Салат грибочки в ліску – досить відоме блюдо. Якщо ви ще не чули про закуску, то багато втратили. Сьогодні ми розглянемо рецепти салату – з маринованими опеньками і повірте, що буде дуже смачно! Для любителів цікавих закусок, пропонуємо також ознайомитися з рецептами салату черепаха. Оригінальні страви з чорносливом або куркою, сподобаються не тільки дорослим, але й діткам.
Лісова поляна салат рецепт з оселедцем
Напевно ви вирішили, що вийде щось на кшталт оселедця під шубою. А ось і ні! Набір продуктів приємно здивує своїм загальним смаком, і змусить закохатися з першого ложки.
На салат лісова галявина з опеньками потрібно:
- 200 грам картоплі;
- 200 грам маринованих опеньків;
- 300 грам оселедця;
- 100 грам яблук;
- 50 грам цибулі;
- 50 мл гірчиці;
- 100 мл соняшникової олії;
- 1 пучок зелені.
Салат лісова галявина з опеньками рецепт:
- Добре вимити картоплю і відварити, остудити. Потім очистити від шкірки і нарізати маленькими кубиками.
- Яблуко вимити, обсушити очистити від шкірки і також нарізати кубиками.
- Лук необхідно очистити від шкірки, подрібнити.
- Філе оселедця вимити, очистити від шкіри, луски і від кісток. Для видалення кісток краще використовувати спеціальний пінцет.
- Очищену рибу порізати шматочками.
- Зелень вимити, обсушити і порубати дрібно.
- У глибокій мисці з’єднати картопля, цибуля, оселедець, яблука.
- Злити маринад з грибів і додати до решти продуктів.
- Заправити салат оцтом, олією, гірчицею. Добре перемішати.
- Приправити спеціями, перемішати.
- Посипати салат зеленню і подавати.
Салат лісова галявина з опеньками рецепт з горошком
Якщо можна так сказати, то це консервований варіант салату. Тут використовуються горошок і опеньки. Також в салаті є картопля, тому страва вийде ситним!
На лісова галявина салат з опеньками треба:
- 3 картоплини;
- 300 грам опеньків маринованих;
- 150 грам консервованого горошку;
- 1 цибулина;
- 3 зубчики часнику;
- 3 гілочки зелені.
Рецепт салату лісова галявина з опеньками:
- Вимити і відварити картоплю до повної готовності.
- Остиглий коренеплід очистити і нарізати кубиками.
- Очистити від шкірки часточки часнику і подрібнити кухонною сокиркою.
- Зелень вимити, струсити і порубати дуже дрібно.
- Відкрити банки з грибами і горошком. Злити непотрібну рідина.
- Гриби порізати, якщо вони великого розміру. Але краще для салату брати екземпляри з маленьким капелюшком. Цілі опеньки в салаті виглядають більш апетитно.
- Лук очистити і нашаткувати.
- У салатниці з’єднати картопля, гриби, цибуля, зелень, часник, горошок.
- Заправити блюдо маслом, приправити за смаком і перемішати.
- Через півгодини настоювання подати до столу.
Салат з опеньками лісова галявина з куркою
Хто ще не чув про користь курячого м’яса? Філе багате білками і наповнює енергією, але при цьому низькокалорійне. Салат оцінять всі, хто любить смачно поїсти!
Перелік продуктів:
- 200 грам курячої грудки;
- 1 баночка маринованих опеньків;
- 4 картоплини;
- 3 курячих яйця;
- 4-5 гілочок зелені;
- 150-200 мл майонезу.
Рецепт лісова галявина салат:
- Яйця відварити до твердого жовтка, остудити, очистити від шкаралупи і нарізати кубиками.
- Картопля необхідно попередньо помити і відварити в підсоленій воді.
- Остигнули коренеплоди очистити і нарізати кубиками.
- Вимити філе, очистити від зайвих плівок, прожилок і гострим ножем зрізати шкіру.
- Вибрати за смаком кілька улюблених спецій і рясно обтерти ними м’ясо.
- Надіслати натерте філе на розігріту з маслом сковороду. Обсмажувати не більше двадцяти хвилин.
- Як тільки м’ясо приготується, почекати, поки охолоне, потім нарізати кубиками.
- Зелень вимити, обтрусити від води і порубати кухонною сокиркою.
- Відкрити гриби, злити рідину.
- Тепер останній етап – складання салату. Кожен шар обов’язково промащувати соусом, крім останнього.
- Черговість шарів: картопля; яйця; філе; гриби.
- Присипати гриби дрібно посіченою зеленню і прибрати в холодильник для просочення.
- Смачного!
Важливо: якщо в будинку не виявилося ніяких сухих спецій, то філе можна обсмажити, приправивши просто сіллю з перцем.
Салат лісова галявина з опеньками і огірком
Салат виходить легким за рахунок того, що в ньому немає відварених коренеплодів. У складі тільки свіжі овочі, які на виході заправляють сметаною. Ну і трохи шинки для більш ніжного смаку.
Перелік продуктів:
- 150 грам маринованих опеньків;
- 2 великих свіжих огірка;
- 1 збірка зеленої цибулі;
- 3 середні моркви;
- 300 грам шинки;
- 1 пучок зелені;
- 200 мл сметани.
Рецепт салату лісова галявина з опеньками:
- Морква необхідно вимити і очистити від шкірки. Потім коренеплід обсушити і натерти на тертці.
- Шинку нарізати кубиками.
- Лук і зелень вимити і обтрусити від води. Дрібно посікти гострим ножем.
- Огірки вимити й обсушити. Порізати тонкою соломкою.
- Відкрити банку з опеньками, злити рідину.
- У салатниці зібрати воєдино всі компоненти салату. Заправити його сметаною і добре перемішати.
- Для більш естетичного вигляду можна опеньки не змішувати, а прикрасити грибами верх страви, присипати зеленню.
- Додати в салат спеції за смаком і подавати через кілька годин.
Порада: вимивши огірок, відкусите невеликий шматочок разом з шкіркою. Якщо присутній гіркий смак, то перед нарізкою в салат, плід необхідно очистити від шкірки.
Салат з грибами лісова галявина в помідорах
Це страва вийшла найбільш незвичайним з усіх. Тут ми будемо фарширувати помідори салатом. Повірте, така презентація закуски припаде до смаку всім гостям за вашим столом.
Перелік продуктів:
- 1 великий болгарський перець;
- 100 грам маринованих опеньків;
- 100 г відвареної курки;
- 4-6 великих круглих томатів;
- 4 гілочки свіжої зелені;
- 100 грам майонезу.
Готуємо салат лісова галявина з опеньками:
- Перець вимити, обсушити, очистити від насіннєвої коробочки і нарізати дрібними кубиками.
- Курку подрібнити дрібними кубиками.
- Гриби відкрити, злити непотрібну рідина.
- Подрібнити опеньки, навіть якщо капелюшки дуже маленькі.
- Зелень вимити, обтрусити і дрібно порубати.
- Томати вимити й обсушити. Зрізати верхівки, а м’якоть витягти ложкою.
- Приправити помідори зсередини сіллю і спеціями.
- З’єднати між собою всі продукти і заправити майонезом. Перемішати.
- Наповнити томати салатом і присипати зеленню.
- Подавати можна відразу.
Рецепт салату лісова галявина може бути різним. Ці страви готові дивувати вас своєю різноманітністю. Не відмовляйте собі в задоволенні, навпаки, висаджуйте свої смакові рецептори новими, божевільними смаками.