Салат «Цезар» – популярне холодна страва північноамериканської кухні, відоме на даний момент у всьому світі. Свою назву він отримав по імені творця салату – американського ресторатора Цезаря Кардіні, а не на честь диктатора Римської республіки, як думає більшість.
Салат «Цезар» шарами з куркою дуже легке, тому в нього додають більш калорійні компоненти, наприклад, обсмажене куряче м’ясо.
Салат цезар з смаженою куркою
Рецепт цього варіанту салату «Цезар» максимально наближений до класичного.
Склад салату цезар з куркою:
- 400 г курячої грудки;
- 6-8 перепелиних яєць;
- 1 пучок Ромейн-салату;
- 8-10 помідорів чері;
- 200 г нат-го несолодкого йогурту;
- 1 маленький шматочок слив-го масла (для обсмажування);
- 50 г раст-го масла.
грінки:
- чотири шматки батона (біл. хліба);
- три столові лож. рідкого масла;
- дві штучки часточок часнику.
- Заправка-соус:
- 150 грам будь-якого майонезу;
- одна ч. л. вустерського (вустерширського) соусу;
- 1 стіл. ложка свіжовичавленого соку лимона;
- 30 гр. потертого сиру твер-х сортів;
- 3 стол. лож. вершків;
- 2 подрібнених зубки часнику;
- пів чайної ложки дрібної солі без гірки.
Як посмажити курку для салату цезар і приготувати страву:
- Курячі грудки залити натуральним йогуртом, посолити, поперчити за власним смаком, залишити маринуватися на сорок хвилин.
- З плином часу маринування, грудку обсушити і посмажити з двох сторін (по 3-4 хвилини на кожну сторону).
- Повністю м’ясо приготується в духовій шафі (при t – 180 градусів, близько десяти хвилин). Далі, готову грудку остудити і нарізати невеликими скибочками.
- У чаші змішати масло і дрібно нарізаний часник, залишити на час – від години до трьох. Потім процідити масло.
- Посмажити на сковороді нарізаний кубиками батон в ароматному часниковому маслі, до рум’яної скоринки. Потім підсушити його в духовій шафі буквально кілька хвилин (від п’яти до семи) при тем. 180 °.
- Перепелині яйця зварити, остудити, почистити і розрізати навпіл кожне.
- Помідори черрі теж нарізати половинками.
- Приготувати соус-заправку для салату, змішавши всі інгредієнти за списком рецепта.
- На широке блюдо викласти нарізані довільно листя салату, укласти куряче м’ясо, залити зробленим соусом-заправкою, викласти яйця і черрі, посипати остиглими грінками.
Можливо вас також зацікавлять і інші рецепти смачних салатів, наприклад, простий олів’є або цезар з капустою і куркою, які можете знайти на нашому сайті.
Салат цезар з куркою з сухариками
Докладний і нескладний рецепт знаменитого салату в черговий його інтерпретації. На приготування ви витратите порівняно небагато часу, що важливо при візиті нежданих гостей.
З чого складається салат цезар:
- 0,6 кг курячого м’яса (грудка);
- 2 варених курей-х яйця;
- 1 качан зеленого листового салату;
- одна невелика пачка білих сухариків;
- дві ст-х л. масла олив-го;
- 1 столів. л. звичайної гірчиці;
- 1 ст Перша л. звичайного майонезу;
- 400 г черрі (помідори);
- двісті грам будь-якого твердого сиру;
- 2 шт. зубчиків часнику.
Салати цезар з куркою – приготування:
- Салатні листя помити в холодній воді. Якщо вони злегка мляві, то можна їх помістити в ємність з холодною водою і залишити так на ніч, помістивши в холодильник.
- Курку нарізати тонкою соломкою. Обсмажити до готовності на сковороді в невеликій кількості олії, не забути посолити.
- Яйця зварити круто, остудити і очистити.
- Часник подрібнити за допомогою спеціального преса (Часничниці).
- У невеликій осьмушку з’єднати такі інгредієнти: гірчицю, оливкову олію, майонез (будь-якої жирності) і кашку часнику. Все перемішати до однорідної суміші.
Шматок сиру приблизно розділити порівну. Одну половину порізати на дрібні кубики – ножем, а іншу – потерти на тертці (крупно). - Кожен плід черрі розрізати навпіл.
