- Рибку потрібно обробити, прибрати шкірку і ретельно вибрати всі кісточки. Тільки після цього дрібно нарізати.
- Сирок просто використовуючи терку натирається.
- Салат викладається шарами, при цьому кожен обробляється майонезним соусом.
- Першою в салатник поміщається оселедець.
- Слідом за нею вже морква і сир.
- На сир вже водружається буряк і вся композиція присипається подрібненими яйцями.
Порада: набагато більш насиченою це блюдо можна зробити, якщо полити шар оселедця соняшниковою олією. Просочена їм рибка придбає абсолютно новий смак.
Оселедець під шубою по-новому
Ця рецептура відрізняється від всіх інших саме способом подачі страви. Замість УБМБФОЙЛБ в даному випадку виступає батон. Це і оригінально, і дуже смачно, і неймовірно ситно, і практично. Ну що може бути краще, якщо замість салату отримати чудовий бутерброд з шикарною начинкою?
Будуть потрібні:
- 1 батон;
- 1 маринований огірок;
- пара курячих яєць;
- пара плавлених сирків;
- 1 оселедець;
- 1 буряк;
- 150 гр. вершкового масла.
Оселедець під шубою по-новому:
- У батоні збоку потрібно зробити надріз і акуратно видалити з нього м’якоть.
- Яйця проварюються в трохи підсоленій воді і потім студії. Після охолодження їх потрібно очистити і натерти на тертці.
- Відварюється в іншій каструлі і буряк. Їй потрібно самостійно охолонути і тільки після цього вона очищається і слідом за яйцями натирається.
- Сирок теж натирається і змішується з яйцями і маслом. В результаті повинна вийти однорідна маса.
- Огірок просто нарізається тонкими брусочками.
- Оселедець обов’язково відділяється від нутрощів, голови і шкіри. З неї вибираються все абсолютно кістки і тільки потім вона дрібно нарізають.
- Першою в батон поміщається буряк, а слідом суміш яйця, масла і сиру.
- Залишається туди ж вмістити огірки і оселедець.
- Батон акуратно закривається, як би повертаючись в початкове положення і обволікається в плівку, призначену для харчових продуктів.
- В такому стані салатик поміщається на пару годин як мінімум в холодильник і по їх закінчення дістається, звільняється від плівки і нарізається на скибочки.
Порада: цей салатик можна ще більше вдосконалити, якщо додати в нього морквину, приготовлену по-корейськи. «Шуба» при цьому дійсно заграє по-новому.
Салат шуба по-новому
Неймовірне поєднання сьомги і оселедця робить це блюдо не тільки унікальним, але і просто чудово смачним. Всі компоненти знаходяться в гармонії, не заглушають смак один одного, а навпаки підкреслюють, зливаючись при цьому в єдине ціле.
Будуть потрібні:
- пара буряків;
- 1 морква;
- пара картоплі;
- 1 оселедець;
- 1 сьомга;
- пара курячих яєць;
- 50 гр. зелені цибулі;
- 200 гр. майонезу;
- 20 гр. червоною ікорки.
Салат під шубою як робити:
- Буряк, а також моркву і картоплю потрібно відварити. Бажано це робити в окремих каструлях. Після варіння овочі остигають і чистяться. Очищеними вони натираються на тертці.
- Яйця піддають десятихвилинної варінні і потім примусово студії в холодній воді. Після охолодження їх очищають, поділяють на природні складові і по-окремо натирають.
- Оселедчик відділяється від голови, з неї дістаються нутрощі, знімається шкурка і потім вибираються кісточки. Філе нарізають невеликими шматочками.
- Сьомга відділяється від кісток, якщо такі є і таким же чином, як і оселедець, нарізається.
- Лук просто робиться ножем.
- Салатик викладається в спеціальну форму в певній послідовності, при якій кожен компонент просочується майонезом, а при необхідності ще й солиться.
- Спочатку поміщається половина підготовленої буряків, потім сьомга і половина моркви.
- Далі слід картопля і оселедець.
- На оселедець водружається яєчний білок і морква.
- Завершує композицію буряк.
- Прикрашається блюдо зеленою цибулькою, жовтками і червоною ікрою.
Новий рецепт оселедця під шубою
Приголомшливий вид має це цікаве і дуже смачна страва. Адже в ньому зі звичних для «Шуби» компонентів готується не звичайний розсипчастий салат, а желе. Таким творінням не те що дорослих можна здивувати, але і дітей, які в більшості випадків не сильно люблять «Шубу». Але желе вони будуть наминати за обидві щоки.
Будуть потрібні:
- 150 гр. форелі;
- 1 оселедець;
- пара буряків;
- пара моркви;
- 1 цибулина;
- 4 курячих яйця;
- 100 гр. майонезу;
- 150 гр. сметани;
- 20 гр. желатину;
- 20 гр. зелені;
- 150 гр. води.
Оселедець під шубою новий рецепт:
- Морква і разом з нею буряк потрібно добре вимити, підсушити і по-окремо загорнути у фольгу. У такому вигляді овочі поміщаються в духовку і запікають.
- Запечені овочі охолоджуються і чистяться. Після очищення вони просто нарізаються на невеликі кубики.
- Протягом десяти хвилин потрібно проварити яйця і відразу ж по закінченню варіння в холодній воді їх остудити. Остиглими тільки очистити і таким же чином, як і овочі подрібнити.
- Оселедець обов’язково готується, на ній не повинно бути шкірки і, зрозуміло, кісток. Тільки після такої підготовки вона подрібнюється н6а невеликі шматочки.
- Дрібно нарізати потрібно і форель.
- Лук же просто чиститься і робиться ножем якомога дрібніше.
- Желатин потрібно висипати в воду, трохи почекати щоб він набряк і тільки потім протушкувати його на водяній бані, поки рідина не стане однорідною. Головне, не доводити її до кипіння.
- Сметана і майонез активно змішується, до них приєднується і рідина на основі желатину. Суміш активно розмішується.
- У форму для салату першим шаром збожеволіє форель і посипається рубаною зеленню. Шар поливається масою, яка тільки що готувалася. Їй будуть оброблятися і всі інші верстви.
- Тепер черга цибулі та моркви.
- Морква покриває яйце.
- На яєчний шар поміщається оселедець.
- Завершальною, як це і зазвичай буває, виступає саме буряк.
- Отримане в результаті творіння поміщається в холодильник не менше, ніж на дві години.
- Тільки після закінчення цього часового проміжку форма дістається і дуже-дуже акуратно перевертається на блюдо, в якому салатик і буде подаватися.
- При бажанні можна вже застиглу «шубу» присипати рубаною дуже дрібно зеленню, але це зовсім не обов’язково, вона і так дуже презентабельно виглядає.
Оселедець під новою шубою – це завжди яскраво і святково. Умеліци вже навчилися зі стандартних для цього салату продуктів робити і рулети, і желе, і навіть запаковувати їх у батон або лаваш. І ці блюдо просто вишукано виглядають, а з’їдаються з величезним апетитом.
Пробуйте і інші варіанти оселедця під шубою: традиційну оселедець, вегетаріанський варіант і оселедець з грибами.