Є серед читачів любителі азіатської кухні? Тоді сьогодні ваш день! Тільки подивіться на рецепти, які ми підготували для вас сьогодні. Роли в шубі? Шуба по-азійському? Нехай буде так, як для вас звучить смачніше! Швидше за бігом в магазин за продуктами і починайте готувати з нами.
Як готується «Оселедець під шубою» у вигляді ролів і яка послідовність шарів «Оселедця під шубою» – ми розповімо в нашій статті.
Готувати оселедець під шубою просто! Навіть найпростіше блюдо в оригінальній подачі, як наприклад, шуба в лаваші, шуба в рулетики або салат желе з оселедцем – прикрасить не тільки обідній, а й святковий стіл!
Ролл оселедець під шубою
Перевага салату в тому, що він дійсно дуже схожий на справжні суші! У список інгредієнтів входять спресовані водорості норі. Ну а всі інші складові будуть нагадують про те, що страва не зовсім східне …
Щоб зробити роли з оселедця під шубою потрібно:
- 1 велика морквина;
- 1 буряк великого розміру;
- 2 середніх курячих яйця;
- 1 очищене філе оселедця;
- 1 цибуля;
- 50 грам майонезу;
- 50 мл бальзамічного оцту;
- 25 грам сиру (за смаком можете вибрати будь-який);
- 1 картопля великого розміру;
- 2 листа норі;
- бамбуковий килимок для суші.
Оселедець під шубою салат – рецепт суші:
- У підсоленій воді зваріть морква, буряк і картопля.
- Після того, як овочі зварилися, остудіть їх і очистіть від шкірки.
- Натріть все коренеплоди на зручній для вас тертці.
- Зваріть обидва яйця до твердого жовтка. Опустіть на кілька хвилин в крижану воду і після – очистіть їх теж.
- Натріть яйця і твердий сир на дрібній або цедровой тертці.
- Цибулю очистіть, і поріжте на маленькі кубики. Залийте його бальзамічним оцтом.
- Коли всі інгредієнти для нашого блюда готові, почнемо формувати салат під шубою шари для ролів.
- Лист норі покладіть на бамбуковий килимок гладкою стороною вниз.
- В першу чергу викладіть на лист шар тертого буряка.
- На буряки викладіть шар моркви і змастіть її майонезом.
- Посипте майонез половиною сиру.
- На сир утрамбуйте рівним шаром картоплю.
- На картопля викладіть шар яєць і знову змастіть все невеликим шаром майонезу.
- Відіжміть лук від оцту і акуратно складіть його поверх майонезу.
- Відріжте від цілого філе шматочок оселедця, довжиною в довжину всього ролу.
- Щільно скрутіть рол за допомогою килимка.
- Приберіть готовий рол в холодильник мінімум на дві години.
- Подавайте холодним.
Порада: якщо у вас немає бамбукового килимка, візьміть звичайний килимок, який ставиться на обідній стіл під тарілки.
Роли оселедець під шубою
Рецепт для великих любителів солоненьке рибки або просто оселедця. Ці роли будуть нагадувати вам традиційні роли «Філадельфія». Ви ж знаєте їх? Огірок, авокадо, сир «Філадельфія» і все це загорнуто тонким слайсами лосося. Тут майже так само, тільки загорнуті роли в оселедець, а начинка … Ну, самі все дізнаєтеся.
Необхідно мати на кухні:
- Філе оселедця – 2 штуки або 1 ціла риба;
- Буряк – 1 велика;
- Солодка морква – 2 штуки;
- Картопля – 2 штуки;
- Білий цибулю – 1 невеликий;
- Майонез – 90 грам;
- Трошки солі;
- Пучок кропу – 1 штука.
Як готується закуска оселедець під шубою в ролах:
- Зварити картоплю, буряк і моркву в підсоленій воді. Це забере у вас близько години, максимум – півтора.
- За цей час ви якраз встигнете подрібнити цибулю. Очистіть його і поріжте. У цьому рецепті він потрібен як ніколи невеликий. Щоб було зручно скрутити його в оселедець.