- Яйця крупно потерти на тертці.
- Зібрати салат: на дно салатниці викласти, порвані руками, листя зеленого салату, висипати білі сухарики, викласти обсмажену курку, м’ясо полити зробленим раніше соусом (заправкою), далі розподілити нарізаний сир, натерті яйця, викласти половинки чері і останній штрих – зверху посипати сиром (тепер уже натертим).
- Залишити салат на півтори години для того, щоб він просочився заправкою. У холодильник прибирати не треба, можна просто залишити на столі, на кухні.
Наші читачі також готують мімозу з куркою і грецький салат з курячим м’ясом, які також прості в приготуванні і не заберуть багато часу.
Салат і соус цезар – класичний рецепт
Цікавий варіант даного рецепта підкаже, як можна урізноманітнити смак салату, поєднавши курку і бекон.
Що потрібно:
- 250 г філе курячого;
- 4 смужки бекону;
- 2 пучка листя салату (Мікс);
- 4 яйця;
- 50 гр. шматок сиру «Пармезан»;
- одна ч перша ложка спецій;
- 1 ч-ва лож. рослинного масла;
- 1 щіпка дрібної солі;
- 150 грам спеціальної заправки;
- 1 пачка сухариків (білих).
Салат і соус цезар рецепт класичний:
- Попередньо потрібно зварити яйця (круто), остудити, зчистити шкаралупу, поки відкласти.
- Куряче філе помити і обсушити на кухонному рушнику. Якщо воно заморожено, то потрібно його повністю розморозити. Філе має бути м’яким. М’ясо посолити і додати чайну ложку спецій (будь-яких).
- Розігріти добре сковорідку, налити рослинного масла, покласти куряче філе, обсмажувати до рум’яної скоринки, м’ясо повинно повністю прожаритися (жар плити – середній). Обсмажена курка після приготування повинна охолонути до кімнатної температури.
- На іншій окремій сковорідці обсмажити з двох сторін чотири смужки бекону. Після того як бекон буде готовий, залишити його остигати, виклавши на тарілку.
- Остигнуло куряче філе і бекон довільно нарізати.
- Очищені яйця нарізати уздовж – четвертинками.
- «Пармезан» крупно потерти на тертці.
- Листя салату-мікс сполоснути у воді, обсушити, порвати руками на шматки, викласти на дно салатник.
- На салат викласти шматки курки, яйця і бекон.
- Посипати натертим сиром.
- Полити спеціальної заправкою для «Цезаря» (її можна просто купити в продуктовому магазині).
- Зверху висипати білі сухарики.
Салат цезар з куркою – покроково
Ситний і смачний варіант салату з куркою, попередньо витриманої в спеціальному маринаді, обов’язково сподобається не тільки шанувальникам цієї страви, а й тим, хто спробує його вперше.
соус:
- одне яйце куряче;
- 1/2 ч. Л. столової гірчиці;
- одна ч. л. свіжого лімоннного соку;
- 20 мл олив-го масла;
- 40 мл раст-го масла;
- 5 штук філе риби анчоус;
- половина чайн. лож. вустерширського соусу.
Курка і маринад:
- 0,3 кг курячого філе;
- 2 столів. лож. будь-якого меду (рідкого);
- 1 стіл-я ложка лимон. соку;
- 30 грам рослинного масла.
грінки:
- 3 шт. часточок часнику;
- 200 гр. білого хліба (підсушеного);
- 2 ст. ложки масла рослинного.
Решту продуктів:
- 1 пучок листового салату «Ромейн»;
- 2 штучки червоних черрі;
- 30 грам «пармезану» (сир).
Салат цезар готуємо будинку:
- У невелику ємність розбити сире курей. яйце, розмішати його виделкою або вінчиком до однорідності.
- Влити вказану кількість свіжовичавленого соку лимона, трохи гірчиці, обидва масла, вустерширський соус і анчоуси. Трохи підсолити, поперчити.
- Всі компоненти майбутнього соусу для «Цезаря» ретельно змішати до однорідної маси.
- Куряче філе помістити в окрему миску, додати до нього масло, лимонний сік, будь рідкий мед. Сіль, перець додається за власним смаком в процесі приготування.
