Часто у господинь можна зустріти на святковому столі гарно оздоблені страви. Саме до таких страв відноситься салат соняшник, класичний рецепт. Щоб приготувати закуску, не потрібно витрачати багато сил на підготовку продуктів і їх укладання в тарілку. Салат соняшник майстер клас з оформлення: розкласти нарізані на часточки маслини у вигляді насіння, щоб шматочки виглядали природно, а замість пелюсток додати рівні і красиві чіпси.
Салат соняшник рецепт класичний
Що входить в салат соняшник? Закуска складається з вареного курячого філе, а також грибів, маринованих або обсмажених. Блюдо досить ситне і дуже смачне. Салат у вигляді соняшника з чіпсами сподобається не тільки дорослим, але й дітворі.
Склад (на 4 порції):
- Куряче філе – 280 г;
- Свіжі гриби – 190 г;
- 5 курячих яєць;
- Сир – 120 г;
- Маслини – 80 г;
- Картопляні чіпси – 90 г;
- Майонез – 65 мл;
- Пісне масло – 35 мл;
- Сіль – 12;
- Горошок перцю – 4 г;
- Лавровий лист – 2 шт.
Як робити салат соняшник з чіпсами рецепт:
- Філе помити, відварити в підсоленій воді зі спеціями, остудити в бульйоні. Остигнуло м’ясо розібрати на волокна, скласти першим шаром в салатник.
- Свіжі печериці промити, відокремити від них верхню плівку, нарізати на кубики. Шматочки обсмажити на пісному маслі в сковороді, з додаванням солі.
- Готові гриби викласти на курку другим шаром, не забуваючи цей і наступні шари змащувати майонезом.
- Яйця курячі зварити круто, потім остудити в крижаній воді, почистити і натерти на тертці. Висипати третім шаром.
- Сир потрібно брати з пікантним смаком, досить солоний, тому що саме цей сорт добре впишеться в загальну гамму смаків. Подрібнити продукт за допомогою терки, додати в салат.
- Останній шар йде в якості прикраси. Для цього варто брати маслини без кісточок, так як їх доведеться нарізати. Подрібнити плоди навпіл і прикрасити блюдо, щоб була імітація насіння соняшнику.
- Для листя взяти чіпси, бажано хорошою, великої форми, які не зламані. Розподілити їх по краях блюда, щоб показати форму самого квітки.
Як готувати салат соняшник з ананасами
Цей салат соняшник з чіпсами – рецепт класичний, але додавши ананаси, можна відчути легкий, тропічний смак солодощі. Курка дуже вигідно поєднується з багатьма солодкими фруктами, не виняток і цей тропічний плід.
Необхідні інгредієнти (з розрахунку на 4 порції):
- Куряче філе – 320 г;
- Мариновані печериці – 180 г;
- 6 яєць;
- Сир – 90 г;
- Ананас консерви – 5 кілець;
- Маслини без кісточок – 70 г;
- Чіпси – 70 г;
- Майонез – 85 мл;
- Сіль – 9 г;
- Зелень кропу – 25 г;
Приготування салату соняшник:
- Куряче м’ясо промити, зварити в підсоленій воді підсоленій. Приготоване філе потрібно остудити і нарізати на невеликі кубики. Викласти першим шаром на тарілку.
- Всі верстви салату необхідно промащувати майонезом.
- Банку з печерицями відкрити і злити весь маринад, гриби подрібнити на шматочки, висипати на філе.
- Яйця зварити до твердого жовтка, потім остудити, очистити і подрібнити на тертці. Рівномірно розподілити на грибному шарі.
- Шматочки ананаса витягти з банки, нарізати на невеликі кубики, покласти на яйця. Якщо шар продукту невеликий, а сам інгредієнт соковитий, то годі й змащувати соусом.
- Сир натерти на тертці прямо в блюдо.
- Нарізати на часточки маслини, викласти зверху страви, дати салату просочитися близько трьох годин.
- Перед подачею прикрасити чіпсами.
Салат соняшник з кукурудзою
Салат соняшник з чіпсами рецепт з кукурудзою для тих то полюбляє маслини. Солодкий, приємний смак зерен прекрасно поєднується з курячим м’ясом.
