Продовжуючи тему новорічних закусок, звертаємо увагу наших читачів на простий, але дуже симпатичний салат «Кісточка». Тим більше що це улюблене блюдо господині 2018 року – земляний (жовтої) собаки. А щоб форма вийшла ідеальною, рекомендуємо все інгредієнти обов’язково натерти і змішати з майонезом. До речі, не полінуйтеся і зробіть цю заправку своїми руками. Отже, давайте уважно розглянемо рецепт салату «Кісточка».
Салат «Собака»
Час підготовки: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Складові:
- консервований тунець – 185 г
- яйця – 2 шт.
- картопля – 280 г
- маринований огірок – 90 г
- мелений перець
- морква – 50 г
- за смаком сіль
- майонез – 45 мл
Як приготувати салат «Кісточка»
Вимиваємо невелику моркву (або 1/2 частина великої) і пару картоплин в прохолодній воді. Потім укладаємо їх, не видаляючи шкірку, в каструлю. Також розміщуємо всередині яйця і вливаємо достатній обсяг води.
Відварюємо при середній температурі інгредієнти, на що буде потрібно приблизно 25-27 хвилин. На наступному етапі знімаємо м’яку шкірку з картоплі і моркви і натираємо коренеплоди на середньої стороні терки.
Крім того, трьом великий маринований огірок і м’який яєчний білок. До речі, жовток отставляем в сторону. Він знадобиться для прикраси нашого салату «Кісточка».
З’єднуємо всі зазначені інгредієнти у високій ємності.
Змішавши їх, закидаємо з банки консервований тунець. У нашому випадку риба вже подрібнена. Якщо ж ви використовуєте тунець в шматочках, перемнние їх перед відправкою в миску з допомогою виделки.
Також всипаємо мелений перець і вливаємо майонез.
Ще раз змішуємо складові закуски і викладаємо з неї форму кісточки. Причому бажано використовувати широку плоску тарілку.
Присипаємо поверхню подрібненим жовтком, рівняємо краю і протираємо тарілку серветкою.
Зберігати салат «Кісточка» до подачі краще в холодильнику, оскільки ми використовуємо рибні консерви і майонез. Саме ці продукти псуються швидше за все. Що стосується додаткового прикраси, то ви можете посипати закуску рубаною зеленню і зернами граната.
Смачного!