- Кріп подрібніть якомога менше. Він знадобиться для декору.
- Як коренеплоди зваряться і охолонуть – натріть їх на найзручнішою тертці. Стандартно їх натирають на крупній.
- Додайте в картопля трохи цибулі і змішайте з частиною майонезу (30 грам). Повторіть ті ж процеси з тертою морквою і буряком.
- Покладіть філе на килимок (для суші) і обріжте товсті краю так, щоб філе було однакової товщини з усіх боків.
- Покладіть на рибку шар картоплі, а на нього – морква.
- Тепер візьміть буряк і викладіть на моркву, але не стандартним шаром, а просто товстої смугою по центру (уздовж довжини ролу).
- З’єднайте краю філе з допомогою килима і щільно стисніть, щоб не розпадався.
- Приберіть рол відпочити на дві години в холодильник.
- При подачі наріжте роли на шматочки і кожен зверху присипте кропом рівно по центру маленькою гіркою. Це щось на зразок імітації ікри (в традиційному варіанті).
Важливо: філе оселедця купуйте без шкірки. Часто буває, що риба, у якої залишилася сіра шкірка – гірчить.
Оселедець під шубою у вигляді ролів
Незвичайний рецепт для тих, хто не любить витрачати час на оформлення страви. Тут все загорнуте в картопляну «шубку», а самі інгредієнти змішані між собою. Нестандартно, правда? А ви спробуйте приготувати, можливо, вам цей варіант сподобається більше, ніж попередні.
Які продукти потрібні на роли оселедець під шубою:
- 300 грам пюре картоплі;
- 3/4 склянки тертого буряка;
- півсклянки тертої моркви;
- 100 грам чистого філе оселедця;
- 2 курячих яйця;
- 45-50 грам майонезу;
- 1 маленька цибулина.
Як приготувати салат під шубою на увазі ролів:
- Зваріть яйця круто. Остудіть їх і натріть на цедровой тертці.
- Половину рибного філе подрібніть якомога дрібніше (можна навіть закинути в блендер).
- Другу частину філе наріжте тонкими слайсами.
- Лучок потрібно подрібнити дрібно і залити гарячою водою на пару хвилин. Потім злийте її. Вода прибере гіркота.
- З’єднайте в одному посуді морква, буряк, фарш з оселедця, одне яйце, цибулину і майонез.
- Візьміть килим для «створення» суші і викладіть на нього шар відвареної картоплі.
- На картопля викладіть всю начинку, яку ви з’єднали з майонезом.
- Поверніть ваш рол за допомогою килимка.
- Зверху викладіть тонкі слайси риби (а-ля «Філадельфія»).
- Остудіть рол в холодильнику протягом двох годин.
- Розріжте роли при подачі і посипте кожен тертим яйцем.
Порада: щоб знизити у оселедця під шубою калорійність можна замість майонезу заправити його нежирною сметаною.
Оселедець під шубою рол
Це самий схожий на справжні роли спосіб приготування. Ми зробимо листи норі з буряка, домашній майонез і смачну начинку. Пальчики не те, що оближете, а відкусите. Повірте, ви навіть не захочете поділитися цими ролами з рідними!
Для справжніх ролів під шубою:
- Буряка – 3 + 1 штуки;
- Мед – 1 столова ложка;
- Желатин – 10 грам;
- Трохи води в желатин;
- Морква – 1 велика;
- Філе оселедця – 100 грам;
- Ріпчасту цибулю – 1 штука;
- Курячі яйця – 2 штуки;
- Трохи солі;
- Трохи меленого чебрецю;
- Жовток курячого яйця – 1 штука;
- Лимон – половина;
- Дижонская гірчиця – 2 чайні ложки;
- Рослинна олія – півсклянки.
