Ще один варіант смачного паски, на цей раз з соковитою і ароматною курагою. Спробуйте трохи урізноманітнити ваш святковий стіл, щоб порадувати найближчих людей, з якими, як правило, зустрічають велике християнське свято – Великдень. Тісто для нашого смачного паски ми зробимо за традиційним рецептом, тому будь-яких складнощів він не викличе. А щоб великодня випічка не пригоріла, не забудьте змастити форми, де вони запікаються, будь-яким маслом. Отже, давайте детально розберемося, як зробити смачний паску пасхальний з курагою.
Сирна паска з родзинками
Інгредієнти для смачного паски з курагою:
- борошно – 350 г
- вершкове масло – 30 г
- дріжджі в гранулах – 7 г
- курага – 60 г
- яйця курячі – 1 шт
- вода фільтрована – 190 мл
- цукор – 3 ст.л.
- сіль в тісто
Як приготувати смачний паску з курагою
У підходящої мисці з’єднати сухі інгредієнти: цукор, дріжджі в гранулах і крупну сіль (вистачить щіпки).
Потім влити всередину підігріту до необхідних 36-ти градусів фільтровану воду (її можна замінити молоком) і добре за допомогою вилки розмішати суміш до зникнення утворюються грудочок. Після цього просіяти склянку пшеничного борошна і замісити густу опару.
Залишити її під плівкою або рушником на 25 хвилин обов’язково в теплому місці, через які додати розм’якшене вершкове масло і одне свіже куряче яйце.
Знову розмішати вміст миски, а потім висипати борошно, що залишилося і додати дрібно рубану промиту курагу.
Замісити еластичне тісто на робочій поверхні, при необхідності підсипаючи борошно, і вдруге залишити його підійти, не забувши накрити плівкою, щоб уникнути обвітрювання і попадання пилу.
Через годину обмять збільшилася дріжджове тісто, розділити його на кілька частин і укласти в металеві або спеціальні паперові форми для пасок, які рекомендується змастити малою кількістю рослинного масла. При цьому тісто має доходити до середини форми.
Випікати паску з курагою в розігрітій до 180-ти градусах духовці протягом 45 хвилин, а потім трохи їх остудити, покрити білковим кремом і прикрасити різнобарвною посипкою. До слова, готуйте паски заздалегідь, щоб вони трохи постояли і їх було легше нарізати. Також за кілька годин білковий крем добре застигне і не буде бруднити ємності, де будуть зберігатися паски, і кошики, в яких ви понесете їх до церкви для освячення.
Мармурові яйця на Великдень
Щасливої Пасхи!
Рецептом смачного паски з курагою поділилася Юлія.
Щільні, здобні та розсипчасті паски від Air Cake – Десерти та ласощі: