Таку заготовку з перцю взимку можна використовувати в овочевих салатах з консервованих овочів (типу «Олів’є», подавати в якості закуски або гарніру до м’ясних страв (запечена баранина в духовці, запечена качка з грушами).
Можна приготувати салат і виключно з консервованого перцю, порізавши його на більш дрібні шматочки, додавши маринована цибуля, свіжу рубану зелень і ароматне рослинне масло (оливкова, гарбузове або соняшникове).
Кількість болгарського перцю для консервування вам потрібно розрахувати самостійно: кладіть стільки, скільки поміщається. Кількість інших інгредієнтів вказана для 1 літрової банки. Масло краще використовувати рафінована (без запаху).
Складові:
- солодкий болгарський перець
- 4-5 зубчиків часнику
- 2 ч.л. солі
- 3 ст.л. цукру
- 2 ст.л. оцту 9%
- 1 ст.л. соняшникової олії
Як консервувати болгарський перець
- Перець помити, очистити від насіннєвих коробочок, порізати на дольки. Перець невеликого розміру порізати на 4 шматочки, більший – на 6 шматочків. Якщо у вас занадто маленькі плоди, їх можна залишити цілком, зробивши невеликі надрізи.
- На дно покласти часник (якщо зубчики великі, краще розрізати їх навпіл), потім щільно укласти шматочки перцю.
- Залити все підготовлені таким чином банки холодною водою, після чого злити цю воду в відповідного розміру каструлю. Це зручний прийом для того, щоб точно визначити кількість необхідної води.
- У каструлю з водою додати сіль і цукор виходячи з розрахунку одержані банок. Отриманий розсіл закип’ятити.
- У банки налити оцет і соняшникову олію, залити киплячою заливкою, накрити кришками.
- Встановити банки в широку велику каструлю і стерилізувати 20 хвилин. Більш докладно про стерилізацію банок ви можете посмотерть в рецепті заготовки синенькі по-грузинськи або салату «Бережися, горілка!»
- По черзі законсервувати перець, перевернути на рушник, укутати і залишити так до охолодження. Потім прибрати в підвал.
Ще рецепти заготовок:
- Мочені яблука: 4 рецепта
- Заморожений перець для фарширування
- Рецепт айвового варення
- Заправка для борщу з буряком
- Абрикосове варення: 2 способи заготовки
- Чортівня (горлодер)
- грибна ікра
Смачного!