Салат шуба як приготувати у вигляді ролів:
- Буряк помийте (візьміть три штуки), очистіть від шкірки і змастіть медом. Посипте зверху чебрецем. Далі загорніть кожну в фольгу і відправте в духовку приблизно на 20 хвилин. Перевіряйте буряк ножем. Готуйте її до повної готовності, потім вийміть з духовки і дайте їй охолонути.
- Замочіть желатиновий порошок в теплій воді (залийте так, щоб якраз накрило) і почекайте, поки він розбухне.
- В цей час пюріруйте буряк блендером і додайте добре набряклий желатин. Залиште відпочивати на 20 хвилин.
- Візьміть обробну дошку і обмотайте її харчовою плівкою. Зверху нанесіть бурякове пюре. Шар повинен бути 4-5 мм. Рівномірно розподіліть майбутній норі.
- Накрийте його плівкою і остуджують в холодильник всю ніч.
- На наступний день зніміть верхній шар плівки і відправте норі в духовку на 3-4 години при 80 градусах (не більше). Чи не закривайте двері духовки!
- Коли мине час, витягніть норі. Тепер їм потрібно підсохнути. Залиште в добре провітрюваному приміщенні або винесіть на балкон / вулицю на добу.
- Через добу норі готові до формування ролів.
- Приступимо до формування ролів: стандартно відваріть овочі та яйця (вся картопля, морква і одну буряк).
- Натріть овочі (крім буряка). Яйця розділіть на білки, жовтки і натріть окремо.
- Пюріруйте картопля і посоліть його. З морквою зробіть те ж саме.
- Подрібніть цибулю.
- Буряк і філе риби наріжте невеликими брусочками.
- Лист норі покладіть на килимок для суші або дощечку. Накрийте мокрим, теплим рушником на 8 хвилин.
- В цей час в чаші блендера змішайте рідкий жовток, сік половини лимона, рослинне масло і гірчицю. Збийте все занурювальним блендером. Майонез готовий!
- Змастіть лист бурякового норі шаром майонезу.
- Покладіть зверху шар картоплі і змастіть його теж.
- Утрамбуйте зверху жовток і цибулю.
- На них складіть по центру брусочки риби і буряка. Змастіть їх майонезом.
- Посипте зверху шаром білка і далі – шар моркви.
- Завертайте рол і приберіть його на 15 хвилин у холодильник.
- Блюдо готове! Смачного.
Важливо: якщо вам лінь готувати норі з буряка, ви можете використовувати звичайні листи з водоростей.
Роли з оселедцем під шубою
Це звичайнісінькі роли з усіх, які ми сьогодні вам запропонували. Вони прості в приготуванні, в наборі продуктів і не вимагають багато часу на приготування. Якщо ви не любиться возитися з їжею, цей домашній рецепт для вас!
У холодильнику повинні бути:
- 300 грам оселедця;
- 2 буряки середнього розміру;
- 3 великі картоплини;
- 1 велика морква;
- 0,5 склянки майонезу;
- 10 грам желатину.
Рецепт оселедець під шубою пісна у вигляді ролів:
- Очистіть овочі і натріть на дрібній тертці.
- Рибу поріжте на невеликі шматочки (приблизно як половина сірникової коробки в довжину).
- Желатин трохи підігрійте. Лише до того стану, поки він не розчиниться. Далі змішайте його з майонезом і покладіть по ложці до всіх овочів.
- Вистелити харчову плівку на робочу поверхню і викладіть на неї шар буряка.
- Далі викладіть шар моркви, але зробіть його менше по периметру.
- Наступним викладайте картопля. Його периметр повинен бути ще менше, ніж у моркві.
- Викладіть в центр ролу шматочки оселедця.
- За допомогою плівки скрутіть рол і приберіть в холодильник на ніч.
Порада: при подачі можете посипати роли зеленню, сиром або покласти на кожен рол по 1/2 чайної ложки ікри.
Напевно, в такій інтерпретації ви ще не пробували знаменний салат Оселедець під шубою. Саме час почати радувати свій шлунок. Це неймовірно смачно! Бажаємо приємного апетиту всім любителям Японії!