Продукти, необхідні для готування (на 4 порції):
- Філе куряче – 260 г;
- Гриби – 170 г;
- Морква – 90 г;
- Свіжа цибуля – 70 г;
- 4 яйця;
- Кукурудза – 90 г;
- Чіпси картопляні – 60 г;
- Майонез – 65 мл;
- Пісне масло – 75 мл;
- Сіль – 8;
- Запашна суміш перців – 7 м
Рецепт приготування салату соняшник:
- Філе курки обрізати від всіх плівок і жиру, відокремити від шкіри, нарізати на маленькі брусочки. Викласти на сковороду, в якій вже нагрілося пісне масло, обсмажити до готовності, посипати сіллю і поперчити. В кінці приготування викласти на серветку з паперу, щоб стік жир.
- Для грибів також підготувати сковороду. Промити їх і порізати, а слідом посмажити до готовності з сіллю.
- Моркву і цибулю очистити від шкірки. Цибулину нашаткувати дрібними кубиками, а коренеплід натерти на крупній тертці.
- Яйця курячі відварити, остудити і почистити. Натерти на терці.
- У тарілку покласти філе куряче, слідом гриби, цибуля смажена, морква, яйця натерті. Кожен шар обов’язково помазати майонезом.
- Зверху на блюдо висипати кукурудзу, з якої попередньо злити всю рідину, а з боків викласти чіпси.
Салат соняшник без грибів
Трохи змінився класичний рецепт «Соняшнику», коли з його складу прибрали гриби. М’ясне блюдо придбало нові інгредієнти, ставши ще ситніше і смачніше. Також додалася нотка пікантності за рахунок маринованого огірка.
Продукти (4 порції):
- Картопля – 140 г;
- М’ясо – 230 г;
- Майонез – 75 г;
- 5 яєць курячих;
- Огірок солоний – 90 г;
- Зелень – 35 г;
- Маслини – 90 г;
- Сіль – 7 г;
- Чіпси з картоплі – 40 м
Салат соняшник з чіпсами рецепт класичний покроковий:
- Зварити картоплю, потім очистити шкірку після охолодження і натерти на тертці. Викласти на блюдо для подачі, потім змастити майонезом, як і всі наступні шари.
- М’ясо можна взяти будь-який, за смаком, наприклад, яловичину. Помити, зрізати жилки, відварити до готовності зі спеціями, потім нарізати на брусочки, викласти на картоплю.
- Солоний огірок натерти на тертці, віджати з маси розсіл і покласти третім шаром.
- Яйця відварити, остудити, очистити, і потерти на тертці прямо в блюдо.
- Нарізати маслини і промитий кріп. Прикрасити зеленню і шматочками маслин. По краях покласти чіпси.
- За бажанням можна додатково прикрасити блюдо. Наприклад, з половинки помідора черрі може вийти сонечко.
Рецепт салату соняшник класичний з цибулею
Лук додається для того, щоб надати трохи гостроти страви. Овоч можна замаринувати в оцті з водою, тоді смак буде з легкою кислинкою.
Склад (4 порції):
- Куряче філе – 230 г;
- Консервовані гриби – 130 г;
- 3 курячих яйця;
- Кукурудза солодка – 80 г;
- Маслини без кісточок – 60 г;
- Лук – 80 г;
- Морква – 70 г;
- Чіпси – 55 г;
- Майонез – 85 мл;
- Пісне масло – 45 мл;
- Сіль – 7;
- Оцет – 20 м
Салат соняшник покроково:
- Куряче філе обмити, обрізати плівки і нарізати. Обсмажити шматочки на соняшниковій олії, додати сіль і спеції.
- Яйця відварити, остудити, очистити і натерти на тертці.
- Морква помити, позбавити від шкірки, подрібнити і обсмажити до м’якого стану.
- Лук звільнити від лушпиння, нарізати дрібно і залити сумішшю води з оцтом, помаринувати п’ятнадцять хвилин і злити.
- Маслини дістати з банки, порізати дольками.
- Зібрати салат, промащуючи кожен шар майонезом: курка, цибуля, гриби, морква, яйце, кукурудза, прикрасити маслинами і чіпсами.
М’ясного салату багато віддадуть перевагу за столом, особливо коли блюдо так апетитно прикрашено. Не потрібно шкодувати часу на оформлення закуски. Приємно сидіти за красивим столом, коли в кожну страву вкладена душа. Праця господині буде оцінений, вдячністю і похвалою восполнится приємна втома.