Всім добре відомий рецепт «Олів’є» з ковбасою. Даний варіант лише один з багатьох, існуючих різноманітних варіантів приготування. Сьогодні, коли проблем з достатком продуктів в магазинах немає, можна приготувати салат з різноманітними включеннями і будь-якої цінової категорії. Але буквально в 90-х роках минулого століття «Олів’є» в усіх будинках готували тільки з ковбасою і зеленим горошком. Його зачаровує запах завжди нагадує свято, що наближається, тому відразу піднімає настрій. В наш час, коли існує різноманіття різних варіантів закусок на стіл, вже рідко хто на кожне свято готує салат «Зимовий», як називали його раніше. Але є і ті, хто шанує дане блюдо, як святе, і обов’язково готує на новорічний стіл, як талісман.
У нас також ви знайдете такі рецепти, як домашнє олів’є по новому і крабовий з морською капустою.
Рецепт олів’є з ковбасою
Багато господинь, намагаючись урізноманітнити смак обридлих страв, намагаються трохи оновити рецепт, додавши що-небудь новеньке. Таким включенням є свіжий огірок, який зазвичай додають, щоб освіжити блюдо, особливо в моменти, коли з’являється власний урожай на присадибній ділянці. Краще вибирати молоді особини, вони мають невеликі насіння всередині, а також м’який, ніжний смак і тонку шкірку, яку не потрібно очищати.
Продуктові пропорції салату олів’є з ковбасою:
- Бульби картоплі – 290 г;
- Морква – 120 г;
- Корнішони свіжі – 180 г;
- Ковбасний продукт – 290 г;
- Горошок зелений – 170 г;
- 5 яєць курки;
- Пір’я зеленої цибулі – 45 г;
- Майонез – 85 г;
- Сіль – 7 м
Як приготувати олів’є з ковбасою:
- Відварити картоплю і моркву в шкірці до готовності, не забути додати сіль в воду. Після того, як коренеплоди охолонуть, очистити їх від верхнього шару, потім нарізати на кубики.
- Яйця курячі також зварити круто. Після закипання потрібно відрахувати 9 хвилин, потім занурити їх в крижану воду, дати охолонути. Цей процес допоможе легко очистити яйця від шкаралупи. Після охолодження очистити їх, нарізати дрібно.
- Ковбаса добре підійде варена без шпику, але на любителя можна додати і з шпиком. Краще не брати копчену, тому що її смак не дуже буде поєднуватися з вареними овочами. Порізати її на дрібні шматочки.
- Свіжі огірочки порізати на кубики, відрізаючи кінці з двох сторін.
- Зелену цибулю промити під струменем води і нарубати.
- Поєднати все підготовлені продукти в одному великому блюді для подачі, висипати зелений горошок, попередньо злив з банки всю рідину, додати сіль і перемішати з майонезом.
Також радимо дізнатися, як приготувати крабовий салат з пекінською капустою.
Салат олів’є – рецепт з ковбасою і яблуком
Додаючи яблуко в салат, смак стає ароматним, з невеликою кислинкою, що відчувається виграшно, однак таке нововведення вважається на любителя. Сорт яблук обов’язково повинен бути твердим і соковитим, хрустким, наприклад, відмінно підійде осінній сорт. У салат не повинна потрапити шкірка від цього яблука, тому що вона досить жорстка для цього ніжного страви. Всі інші продукти залишаються незмінними, але навіть ця маленька заміна може значно змінити на краще загальний смак.
Інгредієнти для олів’є з ковбасою:
- Картопля – 240 г;
- Морква – 110 г;
- Ковбаса варена – 280 г;
- 4 курячих яйця;
- Огірки консервовані – 120 г;
- Горошок консерви – 90 г;
- Зелене яблуко – 105 г;
- Сіль – 7 г;
- Зелень – 35 г;
- Майонез – 90 г;
- Зелена цибуля – 60 м
Як готувати олів’є салат з ковбасою:
- Для приготування знадобиться відварити овочі (картопля і морква) до м’якого стану. Однак потрібно не переварити бульби, тому що тоді вони погано будуть тримати форму при нарізці і в салаті. Після приготування очистити їх, нарізати на кубики.
- Яйця курки помити під струменем води, очищаючи від забруднень, потім зварити їх круто, очистити і нарубати дрібно.
- Ковбасу очистити від упаковки і нарізати на кубики середнього розміру.
- Солоні огірки потрібно вибирати тільки щільні і хрусткі. Так як в складі є яблуко, то маринад огірків не повинен бути занадто кислим, щоб не було зайвої кислоти. Нарізати їх на невеликі сегменти.
- Зелень кропу і зелена цибуля промити і нарубати дуже дрібно.
- Зелене яблуко очистити від шкірки, попередньо помивши його, нарізати на маленькі шматочки.
- Перемішати в салатник всі продукти, заздалегідь підготовлені, потім додати горошок, сіль і заправити майонезом.
Як зробити салат олів’є з ковбасою і куркою
Для любителів м’ясних страв салат «Олів’є» можна приготувати з подвійною порцією м’яса. Для цього варто лише додати куряче м’ясо в основний рецепт. Це прекрасне доповнення, коли курка прекрасно поєднується з ковбасою. Салат виходить дуже ситним і прекрасно підходить для святкового столу, бо мало хто може зрозуміти, що це трохи видозмінений, всім відомий «Зимовий» салату.
