В інтернеті можна зустріти велику кількість рецептів приготування знайомої багатьом з дитинства сирної запіканки: зі свіжими фруктами, ягодами, цукатами, чорносливом, курагою – всі ці добавки прекрасно поєднуються з сиром і вносять різноманітність в щоденне меню.
Якщо до процесу приготування підійти з усією відповідальністю і терпінням, то в мультиварці Редмонд можна спекти і відмінний повітряний сирний пудинг.
Але такі запіканки є, як правило, нечастим «гостем» на сімейному столі: їх готують в тих випадках, коли господиня вирішує поекспериментувати на кухні або ж якщо її близькі наполягають на приготуванні чогось новенького і не зовсім звичайного до сніданку. А ось класична сирна запіканка з родзинками, яка завоювала визнання ласунів ще з дитсадівських часів, готується берегинями домашнього вогнища набагато частіше.
А чи можна приготувати таку сирну запіканку в мультиварці Редмонд? Перевіримо на практиці!
Складові:
- 500 г сиру 5%
- 3 яйця (категорії СО)
- 2 ст.л. манної крупи
- 50 г цукру
- 40 г родзинок
- 10 г вершкового масла
- 1/4 ч.л. солі
- ванілі на кінчику ножа
А тепер готуємо улюблену сирну запіканку в мультиварці Редмонд з родзинками
Ізюм (краще взяти без кісточок) замочити в гарячій воді на кілька хвилин для розбухання, після чого промити в холодній воді, щоб він став чистим. Викласти на паперовий рушник і просушити.
Розбити яйця і відокремити білки від жовтків. Білки вилити у високу склянку для збивання, жовтки викласти в глибоку миску.
Так білки для сирної запіканки потрібно буде гарненько збити, вони обов’язково повинні бути охолодженими, посуд і віночок для збивання сухими і без домішки жовтків або іншого жиру. Це важливо, щоб білки збили дійсно так, як потрібно для цього рецепта.
У жовтки викласти сир. Для запіканки краще використовувати звичайний розсипчастий (типу сільського), а не м’який, так ви отримаєте більше сирного смаку, як показує кулінарний досвід.
Сюди ж додати вказану кількість манної крупи і цукру.
Перемішати (збити) всі інгредієнти за допомогою погружного блендера, намагаючись подрібнити зерна сиру і надати масу гладку пастообразную консистенцію.
В отриману сирну масу для запіканки додати підготовлений родзинки.
Порада: сушений виноград рівномірніше розподілиться по всій запіканці, якщо перед відправкою в тісто ви злегка обваляти його в борошні.
Кулінарної лопаткою перемішати вміст миски.
Міксером або віночком збити білки до утворення стійкої пишної піни і додати їх у миску до решти інгредієнтів.
Акуратно вмішати збиті білки в масу для сирної запіканки, перемішуючи силіконової або дерев’яною лопаткою від стінок до центру.
До речі, в рецепті американських панкейк збивання білків і введення їх в тісто описано більш докладно.
Чашу мультиварки змастити вершковим маслом і трохи посипати манкою, щоб запіканка не прилипли (в Редмонд часто неважливе покриття). Акуратно перекласти підготовлену сирну масу і вибрати на дисплеї режим «Випічка».
Готуватися сирна запіканка в мультиварці Редмонд протягом 45 хвилин.
Готової запіканці потрібно дати трохи охолонути, після чого її можна отримати з чаші за допомогою спеціального контейнера для приготування їжі на пару (вставте і переверніть чашу, потім перекладіть запіканку на тарілку).
Подають сирну запіканку традиційно зі згущеним молоком або варенням на сніданок або полуденка. Добре вона, до речі, не тільки в гарячому вигляді, але і в холодному.
Готову страву можна прикрасити зверху заварним кремом на жовтках або заварним білковим кремом, остудити і подавати порційно в вигляді десертного торта.
Смачного!