- Філе обмазати цією сумішшю і в ній залишити, потім його помістити на 30-60 хвилин в холодильник.
- З плином часу обсмажити замаринувати курку на сковороді з двох сторін до гарного рум’янцю скоринки.
- Далі, перекласти куряче філе на деко і відправити в дух. шафа на десять хвилин (температура всередині 180 гр.).
- Після всіх термічних обробок м’ясо остудити і порізати тонкими смужками.
- У маленькій чаші з’єднати олію і часник, подрібнений ножем. Інгредієнти розмішати і залишити на 2 або 3 години.
- Як тільки пройде час, процідити масло через дрібне сито прямо в сковороду. Потім його нагріти і всипати порізану на кубики хліб, смажити до красивої золотистої скоринки.
- Викласти грінки на деко, укритий пергаментом, підсушити кілька хвилин в духовці.
- Зелений салат порізати або порвати на довільні шматки, змішати в окремому посуді з невеликою частиною соусу. Потім викласти на блюдо-салатницю, розподіливши по всій площі.
- Поверхня страви можна змастити розрізаної часточкою часнику, для аромату.
- На салатні листя викласти обсмажену курку, грінки та сир.
- Полити зверху соусом.
- Прикрасити помідори черрі.
Радимо також спробувати гранатовий браслет з куркою і грибами.
Простий цезар з курки
Цей нескладний рецепт зможе осилити навіть новачок на кухні. Продукти для приготування практично завжди є під рукою. На виході ви отримаєте прекрасний смачний «Цезар» по-домашньому.
Список необхідних продуктів:
- 0,6 кілограм курячих грудок;
- 1 качан капусти «Пекінської»;
- 2 середніх лимона;
- 8 зварених курячих жовтка;
- 8 скибочок батона або білого хліба;
- 8 + 8 ст. ложок оливкової олії;
- 8 невеликих зубчиків часнику;
- 4 ч. Лож. звичайної гірчиці;
- 4 звичайних помідора;
- 400 гр. твердого сиру.
Як приготувати курку для салату цезар:
- Скибочки батона (білого хліба) порізати на невеликі акуратні кубики. Корочку з хліба можна не зрізати. Скласти поки в будь-яку ємність.
- Зубчики часнику очистити від лушпиння, подрібнити за допомогою дрібної терки або блендера.
- У невелику миску налити вісім столових ложок оливкової олії і сюди ж додати подрібнений раніше часник, перемішати.
- Розігріти добре сковороду, висипати на неї весь нарізаний батон (або хліб) і полити олійно-часниковою сумішшю. Вміст сковорідки ретельно перемішати, щоб продукти максимально рівномірно розподілилися між собою. Обсмажувати хлібні кубики до приємного золотистого кольору. Після обсмажування грінки перекласти в окрему ємність.
- Курячі грудки нарізати довільними шматочками, не дуже дрібно, підсолити і за бажанням поперчити.
- Розігріти чисту сковорідку з невеликою кількістю рослинної олії, обсмажити куряче філе до готовності і до золотистого м’яса.
- Шматок сиру (зазвичай твердого сорту) потерти на тертці з великими вічками.
- В окремій глибокій ємності потовкти 8 жовтків (заздалегідь потрібно зварити круто вісім яєць, остудити і відокремити жовтки). Білки використовуйте в подальшому на свій розсуд для інших страв, так як в цьому рецепті вони не потрібні.
- До жовтків додати гірчицю, решта вісім ложок олії, сік 2-х лимонів. Все перемішати до однорідності, на власний смак посолити і додати трохи чорного меленого перцю.
- Листя салату порвати руками на невеликі шматки.
- Викласти на дно широкого страви шматочки салатного листя.
- Далі, розподілити обсмажену курку і часникові грінки.
- Полити салат зробленої заправкою з жовтків.
- Зверху розподілити натертий сир.
- Прикрасити нарізаними помідорами. Їх краще нарізати невеликими кубиками.
Варіантів, як приготувати соус до салату цезар, останнім часом існує багато, вам залишиться тільки вибрати потрібний рецепт. Подача салату цезар з смаженим курячим філе вважається найбільш вдалою у смакову плані.