Що входить в салат олів’є з ковбасою:
- Горошок консервований – 170 г;
- Ковбаса без шпику – 230 г;
- 6 курячих яєць;
- Куряче м’ясо – 190 г;
- Мариновані огірки – 90 г;
- Бульби картоплі – 140 г;
- Морква – 120 г;
- Цибуля ріпчаста – 80 г;
- Сіль – 8 г;
- Майонез – 85 м
Як зробити олів’є з ковбасою:
- Спочатку потрібно підготувати всі продукти для нарізки. Зварити коренеплоди з додаванням солі, остудити їх, очистити і нарізати на невеликі сегменти.
- Курячі яйця зварити круто, а щоб вони легко очищалися, необхідно після приготування залити їх холодною водою. Через пару хвилин можна діставати їх і чистити. Потім порубати дрібно ножем.
- Зварити куряче м’ясо до готовності, близько 55 хвилин. Так витікав сік і не перетравиться. У бульйон можна додати різні спеції і сіль, щоб все це вбралося в філе. Після того як м’ясо приготується, нарізати його на невеликі брусочки або квадратики.
- Ковбасу відокремити від упаковки і порізати на невеликі кубики.
- Цибуля ріпчаста очистити від лушпиння, нарізати дрібно, обшпарити окропом, щоб зайва гострота вийшла з цього овоча.
- Солоні огірки порізати невеликими шматочками, стежити за тим, щоб розсіл від них не потрапив в загальну масу, тому що є ризик, що все блюдо разом із заправкою швидко зіпсує свій зовнішній вигляд.
- З’єднати всі продукти в одній тарілці, додати горошок зелений, трохи солі, а перед подачею перешкодити з майонезом.
Рецепт зимового салату олів’є з ковбасою і кукурудзою
Додавши в салат кукурудзу, можна повністю змінити його смак. Її зерна несуть солодкість, яка прекрасно поєднується абсолютно з усіма стравами. Такий варіант приготування добре підійде тим, хто не любить консервований горошок, вважаючи за краще йому кукурудзу. Дуже сподобається гурманам, а також тим, хто любить освіжаючі страви, з невеликими секретами.
Інгредієнти для готування (4 порції):
- Картопля – 140 г;
- Морква – 120 г;
- Ковбаса Докторська – 290 г;
- Цибуля салатна – 90 г;
- Кукурудза маринована – 250 г;
- Солоні корнішони – 160 г;
- 4 яйця;
- Майонез – 80 г;
- Сіль – 7 м
Як робити олів’є з ковбасою:
- Для того, щоб полегшити і прискорити процес приготування, і нагодувати голодну сім’ю, потрібно заздалегідь зварити всі необхідні продукти. Відварити картоплю і моркву до готовності, потім остудити їх і очистити від шкірки, після нарізати кубиками.
- Курячі яйця варити близько 11 хвилин після закипання, потім злити гарячу воду і налити в них холодну, таким чином, охолоджуючи курячі продукти. Очистити їх від шкаралупи і подрібнити.
- Маринований огірок нашаткувати брусочками або квадратиками, віджати розсіл з них.
- Ковбасу порізати рівними кубиками, але не зовсім дрібними, щоб їх добре було помітно серед різноманіття інгредієнтів.
- Лук відмінно підійде салатний, що має м’який смак, не такий гострий як ріпчаста. Очистити його і порубати.
- Змішати разом всі порізані продукти, висипати кукурудзу, трохи солі. Змішати всі з майонезом.
Гострий рецепт салату з вареною ковбасою
Напевно, серед нас знайдеться велика кількість любителів гостренького, яким завжди мало перцю в стравах, часнику на продуктах, і так далі. Здавалося б, що можна придумати з таким відомим стравою, як салат «Олів’є», щоб зробити його трішки гостріше. Виявилося, що можна додати пару часточок часнику, і блюдо заграє по-новому, набуваючи незвичайні можливості смаку, а також відкриваючи інші грані. Прекрасно підійде для вечірки, як закуска, розпалює апетит.
Урізноманітніть своє меню таким смачними стравами, як зимовий олів’є або новий олів’є.
Продукти для приготування: (розрахунок на 4 порції):
- Картоплі бульби – 240 г;
- Мариновані огірки – 170 г;
- Морква – 130 г;
- 5 курячих яєць;
- 4 зубчики часнику;
- Горошок консерви – 160 г;
- Майонез – 90 мл;
- Ковбаса – 310 г;
- Сіль – 4 г;
- Кріп – 45 м
Приготування салату олів’є з ковбасою:
- Відварити картоплю і моркву. Потім остудити її, тільки після цього проводити в ній всякі маніпуляції: це і зручно, не потрібно обпалюватися, а також нарізані кубики в салаті будуть краще тримати форму і не розваляться.
- Огірки порізати на шматочки. Потрібно вибрати солодкуватий маринад, хрусткі плоди.
- Яйця зварити круто, потім очистити і нарубати.
- Ковбасу порізати квадратиками. Добре підійде звичайна «Докторська», без шпику. Краще послухатися даного ради, навіть якщо серед споживачів є любителі ковбаси зі шпиком. Вона буде трохи поєднуватися з іншим сировиною, надаючи непотрібну жирність салату.
- Кріп порубати дрібно, але перед цим помити його.
- Часник очистити і пропустити через прес або натерти на дрібній тертці.
- Змішати всі продукти, додати горошок, сіль і майонез.
Салат по своєму смаку дуже збалансований, овочі добре поєднуються з ковбасою і консервованими продуктами, а зелень і ріпчасту цибулю надають своєрідних хрест і свіжість. Блюдо має високий насиченням і калорійністю, що не дуже корисно позначається на фігурі, тому не варто захоплюватися вживанням даного продукту.