Закуски є невід’ємною частиною будь-якого торжества, тим більше Нового року, Різдва, будь-якого Дня народження, весілля, ювілею і просто затишних посиденьок на домашній кухні з друзями.
На зміну всім приїлися бутербродів з шпротами приходять більш цікаві варіанти закусок, які не тільки не поступаються в смаку, але і мають більш цікавий зовнішній вигляд. Сьогодні пропонуємо приготувати ніжну рибну закуску у вигляді пасти. Основа страви – сардини в маслі, доповнюємо її деякими продуктами, отримуємо в результаті вишукану начинку для порційних тарталеток. Така паста відмінно підійде до тостів, ще цікавіше буде виглядати її подача в свіжоспечених млинцях або сирних кошиках, в загальному, варіанти можна вибирати абсолютно будь-які.
Інгредієнти для закуски з риби:
- 8-10 готових тарталеток
- 240 г сардини в маслі
- 130 г вершкового масла
- 90 г твердого сиру
- 2 ст. л. лимонного соку
- 140 г сиру
- 1 яйце
- перець мелений – щіпка
- сіль – щіпка
Для прикрас:
- кріп
- лимон
- зерна граната
Для цієї рибної закуски можна використовувати абсолютно будь-які рибні консерви: сардини, сайру, оселедець, горбушу і інші.
Сир можна використовувати зернистий. Вершкове масло для закуски слід витримати при кімнатній температурі. Яйце заздалегідь зварити круто і охолодити.
А тепер готуємо рибну закуску в тарталетках
Отже, якщо всі продукти готові, приступаємо до процесу приготування закуски. Твердий сир натираємо середньої стружкою, відставляємо його поки в сторону, він нам стане в нагоді трохи пізніше.
Беремо чашу блендера з металевим ножем, всипаємо відведені кількість сиру, додаємо вершкове масло кімнатної температури.
Якщо у вас сир крупнозернистий, попередньо перетріть його через дрібне сито, або пропустіть на м’ясорубці з дрібними гратами.
Включаємо блендер, подрібнюємо масу близько 30 секунд.
Додаємо рибні консерви (рідина попередньо зливаємо, нам потрібна виключно риба).
У чашу блендера закидаємо довільно нарізане яйце і твердий сир, який ми підготували на першому етапі.
Включаємо блендер, подрібнюємо продукти протягом 1 хвилини, у нас повинна вийти дрібнозернистий маса.
Додаємо лимонний сік, не забуваємо трохи всипати солі і перцю. В останній раз на найпотужнішою швидкості пробиваємо масу вже до кремового стану.
Перекладаємо рибну пасту в спеціальний кондитерський шприц, наповнюємо тарталетки.
Якщо шприца немає під рукою, беремо звичайний чистий пакет, для зручності кладемо його в склянку, наповнюємо пастою, пов’язуємо пакет, робимо дірочку в потрібному місці, невеликими надавливаниями заповнюємо тарталетки начинкою.
Готові закусочні тарталетки з рибою подаємо до столу, попередньо прикрашаємо на свій смак, це можуть бути часточки лимона, свіжа зелень, зерна граната.
Приємного вам апетиту!
Рецепт рибної закуски в тарталетках готувала Alena2018.