Дуже смачні і ситні коржики – хичіни можна зробити маючи під рукою мінімум продуктів. Саме тісто пісне, а начинка може бути будь-яка, наприклад, сир або сир із зеленню, обсмажений фарш, картопля з сиром. Я вирішила поекспериментувати і взяла картопля в двох варіаціях: з грибами і цибулею, зеленню і часником.
Хичіни – рецепт
Хичіни – рецепт, інгредієнти
Для тесту:
- 1 стакан кефіру
- 3 склянки просіяного борошна
- 1/2 склянки теплої води
- 1/2 ч.л. солі
- щіпка соди
- масло вершкове для змащування сковороди
Для начинки:
- 700 г картоплі
- 250 г заморожених грибів
- 1 цибулина
- рослинне і вершкове масло
- 1 пучок кропу
- часник за смаком
- сіль за смаком
Хичіни – рецепт з фото або як приготувати хичіни з картоплею
Насамперед відварюю картоплю для начинки і роблю з нього пюре, додавши для м’якості трохи картопляного відвару і вершкове масло.
Поки пюре остигає, замішую тісто.
Виливаю кефір в глибоку миску, додаю півсклянки теплої води, сіль і чайну ложку соди і перемішую.
Відставляю в сторону на час, щоб сода вступила в реакцію з кефіром, тим часом просівають борошно. Висипаю борошно в кефір і замішую тісто.
Тісто потрібно добре вимісити, щоб воно стало еластичним і не рвалося. Коли тісто готове, формую з нього кулю і залишаю в теплі, накриваю вологим рушником.
Поки тісто дозріває, можна взятися за начинку. Цибулину ріжу і пасерую на рослинному маслі до прозорого стану.
Паралельно промиваю гриби (у мене печериці), відкидаю на сито, щоб стекла вся зайва вода. Якщо шматочки грибів великі, то їх краще порізати, щоб вони не рвали тісто.
Лук готовий. Додаю до нього гриби і тушу, помішуючи ще хвилин 10, щоб випарувалася зайва рідина.
Подрібнюю кріп і зубчик часнику.
Ділю остигле картопляне пюре на дві частини: в одну додаю гриби з цибулею, в іншу зелень і часник, солю до смаку.
Тісто ріжу на рівні шматочки розміром з великий персик, кожну частину розкочують в невелику коржик, періодично підсипаючи борошна, щоб тісто не липнуло до качалці.
На корж кладу начинку, краї тіста загортаю наверх і слепляю.
Акуратно розминаю руками вийшов кульку в коржик, перевертаю і розкочують качалкою. Тут знадобиться певна вправність, у новачків начинка норовить вилізти з тіста.
Розігріваю чисту сковороду (краще взяти чавунну) без масла, зменшую вогонь.
Кладу на сковороду корж і смажу до рум’янцю з двох сторін. На кожну сторону йде приблизно по 5 хвилин.
Готовий хичін з картоплею кладу на тарілку і змащую вершковим маслом. Все хичіни складаю стопкою один на одного, так вони стають м’якими і зберігають тепло.
Ріжу коржі шматочками і подаю зі сметаною або густим йогуртом.
Смачного!