Як правило, консервувати різноманітні заготовки на зиму господині починають з середини літа, а закінчують в кінці осені. Але, якщо у вас є дача, де ви вирощуєте овочі та збираєте по кілька врожаїв за сезон, то заготовлювати консерви можна вже в кінці весни. Сьогодні ми закочує на зиму гострі кабачки з кетчупом чилі. Молоді кабачки – одні з перших овочів, що радують нас своєю появою на травневі свята. Якщо, звичайно ж, не підведе погода.
Але на цей раз ми пропонуємо не просто закрити кабачки в класичному маринаді, а зробити їх в гострій заправці, в основі якої буде відповідний кетчуп мариновані кабачки з кечупом чилі на зиму – пальчики оближеш! Щось подібне ми вже робили з огірками в соусі чилі. І, повірте, результат вийде ні трохи не гірше. А щоб крім гостроти наша заготовка «заграла» та іншими смаковими нюансами, додамо ароматний часник і лавровий лист. Отже, беремо свіжі молоді кабачки, виділяємо небагато часу на створення смачних овочевих консервів і приступаємо до нескладного кулінарному процесу прямо зараз!
Мариновані підосичники з лимоном
Інгредієнти для кабачків в кетчупу чилі:
- кабачки – 1 кг
- кетчуп «Чилі» – 10 д.л.
- оцет – 3 д.л.
- рослинне масло – 6 д.л.
- часник – 3 зуб.
- лаврушка – 3 шт
- вода – 350 мл
- цукор – 3 д.л.
- сіль – 2 ч.л.
Вихід: 3 банки по 500 г
Рецепт квашеної капусти з буряком на зиму
Як заготовити на зиму кабачки в кетчупу чилі
Все кабачки (рекомендуємо зупинити свій вибір на вузьких плодах, щоб шматочки з легкістю помістилися в банку) ретельно промиваємо, видаляємо обидві «попки» і нарізаємо середніми (товщина до 2 см) кружечками.
Якщо слайси виходять занадто широкими, розріжте їх навпіл. Отже, підготовлені кабачки отставляем в сторону, накривши їх паперовими рушниками, щоб на них не потрапила пил.
На наступному етапі виливаємо в підходящу каструлю заплановану кількість фільтрованої води, куди відразу ж вводимо весь білий цукор і велику сіль.
Також наливаємо в майбутній маринад рослинне (без запаху) масло і столовий оцет (кількість регулюйте відповідно до власного смаку, але не менше, ніж вказано в блоці «Інгредієнти», оскільки це ті самі консерванти, які не дозволять заготівлі зіпсуватися).
Тепер додаємо 10 ложок гострого кетчупу чилі і ставимо каструлю на середній вогонь.
Поки маринад закипає, обшпарюємо окропом скляні банки і укладаємо на дно нарізаний скибочками свіжий часник і листочок лаврушки.
Далі розміщуємо рівномірними шарами шматочки кабачка до самого горлечка.
Заливаємо плоди киплячим маринадом з кетчупом чилі, щоб він повністю покрив кабачки.
Стерилізуємо банки в каструлі з окропом, щільно закручуємо і після їх охолодження відправляємо в холодильник або підвал. Як правильно стерилізувати банки з кабачками, ви можете докладніше прочитати в рецепта салату «Бережися, горілка!».
Смачного!
Як приготувати кабачки з кетчупом чилі на зиму розповіла Юлія.
Кабачки як гриби – заготівля на зиму за рецептом від Кухня сім’ї Булатова: